Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Ateliér a21studio vytvořil z odpadu originální dveřní madla

Ateliér a21studio vytvořil z odpadu originální dveřní madla

Většinu toho, co vlastníme, můžeme jednoduše nahradit. Konzumní společnost nakupuje, vyhazuje a nahrazuje jako na běžícím páse. Jen málokdy si k věcem vytvoříme vztah a snažíme se je zachránit. Proti těmto trendům se vymezil projekt ateliéru a21studio, který z vyhozených věcí vytvořil působivá madla na dveře.

Odpad zavaluje naši planetu, a přesto každý rok přicházejí na trh nové kolekce a přibývají limitované či sezónní série. Podle ateliéru a21studio vyměňujeme přírodní a spolehlivé zdroje za nekvalitní spotřební a poruchové předměty. „Vzdáváme se věcí, které už nám nevyhovují,” vysvětluje ateliér a21studio, který dává nový život použitým předmětům: od kladiv přes šroubováky až po talíře.

Ateliér a21studio si k práci přizval designéry ze studia handhome. Společně se rozhodli ukázat, jak to vypadá, když nahradíme konvenční materiály a předměty těmi recyklovanými. „Použité předměty mají krásu a půvab jako žádná nová věc,” popisují designéři, kteří věří, že recyklací můžeme omezit bezhlavé plýtvání.

„Pracujeme na knížce, která představí návody, jak postavit celý dům jen pomocí recyklovaných materiálů,” vysvětlují designéři. Publikace poradí, jak použít různé druhy materiálů v různých místnostech a fázích stavby. Dveřní madla ze starého nářadí jsou jen malá ochutnávka.


 

 

Jaký je Váš názor?

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Foto: via designboom.com

Zdroj: designboom.com

Publikováno: 05.11.2018


Přidejte se k Insidecor komunitě...