Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Byt ve Vratislavi

Byt ve Vratislavi

Rekonstrukce bytu menšího než třicet metrů čtverečních se ujalo vratislavské architektonické studio 3XA v čele s architektkou Ewou Czerny. Jedinou místnost přeměnila v celý byt, ve kterém se dá komfortně žít. 

Vrhnout se do odvážného řešení dostat všechny životní funkce bydlení na velmi omezenou plochu se podařilo díky výšce místnosti. Stropy jsou zde až 3, 7 metru vysoké.

Kancelář - Byt ve Vratislavi

Obývací pokoj tvoří rohová rozkládací sedačka, přes barový pult je prostor propojen s kuchyňským koutem.

Kancelář - Byt ve Vratislavi

Barvy jsou v celém interiéru voleny velmi úsporně. Vládne monochromatická neutrální varianta, kterou doplňují tóny přírodního dřeva prkenné podlahy a hořčicovo-žlutá barva. 

Kancelář - Byt ve Vratislavi

V prostoru nad koupelnou, toaletou a předsíní vznikla ložnice. Tvoří jí spací plocha se stropem o výšce 1,35 metrů.

Kancelář - Byt ve Vratislavi

Hned jakmile otevře příchozí dveře, je doslova obklopen úložným nábytkem, policemi a skříněmi. Přesto se mu dostává pocitu prostoru a vzrušnosti díky dobré volbě materiálů a jemným závěsům, které kryjí skříně. 

Kancelář - Byt ve Vratislavi

Byt působí i přes svůj rozměrový hendikep díky vysokým stropům a dvěma dvoukřídlým oknům velmi vzdušně.

Kancelář - Byt ve Vratislavi

Mezanin lůžkové části bytu příliš neubral na výškovém komfortu ani v sociálním zázemí a na chodbě. V této části bytu je strop ve výšce 185 centimetrů.

Kancelář - Byt ve Vratislavi

Architektka si ve hře s prostorem vypomohla i vskutku netradiční dekorací. Namísto obligátních obrazů nebo plastik zeď „ozdobila“ starými dveřními křídly, které umístila tak, že se zdají naprosto funkční. Díky tomu vypadá prostor větší, návštěvníci za nimi čekají další místnost. Ta však zůstává navždy třináctou komnatou.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Foto: S. Zajaczkowski

Zdroj: reszka.nazwa.pl

Publikováno: 24.11.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...