Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

BoConcept: nadčasový skandinávský nábytek

BoConcept: nadčasový skandinávský nábytek

Tradice od roku 1952. Tak by se dal shrnout obdivuhodný příběh světoznámé dánské značky BoConcept. Značka, která si za mnoho let prošla různými vývoji a vystřídala různé názvy, otevřela svůj první obchod pojmenovaný BoConcept až v roce 2002 v Paříži. Od té doby se společnost nadále rozvíjela do dnešní podoby a nabízela svým příznivcům kvalitní skandinávský design v nadčasových kolekcích nábytku a doplňků do celého bytu, včetně zahradního nábytku, koberců i osvětlení. Značka je proslulá spolupracemi s předními dánskými a světovými designéry, jako jsou například Henrik Pedersen, Karim Rashid či Nendo, a zamilovalo si ji bezpočet lidí po celém světě.

Psal se rok 1952, když se za horkého léta rozhodli dva mladí truhláři, Jens Ærthøj a Tage Mølholm, že se vrhnou do divokého světa podnikání a rozjedou vlastní výrobu nábytku, tehdy ještě pod názvem EJM. Stačily pouhé dva roky a v ospalém dánském městečku vyrostla nová továrna se čtyřmi zaměstnanci. 

Za tyto dva roky se podařilo truhlářům a designérům v jedné osobě představit veřejnosti kvalitní dánský nábytek za rozumnou cenu. 

Aby designéři vyšli vstříc rostoucí poptávce a zároveň zachovali vysokou kvalitu, museli přijít s inovacemi. Propojili proto tradiční řemeslo s dánskou vlnou industrializace. A jelikož byly stroje v té době cenově dostupnější, efektivnější a přesnější, nebylo o čem pochybovat.

Se zapojením strojů se výroba urychlila a zároveň se udržely i nízké náklady. A co je ze všeho nejdůležitější, neutrpěla ani kvalita, kterou si zákazníci zamilovali.

Díky zásadovosti Jense a Tagea je dánský design tolik obdivovaný všude po světě. Jednoduchost, řemeslné zpracování, eleganci, funkčnost a kvalitní materiály se zakladatelé značky snažili vtisknout do každého kusu nábytku. Po dalších osmi letech se firma BoConcept přestěhovala do nových prostor o rozloze 1 300 m2, kde sídlí dodnes. Společnost se rozrostla až do maloobchodního řetězce a později se z ní stala největší dánská značka nábytku s nejširší globální působností.

Kuchyň a jídelna jsou srdcem domova. Proto BoConcept přichází s řadou zajímavých jídelních stolů a židlí, včetně rozkládacích stolů, díky nimž můžete pohostit mnohem víc členů rodiny a přátel. Vše je dostupné v různých barvách a materiálech a perfektně zapadne do vašeho interiéru i životního stylu.

Jídelní stůl Granada od designéra Mortena Georgsena

Jedním z prvních slavných návrhů se stal oblíbený rozkládací stůl z teakového dřeva s jídelní židlí od Arne Wahleho. Vynikla zde úsporná estetika dánského funkcionalismu, kterou Jens a Tage obdivovali. Ale opravdu ikonickým kouskem, který je i dnes stále velice vyhledávaný, je křeslo Imola navržené designérem Henrikem Pedersenem. Úžasné detaily a elegantní křivky z něj dělají trvalou klasiku, připravenou zapůsobit ve vašem domově na všechny možné smysly. Navíc je křeslo opravdu velké, a tak se v něm můžete schoulit do klubíčka a relaxovat.

Ikonické křeslo Imola

Věříme v řemeslné tradice, důslednou pozornost věnovanou detailům a výjimečné materiály. Díky své pověsti a světovému renomé máme možnost vybírat si odborníky z celého světa,“ říkají majitelé.

Sametová lavička Aisle

Křeslo Ogi od Anderse  Nørgaarda našlo inspiraci v přírodním tvaru ústřice

Za zmínku stojí také "koukavé" obývací stěny. Vyrábí se v různých materiálech, tlumených a přírodních barvách, v rozmanitých velikostech a funkčních sestavách, které nadchnou i náročné zákazníky. Moderní minimalistický design se skandinávským šmrncem vykouzlí stylovou atmosféru domova.

Stolky Cartagena dobře fungují společně i po jednotlivých kusech

Široká paleta produktů BoConcept nadchne každého, kdo miluje skandinávský design a kdo si chce po skandinávsku zařídit celý interiér. Seženete tu, nač si vzpomenete, od vybavení pro zmíněnou jídelnu přes obývací pokoj a pracovnu až po ložnici. Značka nabízí také mnoho zajímavých doplňků, včetně koberců a osvětlení. Zkrátka vše pro idylické bydlení.

 

 

Stojací lampu Cone navrhl Henrik Pedersen

 

Koberec Dimas je ručně vyráběný patchworkovou technikou

V repertoáru značky nechybí ani veškerý ložnicový nábytek a doplňky

 

Stolní lampa Sned od designéra Henrika Pedersena

 

Stojací lampa Kuta, závěsné svítidlo Pine cone

 

Stolní lampa Satellite

Dnes má značka Boconcept na 300 prodejen ve více než 60 zemích světa a stále roste. Každý rok ohromují širokou veřejnost nové kolekce, které ukazují sílu jednoduchého, a přesto jedinečného skandinávského designu. Nábytek a doplňky BoConcept seženete v průhonickém showroomu Decoland, v nově otevřeném showroomu v pražském Karlíně a v další značkové prodejně v Brně.


BoConcept

www.boconcept.com

Decoland
U Oblouku 800
Průhonice

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...