Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

4 knihy, ve kterých se to jen zelená

4 knihy, ve kterých se to jen zelená

Jakou roli hraje zeleň ve městech a našich domovech? Na to odpovídají publikace, které pro nás vybralo knihkupectví Page Five

 

1. Modern Landscape 

Kniha Modern Landscapes otevírá diskusi na téma rozvoje developerství a udržování ekosystémů. Obsahuje přes 30 mezinárodních krajinářsko-architektonických projektů včetně nákresů. Obsah knihy se zaměřuje na čtyři oblasti témat - architektura jako krajina, urbanistické zásahy, parky a zahrady a zasazuje je do historického kontextu.

 

 

 

2. The Plant

Skvělý dárek pro milovníky umění a přírody zároveň. The Plant od nakladatelství Phaidon představuje pečlivý výběr nejkrásnějších florálních obrazů od předních umělců, vědců a botaniků. Kniha je tvořena kresbami, fotokolážemi a akvarely uspořádanými tak, aby se jejich působení ještě vzájemně umocnilo.

 

 

 

 

 

3. Landscape Architecture 

Tento aktuální přehled současné architektury krajiny nabízí studentům, odborníkům a nadšencům inspirativní a odborný pohled na globální architekturu krajiny dnes. Představuje některé z nejznámějších a nejzajímavějších krajinářských architektů na světě, stejně jako to nejlepší z nové generace návrhářů. Publikace je velkoryse ilustrovaná jak slovy, tak obrazy a ocení ji i ti nejnáročnější. 

 

 

 

 

4. Prague Green City Guide 

Prague Green City Guide od Jennifer Day a Anety Hebrové z platformy Greenglasses je prvním průvodcem pro udržitelný život v Praze. Je v angličtině, a bude tak perfektním dárkem pro vaše zahraniční kamarády, kteří se chystají do našeho stověžatého hlavního města, a přitom si ho chtějí vychutnat zodpovědně. Nabízí spousty tipů pro ekologicky smýšlející cestovatele a obsahuje i velkou rozkládací mapu pro snadnou orientaci v naší městské džungli.

 

 


Page Five

Veverkova 5, Praha 5

www.pagefive.com

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Fedorova Autor:
Zuzana Fedorova

Foto: via Page Five

Publikováno: 22.05.2018

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...