Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Abeceda v oblacích

Abeceda v oblacích

Berlínská vizuální umělkyně Lisa Reinermann za svých studií na Duisburské-Essenské univerzitě vytvořila projekt s názvem Type the Sky. Jde o sérii hravých fotografií, jež tvořily její semestrální práci v rámci předmětu Typografie. Kdyby se autorka snímků jednoho dne nezakoukala do nebe nad sebou, fotografie by nejspíš nikdy nevznikly. Jak to?

Inspirace - Abeceda v oblacích

„Když jsem pobývala v Barceloně, dostala jsem se na jeden dvorek mezi tamní činžovní domy. Podívala jsem se nad sebe a zjistila, že obloha ohraničená stavbami nápadně připomíná písmeno Q,” vypráví Lisa.

Inspirace - Abeceda v oblacích

Tehdy se umělkyně rozhodla, že vyfotí nejen Q, ale i zbylých 25 znaků abecedy. Následovaly týdny hledání těch správných kompozic a skupin vysokých domů.

Inspirace - Abeceda v oblacích

Výsledkem je zábavná řada snímků, jež spojují typografii, fotografii, architekturu a umění. Lise s nimi sem tam trochu pomohl photoshop: především ale vznikla díky její dovednosti najít zajímavý detail tam, kde byste ho nečekali.

Inspirace - Abeceda v oblacích

Jaký je Váš názor?

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Foto: Lisa Rienermann

Zdroj: www.slanted.de

Publikováno: 12.08.2014


Přidejte se k Insidecor komunitě...