Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Alivar: Interiéry s italským šarmem

Alivar: Interiéry s italským šarmem

 

Když se řekne Itálie, pravděpodobně si představíte skvělé jídlo, malebné uličky a troubící řidiče. Také už jste ale určitě slyšeli, že ve světě má zvučné jméno italský design. Stačí se podívat na přehlídková mola nebo do obchodů s nábytkem, abyste si potvrdili, že italští návrháři si zakládají hlavně na prestiži a luxusu a neváhají vystoupit z řady.

S řadou talentovaných italských designérů spolupracuje také značka Alivar, která byla založena ve Florencii roku 1984. Od počátku svého vzniku zůstává věrna výrobě nábytku pro soukromé i komerční prostory. Díky rozsáhlému záběru vlastních produktů navíc není závislá na ostatních dodavatelích a zákazníci tak při zařizování svého bydlení mají ihned k dispozici kompletní výbavu.

Alivar má ve své nabídce dvě odlišné kolekce Home Project a Brilliant Lifestyle. Zatímco první z nich má kompletně na svědomí italský architekt Giuseppe Bavuso, na druhé se podílí hned několik designérů. Styl, který z jejich produktů vyzařuje, je možné popsat jako velmi elegantní a zároveň sofistikovaný - ideální pro každého, kdo hledá jednoduchost, a kdo u svého vybavení vnímá funkčnost jako základní podmínku pro jeho pořízení.

Sirio - konferenční stolek z nerezové oceli s deskou ze dřeva, dřevotřísky nebo mramoru navržený Giuseppem Bavusem.

Vernissage – šest centimetrů tlustý dřevěný stůl s ocelovou konstrukcí navržený Brunem Rainaldinem.

Designéři, spolupracující s firmou Alivar, se orientují na zákazníky, kteří si pořizují italské značky pro jejich vrozené kvality a tradici. Hrdost na italský design akořeny je zřejmá jak z práce designérů, tak i samotné firmy, která si autory ke spolupráci pečlivě vybírá a snaží se o předávání cítění pro vybranýstyl bydlení i do dalších zemí. Podle zakladatelů firmy není výběr nábytku zkrátka jen o nákupu jednotlivých kusů, ale především o vnímání prostoru k bydlení ze širší perspektivy.

Denise - kožené křeslo s ocelovou konstrukcí navržené Giuseppem Bavusem.

Surface - knihovna z lakované dřevotřísky navržená Enricem Cesanou.

Jedním z designérů, kteří pro značku Alivar tvoří, je také Andrea Lucatello.  Do svých návrhů vkládá především osobitost a špetku avantgardy.  V jeho portfoliu naleznete jednoduchý nábytek, který však díky nápaditým detailům nepůsobí obyčejně.

Lagoon - kožené křeslo s ocelovou konstrukcí

Oblique - rozkládací stůl z masivního dubu.

Oyster - kožená židle s konstrukcí z masivního dubu.

Alivar se nespecializuje jen na prodej kusového nábytku, ale především usiluje o realizace kompletního vybavení. Pokud byste se tedy někdy vydali na Ibizu, navštivte zdejší Hard Rock Hotel, na jehož zařízení se značka podílela. Vybrané pokoje, které se pyšní slavnou sbírkou osobních a originálních předmětů legendárních hudebních ikon s designovým nábytkem perfektně ladí.

Komu by se však nechtělo na Ibizu, má několik dalších možností, kde na portfolio značky Alivar narazit. Jedinečné kousky zdobí například Castello di Torre Galli ve Florencii, Villu Dirickz v Bruselu nebo lyžařské středisko One Courchevel ve francouzských Alpách. U nás se ukázka jejich italského nábytkového umění objeví již 24. 11.2016 v rámci SQUAT iD23 v Pařížské ulici. Designérka Ivanka Kowalski si do svého bytu zvolila knihovnu Diesys, pracovní stůl Papier a pohovku Tailor.

____________________________________________________________________________________

Alessandro Fusi 
 
-
Habitat CZ
V. Nezvala 977
Nám
ěšť
nad Oslavou
T: +420 568 620 541
info@habitat-cz.cz
www.habitat-cz.cz
Alivar
Alessandro Fusi
fusi@albasalesconsulting.it
-
Habitat CZ
V. Nezvala 977
Nám
ěšť
nad Oslavou
T: +420 568 620 541
info@habitat-cz.cz
www.habitat-cz.cz

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Foto: Dagmar Vyhnalkova pro SQUAT iD23, archiv alivar.com.

Publikováno: 12.11.2016

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...