Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

3D FITNESS: Vybavení interiéru, které vás nenechá v klidu

3D FITNESS: Vybavení interiéru, které vás nenechá v klidu

Zařizování nového bydlení nebo rekonstrukce toho stávajícího obvykle obnáší od výběru vhodných povrchů, materiálů a barev přes nábytek i třeba výběr vhodného osvětlení. V domácnosti aktivních sportovců tento proces ale probíhá ještě trochu jinak. Kromě stylového interiéru totiž nejeden majitel zatouží i po prvotřídním řešení privátního fitness. Domácí fitness by mělo perfektně zapadnout do celkové koncepce bydlení. A nezáleží na tom, zda jste vrcholový sportovec, maminka na mateřské dovolené, nebo muž středního věku, který se chystá na svůj první maraton.

Silný tým

Míroslav Jirčík založil firmu 3D FITNESS v roce 2006. S jednoznačným cílem zajišťovat kompletní realizace atraktivních fitness center a privátních fitness. Domácí fitness je vždy velmi pečlivě vytvořený prostor symbolizující vztah k pohybu každého majitele. Díky týmu specialistů složeného z projektantů, grafiků a trenérů fitness zajišťují projekty postavené na míru každého klienta. Fitness vybavení, podlahové krytiny a konstrukční prvky jsou  proto navrženy a vyrobeny specificky pro každou zakázku.

Při své práci se tým snaží nejen o samotné dodání strojů a fitness nářadí, ale také o špičkovou vizuální atraktivitu a bezchybnou funkčnost výsledného projektu. Velmi často společnost spolupracuje se špičkovými architekty.

Hřiště pro dospělé

Moderní fitness by nemělo být pouze místem pohybu, ale také odpočinku. Prostor by měl inspirovat k tréninku a měl by nabízet dostatečné zázemí odrážející aktivní životní styl majitele. Mezi základní stavební pilíře moderního fitness patří kvalitní kardio zóna a prostor pro efektivní trénink v podobě funkční zóny či jiného řešení pro silový trénink.

Podle pana Jirčíka, jednatele společnosti 3D FITNESS, motivace lidí ke cvičení i jejich celkový zájem o zdravý životní styl v současnosti rapidně stoupá a lidé si začínají vážit vlastního zdraví. Zřejmý je i posun v přístupu k pohybu, ať už ve formě indoor nebo outdoor tréninku. Poptávka po domácích, ale i venkovních sportovištích je proto stále velká. Ve 3D FITNESS vnímají sportoviště především jako hřiště pro dospělé, které musí být zkrátka pestré, zaujmout a hlavně bavit.

Nové tenisky

Při komunikaci se zákazníkem se projektanti z 3D FITNESS snaží maximálně naslouchat novému uživateli. Pokud mají specialisté z týmu pocit, že požadované řešení není ideální, snaží se klientovi předložit varianty, které by více odráželi jeho potřeby. Vždy je potřeba přihlédnout k jeho motivaci pro pořízení vybavení a rozhodně k jeho zkušenostem, možnostem a zdravotnímu stavu. „Představte si to jako nákup tenisek na blížící se běžecký závod", přirovnává situaci Míra Jirčík a pokračuje „pokud víte, že poběžíte jen jednou, budou vám stačit tenisky za několik stovek, které s klidem po závodu vyhodíte. Pokud je ale pro vás první závod počátkem dlouhodobého cíle, investujete do tenisek více peněz a budete si je užívat i několik let."

Prostorové řešení

Prvním a nejdůležitějším krokem v realizaci nového projektu je správně navržené řešení fitness. Jakmile je zpracovaná prostorová studie a 3D vizualizace, lze začít kalkulovat investice do vybavení, veškeré sekundární investice do elektroinstalace, vzduchotechniky, vodoinstalace a dalších důležitých parametrů, které mohou finančně ovlivnit celý projekt. Ve 3D FITNESS díky vizualizaci projektu ve 2D nebo 3D prostorovém řešení získáte rychle jasnou představu o výsledné podobě svého fitness. Vidina skutečného stavu dokáže předejít mnoha nepříjemným překvapením, která by se jinak mohla ukázat až po instalaci stavebních i funkčních prvků.

Chytré stroje

Tělocvična dokáže reagovat i na současné trendy, mezi které nepochybně patří shromažďování dat z každodenních aktivit a sdílení se svým okolím. Stejné tendence panují také v oblasti posilovacích strojů. Komunikace mezi klientem a trenérem v reálném čase v průběhu tréninku už není nic neobvyklého. Trenér může například nastavit cvičební program, aniž by byl fyzicky přítomný. Následně má i kompletní přehled o tom, jak klient cvičí. Jednoduché propojení s monitorovacím zařízením v domácím prostředí klienta a mobilním telefonem trenéra dokáže zefektivnit čas i výsledek všech zúčastněných stran.

Ať už preferujete trénink v moderních fitness klubech, dáváte přednost domácímu fitness, nebo raději vyběhnete do parku, jedno byste měli mít na paměti: „Pokud chceme mít zdravou populaci, musíme dokázat vytvořit nadšení pro sport v dětech“, říká na závěr Míroslav Jirčík, který se sám sportu věnuje už od svých pěti let.

Jedním z projektů, na kterém 3D FITNESS nyní spolupracuje, je SQUAT iD23 v Pařížské ulici. Vybraný fitness stroj oživí byt iD23A od Ivanky Kowalski, která prostor utvářela na míru čtyřčlenné rodině.

_____________________________________________________________________________________

Orlická kasárna 1491
Žamberk
 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Foto: Dagmar Vyhnalkova pro SQUAT iD23, archiv 3D FITNESS

Publikováno: 11.11.2016


Přidejte se k Insidecor komunitě...