Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Delta Light: Tisíc a jeden způsob osvětlení exteriéru

Delta Light: Tisíc a jeden způsob osvětlení exteriéru

Přemýšlíte, jak elegantně vyřešit osvětlení exteriéru? Při vybírání světel na zahradu, fasádu domu nebo třeba osvětlení venkovního bazénu je kromě estetického hlediska nutné brát v potaz i řadu vnějších vlivů. Inspiraci můžete najít například u značky Delta Light, která ve třech realizacích představuje nejen klasická řešení, ale i méně obvyklé varianty. Podívejte se s námi, jak je v exteriéru možné využít sloupky, světelné linky nebo zapichovací svítidla.

Využití nástěnných svítidel a sloupků je skvěle vidět na minimalisticky tvarovaném rodinném domě, kterému dominuje velkoplošně prosklené čelo. K osvětlení fasády a bezprostředního okolí domu zde postačilo několik málo dobře volených typů svítidel. Krytou venkovní terasu, stejně jako blízkou cihlovou zeď, oživují nástěnná svítidla Tiga a Momba s efektem down-up, kdy paprsky světla omývají stěny směrem nahoru i dolu a vytvářejí tak výrazné světelné kužely. Osvětlení přístupového chodníku k domu zajišťuje čtveřice sloupků Bazil s LED světelným zdrojem. Vyloženě efektním prvkem je světelný profil Femtoline umístěný na zvýšené spodní hraně domu, vytvářející dojem, že dům nad trávníkem téměř levituje.

Nástěnné světlo Tiga.

Pokud hledáte způsob, jak osvětlit zahradu nebo jiné travnaté plochy, zapichovací svítidla jsou ideální volba. Taková svítidla je totiž možné po prostoru přesouvat podle toho, kde je jich právě třeba, jako to mohou udělat obyvatelé tohoto zahradního domku s bazénem.

Dům obklopuje vzrostlá zeleň a bujná vegetace, které mu dodávají neopakovatelnou atmosféru. Ta je večer po setmění ještě více podtrhována vhodně vybranými svítidly. Na zahradní chodník i vegetaci samotnou zde svítí sloupková svítidla Kix Pin, která jsou pomocí trnu zapíchnutá přímo do země. Variabilně si tak můžete zvolit, co a jak bude zrovna nasvícené. Pokud se například v budoucnu keře rozrostou až příliš a svítidlo by zastínily, sloupek je jednoduše možné zapíchnout o něco dál.  Krytá venkovní terasa, skýtající zázemí k odpočinku, přímo vybízí k poležení u bazénu. Na večerní zábavu v blízkosti venkovního baru v tomto případě svítí minimalistická stropní svítidla Mini Reo, zapuštěná ve stropním podhledu.

Přesouvatelné svítidlo Kix Pin.

Správně zvolená svítidla také dokáží podtrhnout výraznou architekturu, aniž by něčím rušila její výraz, jako se to architektům podařilo v případě této ostře tvarované, moderní rodinné vily. Takový dům si přímo žádá jednoduchá, nadčasová svítidla. Minimalistické pojetí exteriéru budovy zde tak perfektně podtrhuje strohá světelná linka. Ultratenký profil Femtoline elegantně, a přitom účinně osvětluje hlavní vstup do domu a prostor před garáží. Zároveň tento architektonický prvek budovy zvýrazňuje. Na dokonale upravenou zahradu a příjezdovou cestu svítí několik minimalisticky tvarovaných sloupků Oblix a znovu také variabilně zapichovatelná svítidla Kix Pin.

Detail světelného pásu Fentoline.

Sloupková svítidla Bazil a Oblix.

Stropní svítidlo Mini Reo.

Nástěnné svítidlo Momba.

Svítidla značky Delta Light zkrátka najdou využití takřka v každém exteriéru. Výrobky této značky je možné si naživo prohlédnout a zakoupit v showroomu společnosti Delta Light na adrese Vlastislavova 11, Praha 4.


Delta Light Czech s.r.o.

Vlastislavova 603/11

Praha 4

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...