Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

10 originálních ložnic, které vás okouzlí

10 originálních ložnic, které vás okouzlí

V ložnici strávíme přibližně jednu třetinu života. Proto je třeba, aby byla pro každého dokonalá. Jako magická svatyně, kde můžete čerpat novou energii, tělo spánkem regenerovat a nerušeně se ponořit do světa snů. Ta pravá ložnice by měla navozovat pocit klidu a být pohodlným a bezpečným místem, kde se prostě cítíte dobře.

Velkou roli v interiéru hrají barvy, které mají vliv na lidskou mysl a spánek. Proto se většinou volí neutrální jemné odstíny, které nejsou pro vaše oči agresivní. Ale i tmavé barvy mohou někdy působit klidným dojmem, ideálním pro spánek. Vybrali jsme pro vás několik ložnic, které jsou zajímavé, inspirativní, ale i neobvyklé.

Pastelově sladěná ložnice

Pastelové barvy působí uklidňujícím dojmem, a proto jsou do ložnice ideální. V tomto případě jde o kombinaci šedé, bílé a růžové barvy, které se spolu v různých odstínech krásně doplňují. Lampičky tónované růžovým zlatem, bílá kožešina i moderní a zdobné čelo postele dodávají ložnici eleganci.

Moderní ložnice v tmavých odstínech

Ložnice, které dominuje nádherný výhled na město, se nese v temnějších odstínech. Jemné bodové osvětlení dopřává nocležníkům příjemné přítmí, které lze přizpůsobit pomocí různých lampiček. Čelní betonovou stěnu za postelí zdobí majestátní obrazy. Chladný beton najdete také na stropu i podlaze, kam dopadá teplo z postranního krbu. Tlumené a přírodní tóny lze spatřit v doplňcích, dekoracích i textiliích.

Severský minimalismus

Čistota designu, bílá barva doplněná šedou a černou, minimalismus a jednoduché tvary jsou hlavními prvky této seversky laděné ložnice. Skandinávský styl je stále velice oblíbený a jen tak se neokouká. Zajímavým prvkem této ložnice je veliký průhledný lustr, nad nímž vyniká ozdobná rozeta. Jedinečné zdobení najdete také na vrchní části kamen. Dřevěná podlaha a malinké odkládací stolky jsou taktéž ve světlém provedení a ladí k okolí.

Barevná vytříbenost

Modrá barva na nás působí klidným dojmem, a proto se do ložnice skvěle hodí. Pro odvážnější lze zvolit sytější odstín, který může zdobit pouze jednu ze stěn. Hravé oživení v této ložnici zajistil velký obraz s motivem květin. Květiny jsou také v samotném interiéru a jejich růžový nádech se opakuje i v dalších bytových doplňcích. Jednoduchý dřevěný nábytek doplňuje moderní styl postele.

Etno ložnice

Této ložnici dominují zajímavé, barevné vzory, opakující se na polštářcích i koberci. Různorodý nábytek dodává nádech odllišných až dalekých míst, odkud možná pochází. Interiérové doplňky jsou originálem samy o sobě, a proto není důležité, že jsou odlišné jak materiálem, tak i odstínem. Ložnici obklopují bílé stěny, které nechávají vyniknout právě barevným vzorům, velikému pufu, jenž láká k lenošení, a hrdě se tyčícímu kaktusu, který do interiéru přináší kousek přírody.

Industriální ložnice

Industriální styl není pro každého. Pro mnohé jde o strohý až chladný prostor, který postrádá jistou dávku útulnosti. Avšak své obdivovatele si duch průmyslové doby získává stále častěji. Ložnice navrhnuta v tomto stylu vyniká zajímavou stěnou, která je téměř uměleckým abstraktním dílem. Je zde i prostor pro originalitu, která se skrývá v odkládacím stolku. Ten je tvořen ze starých kufrů, nad nimiž volně visí osvětlení v podobě žárovky. Jistou strohost interiéru vyvažuje samotná postel, kde polštáře, deka i pléd dodávají ložnici na útulnosti.

Elegantní klasika

Světlé barvy, kvalitní materiály a designové prvky tvoří tuto elegantní klasiku, která je nesmrtelná. Přírodní světlé tóny mají teplý nádech a spolu s měkkými materiály lákají k nekonečné relaxaci. Krásné zdobné čelo postele sahá téměř ke stropu a volně zavěšená designová osvětlení zaplňují volný prostor nad elegantním stolečkem. Celý prostor uzavírá kvalitní parketová podlaha.

Ložnice jako ve skalách

Kdo by nechtěl přespat občas v jeskyni? Kousek přírody v sobě nese tato luxusní ložnice. Jednu stěnu pokrývá kamenné obložení. Interiér doplňují elegantní doplňky: například designové závěsné osvětlení nebo odkládací stolky, jež jsou za čelem postele propojeny. Rozměrná postel skýtá prostor na sezení či odkládání drobností a měkký koberec dodává ložnici na pohodlí a teplu domova.

Minimalismus a levitace v jednom

Originální řešení nabízí tato ložnice, v níž se nocležníci při snění doslova vznášejí. Prostor nezabírají žádné zbytečnosti, dekorace ani doplňky. Nejsou tu ani odkládací stolky. Jediné, čím ložnice vyniká, je zavěšená dřevěná postel, jejíž výšku lze jakkoli přizpůsobit. Může být těsně u země, nebo vysoko u stropu, když je potřeba využít prostor pod ní. Barevná paleta se skládá ze světlých tónů, které navozují příjemnou atmosféru.

Propojení s přírodou

Zajímavá ložnice kruhového půdorysu nabízí propojení s přírodou skrz veliké okno umístěné přímo před postelí. Usínání s pohledem na hvězdy a probouzení se do zeleně, to by si přál snad každý. Tato ložnice se strukturálním obložením působí čistým dojmem díky převaze bílé barvy a dřevěným materiálům. Čelo postele zajímavě přechází v pracovní stůl v jeho zadní části a umožňuje tak chytře využít prostor. Šmrnc celému interiéru dodávají moderní lampy ve zlaté barvě i přírodní kamenná podlaha.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...