Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Bible světla. Delta Light představuje v objemné publikaci nová svítidla

Bible světla. Delta Light představuje v objemné publikaci nová svítidla

Technické osvětlení, které ocení hlavně architekti v komerčních projektech. To jste možná slyšeli o belgické značce světel Delta Light. Tato charakteristika je však daleko širší, její svítidla tvoří také kvalitní základ rezidenčních projektů. Dokazuje to i obsáhlá publikace The Lighting Bible 12, kde Delta Light představuje jak stálice ve svém portfoliu, tak novinky. A není jich málo.

The Lighting Bible je opravdovou Biblí světla. Od roku 1997 vychází každé dva roky a má víc jak tisíc stránek. „Najdete tu všechny podrobné informace o technických detailech svítidel,“ představuje katalog Lucie Truksová, marketingová manažerka české větve firmy. Mimo to je kniha plná inspirativních rezidenčních i komerčních projektů, může proto sloužit nejen profesionálům, ale každému, koho zajímá design. Nechybí třeba fotografie z našeho projektu SQUAT iD23: Delta Light sem dodala osvětlení, například výrazné závěsné kruhy Super Oh! do bytu, který navrhl ateliér OOOOX.

Na papíře vyšly novinky oficiálně až teď, fyzicky je ale Delta Light představila už v dubnu na mezinárodním milánském veletrhu Euroluce. Usadila se v historických prostorách Palazzo Crivelli v centru Milána, který vznikl v 18. století.  Letos se poprvé otevřel veřejnosti – pojďme se tam na chvíli vrátit.

Delta Light tu přichystala působivou světelnou instalaci, a to jak v interiéru, tak v přilehlé zahradě – palác a venkovní prostory spojoval výrazný černý tunel.

Představila třeba kolekci, na které pracoval známý architektonický ateliér OMA, spojovaný hlavně se jménem nizozemského architekta Rema Koolhaase. Studio OMA pro Delta Light vytvořilo světlo XY 180, které umí vykreslit zajímavé geometrické vzory.

Na designu jiných produktů se zase podílel izraelský architekt Arik Levy, jenž pro firmu navrhl kolekci exteriérových svítidel Butler. Nechybělo ani dílo chorvatského designéra Deana Skiry, autora nenápadného venkovního světla Polesano.

Ale teď už zpátky k The Lighting Bible 12. Mimo výše zmíněných novinek tu najdete i inovativní svítidlo Superloop. Je závěsné, kruhové a po celém obvodu vybavené LED páskem, který poskytuje příjemné rozptýlené světlo. Se Superloopem si můžete vyhrát – vytváří jiný efekt, když ho instalujete vertikálně, horizontálně nebo ho nakloníte. Prodává se v různých průměrech, které se dají vzájemně kombinovat. Na jeho magnetickou verzi můžete navíc libovolně „přicvaknout“ reflektory a posvítit si, kamkoliv zrovna potřebujete. Takové řešení je vhodné třeba pro galerijní prostory.

Klasické architektonické osvětlení pak mezi novinkami zastupuje Splitbox – ten se zasadí do zdi a doplní LED reflektory Spy. Když nechcete, aby vás reflektor špehoval, jednoduše ho namíříte jinam.

Do třetice pak Delta Light přichází se závěsným svítidlem Microspy C. Připomíná štíhlou trubku, která se táhne od stropu. K dostání je v černé i bílé a doplňuje kolekci Spy, která si zakládá na maximální funkčnosti a všestrannosti. Hodí se proto jak pro komerční, tak obytné prostory.

Na první pohled vypadá jako obyčejná polička, přitom jde o nenápadné nástěnné svítidlo. Gala XL vytváří rozptýlené světlo s efektem „wall wash“ neboli omývaní stěny a prodává se jak pro interiéry, tak exteriéry.

Poslední novinkou, kterou jsme vybrali, je hubený dlouhán Stievie. Toto venkovní svítidlo se zapichuje do země, dá se naklánět a umístit třeba podél zahradních cestiček. Anebo jím můžete osvítit zajímavý prvek v exteriéru. Prodává se v několika délkách.

A dobrá zpráva na závěr: publikaci The Lighting Bible si můžete zdarma stáhnout. Stačí zamířit na web společnosti, která už víc jak dvacet let kouzlí se světlem.


Delta Light 

Vlastislavova 11, Praha 4

www.deltalight.cz

facebook

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...