Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

3 různé pohledy na kov

3 různé pohledy na kov

Jak se dá použít kov? Na tuto otázku odpovídá výběr knih od knihkupectví Page Five. Pokud máte rádi umění, nadchne vás publikace o umělci Krištofovi Kinterovi, který z kovu vytvořil už řadu instalací. Časopis Material Times zase zkoumá budoucnost materiálů. Z kovu se vyrábějí i jízdní kola; půvabný pohled na ně nabízí publikace Velo 3rd Gear. 

1. Krištof Kintera – Fatal Banal

Jak by se dalo očekávat od tohoto nestandardního umělce, i tato autorská publikace, která má v kontextu jeho díla sehrát roli jisté přehledové monografie, je zcela neortodoxním ohlédnutím za doposud realizovaným dílem. Autorem koncepce primárně obrazové knihy je sám Krištof Kintera, o doprovodný text se postaral teoretik umění Ondřej Chrobák. Pomocí volné obrazové skladby je na více než 760 stranách představeno Kinterovo dílo ve vzájemných více či méně konkrétních asociačních vztazích. S jistou nadsázkou by se dalo říci, že Kintera společně s grafickým Studiem Breisky sestavili zcela jedinečnou obrazovou báseň.

 

 

2. Material Times 3

Material Times jsou hmatatelným čtením v prchavé digitální době. Magazín vychází jednou ročně. Články tentokrát pojednávají o vztahu člověka a prostoru, ve kterém se spolu s ostatními pohybujeme. Virtuální realita a nové technologie Andreje Boleslavského, rozhovor s mužem, který udělal z houby cihlu či s jakými materiály obstojíme v daleké budoucnosti? 

3. Velo 3rd Gear

Jízdní kola jsou nová auta. Ať už na zakázku, elegantní, hravá nebo elektrická, nejsou to jen dopravní prostředky, ale mají i kulturní hodnotu. Velo 3rd Gear představuje nejlepší kola na světě spolu s výrobci a souvisejícími produkty. Kola, jejich tvůrci a samotní jezdci definují budoucnost poháněnou pedálem.


Page Five

Veverkova 458/5, Praha 5

www.pagefive.com

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Ondřej Hlaváč Autor:
Ondřej Hlaváč

Foto: via Page Five

Publikováno: 28.08.2018

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...