Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Bar bez hranic

Bar bez hranic

Frame Bar v Athénách navrhlo řecké studio TDC pro hotel St George Lycabettus. Nachází se ve čtvrti Kolokani a jeho nevídaný design vytvořil architekt Dimitris Tsigos.

V baru přechází stoly plynule do míst k sezení, ta se zase proměňují ve schody. Záměrem bylo narušit zavedené geometrické hranice, které jsou pro interiérové doplňky většinou striktně určené. 

Bar / restaurace / café - Bar bez hranic

Metamorfóza jednoho kusu nábytku v druhý vytváří neotřelé plochy. Nelze zde hovořit o jednotlivých židlích, stolech a sedačkách; všechny jsou součástí jediné bílé vlny, která proplouvá prostorem. Samostatně stojí pouze drobné barové stoličky stejné barvy.

Bar / restaurace / café - Bar bez hranic

Bar je vytvořen z akrylové hmoty, která byla po zahřátí vytvarována tak, aby sloužila jako jakýkoliv potřebný nábytek v místnosti – to vše v jednom kuse.

Výrazné je i použití španělského mramoru, ve stavebnictví známého pod názvem emperador. 

Bar / restaurace / café - Bar bez hranic

Kombinace světlého přírodního a tmavého umělého materiálu dává vzniknout zajímavému kontrastu.

Bar / restaurace / café - Bar bez hranic

Posezení v baru nápadně připomíná klasické židle Panton. Jejich autor Verner Panton je v roce 1960 navrhl pro firmu Vitra a vytvořil tak první stoličku kompletně vyrobenou z jediného velkého kusu plastu. Jako by židlím ve Frame Baru z oka vypadla.

Frame Bar ukazuje, že do Řecka se nemusí jezdit jen za mořem a historickými památkami.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Zdroj: www.tdc.gr

Publikováno: 19.02.2014


Přidejte se k Insidecor komunitě...