Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Bubbles: Bublinkové potěšení ze skla

Bubbles: Bublinkové potěšení ze skla

Vzpomenete si ještě na čas, kdy vaší největší odměnou bylo tajně popraskat polovinu balící bublinkové fólie, ve které byl zabalen dárek doplněný charakteristickým štítkem „fragile“ a symbolem nakřápnuté skleničky? Snad právě z touhy dát věčný život tomuto pomíjivému momentu vychází kolekce Bubbles pro BOMMA. Přední český designér Rony Plesl se pro ni nechal inspirovat strukturou obalového materiálu, který v jediném funkčním produktu pojí efemérnost povahy vlastního zpracování se stabilitou a jistotou bezpečí, pro niž byl v první řadě vyroben.

Produkty - Bubbles: Bublinkové potěšení ze skla

Série misek a talířů převedením do skla navazuje na symbolickou hodnotu křehkosti asociující obojí: původní materiál i průhledný křišťál. Přesvědčivou imitací praskací fólie se autorovi podařilo povýšit každodenní materiál do zcela nové užitné podoby.

Produkty - Bubbles: Bublinkové potěšení ze skla

Produkty - Bubbles: Bublinkové potěšení ze skla

Kolekce byla poprvé představena na minulém Designbloku 2013 a za rok svojí existence si dokázala získat mnoho příznivců, jak pro hravé zpracování, tak pro unikátnost výroby. Speciálně pro ni byla vyvinuta nová technologie lisování a tvarování skla, díky níž je každý výrobek autentický a originální zároveň. Jak už je u Ronyho Plesla zvykem, jeho dílo vychází z volné tvorby, jež se někde na půl cesty potká s praktickým využitím a propojí zručnost světelských sklářů s masovou výrobou. Jak sklář, sochař a designér v jednom těle experimentuje s použitím originálních dekorů a abstraktních ztvárnění, se můžete dočíst v našem rozhovoru na blogu insidecor.

Produkty - Bubbles: Bublinkové potěšení ze skla

Česká výrobní firma Bohemia Machine ze Světlé nad Sázavou pod značkou BOMMA již více než pět let představuje jedinečné přístupy k broušení skla ve spojení současného designu s inovativními robotickými technologiemi. Její kolekce se profilují pod uměleckým vedením Jana Němečka a Michala Froňka ze studia Olgoj Chorchoj. Ke spolupráci dosud oslovili pěknou řádku předních designérů, ať už české nebo zahraniční scény, mezi kterými nemohl chybět jak zmiňovaný Rony Plesl, tak třeba Maxim Velčovský, Jiří Pelcl, Jakub Berdych nebo Arik Levy a nejnověji i Adrian Peach.

Produkty - Bubbles: Bublinkové potěšení ze skla

V BOMMĚ se zkrátka potkává tradice s budoucností, a to především v kombinaci kvalitního českého křišťálu a dokonalých robotických brusů za dostupné ceny. Proto nezoufejte, pokud vám v naší vánoční soutěži nebude přát štěstí, kousek od BOMMY si čas od času může dopřát téměř každý.

Pokud hledáte tip na vánoční dárek, stačí se zúčastnit soutěže se sklárnou BOMMA a jedna ze tří misek a talířů z kolekce Bubbles od Ronyho Plesla může být vaše!

  • stačí se stát fanouškem stránek BOMMA a insidecor na Facebooku
  • na email info@insidecor.com v období od 28.11. do půlnoci 7.12.2014  zaslat správnou odpověď na soutěžní otázku a jako předmět zprávy zvolit popisek „vánoční soutěž s BOMMA“. 
  • 10. prosince tým insidecor vylosuje vítěze a vy se na našem facebookovém profilu dozvíte jména tří nových majitelů mísy a talířů Bubbles od Ronyho Plesla
  • vítězům bude výhra zaslána poštou nebo osobně předána v centru Prahy 
  • celé znění soutěžních podmínek naleznete zde

A teď už soutěžní otázka:
Jakou další kolekci skla navrhl Rony Plesl pro sklárnu BOMMA?

a) kolekci skla Dots
b) kolekci skla Stellis
c) vázy Termit
d) Rony Plesl pro BOMMA nic dalšího nenavrhl

Dobrá soutěž se neobejde bez nápovědy – pro správnou odpověď zabrouzdejte po novém internetovém obchodu BOMMA, kde najdete všechny potřebné informace.

Všem účastníkům držíme palce!

Produkty - Bubbles: Bublinkové potěšení ze skla

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Eva Slunečková Autor:
Eva Slunečková

Foto: archiv BOMMA, Martin Chum

Publikováno: 28.11.2014

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...