Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

5 knih pro děti, které nadchnou i dospěláky

5 knih pro děti, které nadchnou i dospěláky

Dokopat děti k čtení je někdy kumšt. Pokud ale sáhnete po těch správných knížkách, půjde o to něco snadněji. Přinášíme vám tipy na dětskou literaturu, kterou si zamilují děti i rodiče. 

1. Na útěku

Slovenský spisovatel Marek Vadas je dobře známý pro svůj zájem o Afriku. V této krásné ilustrované knížce od Daniely Olejníkové vypráví příběh o malém chlapci, jeho otci a psovi. Ti se nedobrovolně vydávají na cestu poté, co jejich rodné město zachvátila podivná choroba. Touží nalézt místo, kde by se mohli v klidu a míru usadit. Při putování městy, vesnicemi a zeměmi nacházejí pomoc a přátelství, ale také různé druhy předsudků a odmítání.

2. Alfabeta

A jako astronaut, B jako brýle... to je Alfabeta, knižní hra, která provede předškoláka celou abecedou. S každým písmenem zažije malé dobrodružství. Pošle astronauta do vesmíru, pustí parník po Vltavě, nebo se naučí dávat pozor na silnici. Díky oblíbeným aktivitám, od kreslení až po stříhání a lepení, si složí celý svět. Dítě si zcela samostatně bez jediného textového návodu vytvoří celou plastickou abecedu, a spojí si tak písmenka s příjemnými asociacemi.

3. Za

Díky této knize se můžete podívat, co se skrýva za věcmi, které míjíme v běžném životě. Pomocí lupy objevujte tajemství schovaná za vrchní vrstvou kresby. Zjistíte, jaké nešvary a zvláštnosti se mohou skrývat v obyčejných denních situacích, ať už jde o podání ruky, nebo řádění veverky. Kniha dokáže probudit zvědavost a dětskou duši ve čtenáři jakéhokoliv věku. Ke všemu je uvnitř překvápko, hra pro celou rodinu: Trexeso!

4. Hrdinové

Mají vaše děti rády fotbal? Pak je nadchne nová publikace Hrdinové, která vypráví příběhy českých fotbalových legend. Řeč přijde nejen na sport jako takový, ale i etické principy a morální zásady fair play. Chtěl jsem udělat knížku o fotbale, která tu ještě nebyla. Knihu o našich fotbalových hrdinech, o vyjímečných postavách české kopané. Knížku nejen pro fandy. Chci ukázat fotbal jako součást našeho života a naší historie," říká o nové knize Ondřej Fuczik, autor textů a fotbalový fanoušek. 

5. Neboj, neboj!

Vydavatelství Yinachi přijde na začátku prosince s novou knižní publikací, která je určena nejen dětem, ale i rodiče, prarodiče, tety a strejdy. Bohatě ilustrovaná knížka čtenářům ukáže, že strach nemusí být nepřítel. Ukáže, že jde o jednu ze čtyř nejstarších lidských emocí, se kterou je v životě třeba počítat. Bohatě ilustrovanou knížku dala dohromady spisovatelka Milada Rezková, ilustrátor Lukáš Urbánek a grafik Jakub Kaše.


Page Five

Veverkova 458/5, Praha 5

www.pagefive.com

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Fedorova Autor:
Zuzana Fedorova

Foto: archiv Page Five

Publikováno: 22.11.2017

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...