Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Cà phê: vietnamská kavárna s něžnými detaily

Cà phê: vietnamská kavárna s něžnými detaily

V pražských Holešovicích můžete nově navštívit příjemnou kavárnu Cà phê, která na vás dýchne moderním designem s jemnými prvky, typickými pro vietnamskou kulturu. Majitelka Le Bao Ngoc, malá Vietnamka s velkým srdcem, si otevřením vlastního podniku splnila svůj sen.

Cà phê není jenom o vybrané kávě, ale také o domácí vietnamské kuchyni, rodinném prostředí a milé obsluze. Kavárnu navrhlo designérské duo Andrea&Martina. Designérky Andrea Kroupová a Martina Šandová proměnily interiér, kde původně byla pivní galerie s nehezkým zátěžovým kobercem a nevkusnými malůvkami, k nepoznání.

Majitelka měla od začátku poměrně jasnou představu o atmosféře kavárny. Ta měla být hlavně příjemná a útulná, s jemným odkazem na Vietnamskou kulturu. „Nechtěli jsme žádný černobílý interiér,“ říká se smíchem designérka Andrea a dodává: „nicméně už při prvních moodboardech jsme si sedly a v podstatě jsme měly při navrhování volnou ruku.

Změnou dispozic a odstraněním zateplených výloh se interiér krásně otevřel a prosvětlil. Navíc se pod nánosem koberců a starého linolea objevila původní podlaha z terrazza.

Dlouho jsme řešily, jak s kamennou podlahou naložit, protože v sobě měla spoustu prasklin a na některých místech byla dokonce poničená,“ vysvětlují designérky. „Nakonec jsme se ale shodly, že kouzlo původní kamenné, kvalitní podlahy je prostě nezaměnitelné a do staré zástavby patří. Proto jsme ji v kavárně nechaly, včetně všech jejích kazů a neduhů.

Při vstupu do kavárny každého jistě na první pohled upoutá výrazná tapeta přes celou zadní stěnu, od níž se nakonec celý návrh interiéru odvíjel. Jsou na ní vyobrazené vietnamské lotosové květy, které na míru navrhla a namalovala Kateřina Blaháková. Katka je nejen umělkyně a designérka, ale patří navíc i do týmu Cà phê.

Motivy Vietnamu se objevují v decentní formě takřka všude. Kromě dekorativních předmětů odkazuje na Asii i samotné logo podniku, zobrazující tradiční vietnamský vzor. Ten se používá se většinou na tamních výšivkách. Ten samý vzor najdete i v menu, nebo jako součást nenápadného vzorku lotusové tapety. Lotus je mimo jiné národní květinou Vietnamu. Celý koncept Cà phê je promyšlený do nejmenšího detailu.

Jemnost starorůžové, objevující se nejen v tapetě, ale i v polstrování dlouhé lavice, doplňují tóny světle zelené i příjemný kontrast temně modré barvy na stěně za barem a v jeho blízkosti. Barovou část navíc zdobí designové osvětlení a minimalisticky řešený bar s geometrickým obkladem, jež odkazuje na starý styl kazetového obložení dveří a stěn klasických kaváren a restaurací.

Na co jsou designérky Andrea a Martina hrdé a co je na projektu nejvíce bavilo? „Jak se prostor špinavé a zaplivané pivní galerie postupně měnil. Hrozně nás bavil nečekaný vývoj tapety. Na poslední chvíli jsme se rozhodly, že si ji necháme ručně namalovat. Díky tomu je interiér opravdu unikátní a nezaměnitelný. A na to jsme hrdé.

V celém interiéru najdete plno živých a voňavých květin, které prostor oživují. Nechybí ani v podobě ozdob na jednom z lustrů.

V Cà phê ochutnáte domácí vietnamskou kuchyni. Otevírají tu už v půl osmé, kdy se začínají podávat snídaně, a kromě stálého menu jsou v nabídce také denní obědové menu. Výborné snídaně a obědy ve vietnamském stylu jsou doplněny také výběrem vín z Čech a zahraničí.

Atmosféru krásného prostředí této kavárny vám jistě ještě více zpříjemní výtečná vietnamská káva, kterou jen tak někde neochutnáte. Vybrat si zde ale můžete z různých druhů, takže si na své přijde opravdu každý.

Líbí se vám jemný interiér této vietnamské kavárny? Pak se s námi vydejte také na jiná místa, která svým prostředím, podobně jako Cà phê, učarují nejednoho hosta: například Tokyo Baby Café - kavárna pro obry i trpaslíky, jež je plná decentních pastelových tónů, nebo Monolok: Tichá i živá kavárna, nabízející prvotřídní kávu.


Cà phê

U Průhonu 9

Praha 7 - Holešovice

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: Juliana Vlčková

Publikováno: 22.06.2018

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...