Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

11 tipů, kam zajít v Brně za designem i kávou

11 tipů, kam zajít v Brně za designem i kávou

Brno vzkvétá každým dnem a o nové zajímavé podniky tu není nouze. Pokud vyrážíte na letošní Brno Design Days, které se konají od 4. do 7. října, může se vám hodit malý průvodce, kam v moravské metropoli zajít.

1. Café Morgal

Martin Hrdina je brněnský dvorní designér. Pokud narazíte na zajímavý podnik, je dost pravděpodobné, že za ním stojí právě on. Nám se líbí v Café Morgal, které vzniklo v prostorách bývalého augustiniánského kláštera. Barevnost prostoru se odvíjí od fresky na stropě. Martin Hrdina navrhl také Café Atlas či Café Pilát.

Foto: KIVAL photo

Café Morgal

Moravské náměstí 1a

602 00 Brno


2. Botanic

Gastronomický ráj najdete v restauraci Botanic. Skvěle se tu najíte i popijete  - vybírat můžete z koktejlů i několika druhů whisky. Jedinečnou atmosféru zaručují rozličné rostliny a květiny i odstíny modré.

Botanic 

Botanická 605/19

602 00 Brno-střed


3. NEST interiér

Fanoušci interiérového designu nesmí minout interiérový ateliér NEST. Nábytek světových značek si prohlédnete na pozadí brněnského panorama. Ateliér totiž sídlí nad střechami Brna.

NEST interiér

Panenská 1

 602 00 Brno-střed


4. Industra

Vyhlášené brunche i jedinečné industriální prostředí nabízí kavárna Industra. Vedle kavárny tu najdete i galerii, zajít sem můžete také na přednášku nebo workshop. Brzy by se tu navíc měly objevit kreativní laboratoře, kde se bude zkoumat a inovovat od rána do večera.

Industra 

Masná 27/9

602 00 Brno


5. 4Pokoje

Koho už vyhlášený a skvělý Bar, který neexistuje nebaví, může zkusit něco nového. 4Pokoje nabízí nejen koktejly, ale i obědy ši snídaně – strávit tu tak můžete v podstatě celý den a stále o vás bude dobře postaráno. Architekti Lea a Michal Mačudovi si tu vyhráli s neonovými nápisy a cihlami.

4Pokoje

Vachova 45/6

602 00 Brno-střed


6. Super Panda Circus

Tenhle bar není nic pro ty, kdo nemají rádi překvapení. Nevíte, za jak dlouho se dostanete dovnitř, jak dlouhu budete muset postávat ve frontě před saténovým závěsem a tajnými dveřmi. A často ani netušíte, co tu dostenete k pití. Super Panda Circus je manéž, kde se dějí divy. Víc neprozradíme, tohle místo totiž opřádá tajemství.

Super Panda Circus

Šilingrovo nám. 257/3

602 00 Brno-střed


7. The Distillery

Dobrá káva, coworking a architektonický ateliér KOGAA. Bývalá likérka v Pekařské ulici se proměnila v kretivní hub, kam můžete zavítat na přednášky či workshopy, případně si pronajmout stůl k práci. Ve výtahové šachtě najdete malý bar, kde dostanete kávu i něco ostřejšího.

The Distillery

Pekařská 76

602 00 Brno-střed


8. SKØG Urban Hub

SKØG známe snad všichni, na seznamu to-go míst v Brně rozhodně nesmí chybět. Kavárna se stala symbolem vytříbené kavárenské kultury a skandinávského designu v centru Brna.

SKØG Urban Hub

Dominikánské nám. 187/5

602 00 Brno-střed


9. Gỗ

Vietnamská kuchyně a jednoduchý interiér, kterému dominuje dřevo. Autorem návrhu je opět Martin Hrdina. Hosté můžou sledovat přípravu jídla v otevřené kuchyni a všimnout si různých odkazů na vietnamskou kulturu – od dřevin po barevné znaky.

Gỗ

Běhounská 115/4

602 00 Brno-střed


10. Café Flexaret

Fotografická kavárna? I to jde. Vojtěch a Tereza Slámovi tu vzdávají hold profesi fotografa a vytvářejí místo pro setkávání profesionálů i laiků. Zajděte na výstavu a u té příležitosti ochutnejte výbornou místní kávu.

Foto: Tomáš Hliva

Café Flexaret 

Kopečná 2/21

 602 00 Brno-střed


11. Va Va Voom

Parfumerie Va Va Voom nabízí zážitky pro všechny smysly, samozřejmě si ale nejvíc přijde na své čich. V minimalistickém interiéru od ateliéru RAW, který získal Národní cenu za architekturu za památkovou obnovu vily Tugendhat, najdete parfémy, které uspokojí i ty nejnáročnější.

Va Va Voom 

Starobrněnská 285/15

602 00 Brno-střed


Doporučujeme jen malý zlomek z míst, která v Brně stojí za návštěvu. Kam rádi zajdete vy? O jakém místě bychom měli rozhodně napsat?

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

insidecor tým Autor:
insidecor tým

Publikováno: 05.10.2018


Přidejte se k Insidecor komunitě...