Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

3 pestrobarevné knihy, které zaženou nudu

3 pestrobarevné knihy, které zaženou nudu

Nudí vás šeď všedního dne? Podívejte se na knižní tipy, které přináší knihkupectví Page Five. Ze stránek na vás vykoukne leccos, rozhodně ale žádná nuda a šeď.

1. Africa Rising

Nová vlna afrických kreativců je na vzestupu: vytváří si jméno v designu, módě, fotografii a architektuře po celé Africe i v zahraničí. Jejich umělecká oduševnělost sahá daleko za plátno a studio. Zatímco barvy, vzory a řemesla jsou hluboce zakořeněná v africké tradici, mladí designéři obohacují svou tvorbu o vlastní zkušenost. Tak vznikají současné a jedinečné kousky afrického designu. Afrika Rising oslavuje způsob, jakým umění utužuje a sjednocuje kulturu. Především ale oslavuje různorodé bohatství Afriky.

2. Iron Curtain Graphics

Iron Curtain Graphics prezentuje výběr ručně vytvořeného grafického designu, ilustrace a typografie z období komunismu, který je překvapivě pestrý a inovativní. V kapitolách Propaganda, Bezpečnost při práci, Kultura a zábava, Vzdělání a věda najdete plakáty, knihy a časopisy, které ani časem neztratily žádnou ze svých vizuálních kvalit. Tyto ukázky dokazují, jak dokážou být umělci kreativní a experimentální i přes přísná pravidla stanovená státem.

3. Neviditelná Mumo

Neviditelná Mumo je cestopis z fantastické krajiny plné skrytých postaviček a vizuálních hádanek. Malá dřevěná figurka Mumo zažívá na velkých ilustrovaných stranách různá dobrodružství – proletí se do ptačí říše, spadne mezi zkamenělé poklady a ztratí se v černém lese. Schovává se v hromadě cukru, luští s pomocí čtenářů geometrické rébusy nebo pomáhá zapojit bramborovou baterii a nafouknout vzducholoď. Hádanky mají různé stupně obtížnosti, a tak kniha nabízí společný zážitek pro děti i rodiče.


Page Five

Veverkova 458/5, Praha 5

www.pagefive.com

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Fedorova Autor:
Zuzana Fedorova

Foto: via Page Five

Publikováno: 07.02.2018

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...