Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

3 knihy, které vám řeknou všechno o stolování

3 knihy, které vám řeknou všechno o stolování

Pokud stejně jako my milujete knihy, udělá vám tahle zpráva radost. Navázali jsme spolupráci s knihkupectvím Page Five, které prodává knihy, jež jsou skvělé po obsahové i vizuální stránce. Každý měsíc nám doporučí několik publikací, které se věnují konkrétnímu tématu. Pohodlně se usaďte, začínáme stolováním.

1. Crafted Meat  Gestalten

Crafted Meat je o chovatelích, řeznících, jejich práci a především o mase a uzeninách. Dozvíte se vše o chovu jateční zvěře, o porcování masa i přípravě masných delikates z celého světa. Kniha představuje nové přístupy a trendy v tomto odvětví. A to spolu s místy, které by měl každý milovník masa navštívit. Českého čtenáře určitě potěší zmínka o uzenářství Naše maso a restauraci Čestr, která má sice dočasně zavřeno, ale masu věnovala nebývalou péči. 

2. The Kinfolk Table  Kinfolk

Inspirace pro stolování s přáteli. Prohlédněte si příběhy kuchyní designérů, umělců, kurátorů galerií, fotografů i studentů.  Nemusíte vlastnit nákladné kuchyňské vybavení hodné michelinské restaurace a servírovat v okázalé jídelně o velikosti zámku ve Versailles, aby si vaši hosté pochutnali a cítili se dobře.  Důležitá je jednoduchost přípravy jídla a sdílení radosti ze společného setkání. V knize najdete víc jak osmdesát receptů pro každou příležitost a zajímavé životní příběhy autorů, ilustrované fotografiemi z jejich domů, bytů a zahrad.

3. The Monocle guide to Drinking and Dining – Gestalten

Průvodce světem gastronomie nejen pro ty, kteří vážně přemýšlejí nad otevřením vlastní restaurace nebo bistra. Publikace vyhlášeného nakladatelství Monocle vám v několika kapitolách představí příběhy úspěšných restauratérů, majitelů pekáren, farmářů a cukrářů. Dotýká se též světa designu, vybírá ikonické obaly potravin a v bohaté fotopříloze doporučuje to nejnutnější vybavení pro vaření a stolovaní.  Kniha se stane vítanou příručkou pro ty, kteří rádi vaří pro své přátele a chtějí jim přichystat nezapomenutelnou hostinu. Dozvíte se o vhodném nasvícení jídelního stolu, výběru hudby i nápojů. V poslední kapitole najdete výběr receptů a tipy na výtečné restaurace ze všech koutů světa.


PageFive

Veverkova 458/5, Praha 5

www.pagefive.com

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Jan Royt Autor:
Jan Royt

Foto: via PageFive

Publikováno: 31.05.2017

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...