Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Doplňky v obývacím pokoji: detaily, na kterých záleží

Doplňky v obývacím pokoji: detaily, na kterých záleží

Už máte zařízeno? Pořád tomu něco chybí? Říká se, že malé věci dělají velké rozdíly. Přesně tak tomu je i v případě bydlení. V následujícím článku se zaměříme právě na tyto „malé velké” věci, které vašemu obýváku dodají jiskru. Poskládejte z těchto kousků dokonalou mozaiku, která v sobě bude pojit krásu i funkčnost.

Každý někdy potřebuje trochu soukromí. Paravan je ideálním pomocníkem, pokud je potřeba prostor rozčlenit a vytvořit oddělená zákoutí. Tento retro model Buffet Citta' che si Rispecchia od italského výrobce Fornasetti prodává praguekabinet.

Od členění prostoru se přesuneme k optické iluzi. O zrcadle je známé, že opticky zvětšuje a modeluje prostor. Zrcadlo Sovet Horizon ohraničené hliníkovým rámem je dostupné ve dvou velikostech a pěti barevných úpravách, díky čemuž si můžete vyhrát s jeho umístěním a na zdi vytvářet různé kompozice. Zrcadlo nemusí být z praktických důvodů umístěno pouze v koupelně, ložnici nebo vstupní hale. Oživit s ním můžete i obývací pokoj a zakoupíte ho v prodejně Innex.

Kožešinové přehozy a plédy vás nejen zahřejí, ale promění váš obývák v útulné zázemí. Tuto luxusní kožešinu z islandské ovce najdete v obchodě LOOOOX.

Světlý pléd Amado přímo vybízí k zachumlání a ven se vám rozhodně chtít nebude. Příjemný a zároveň elegantní přehoz pochází z ateliéru Color Design. Amado znamená milovaný a věřte, že si ho opravdu zamilujete.

Italská značka Dedar si zakládá na vysoce kvalitním zpracování svých produktů. Panamská vazba tkanin dostala svůj název podle slaměných klobouků, kterým se i přes jejich ekvádorský původ přezdívalo panamské. Látka Clink se pyšní tímto delikátním provedením v kombinaci s kůží.

Německý designér Sebastian Herkner navrhl pro Pulpo vázy z ručně foukaného skla. Příměs tekutého stříbra vytváří výjimečný metalický efekt. Vázy Container Low Blue seženete v obchodě Monobrand.

U prodejce Monobrand jsou k dostání i vázy Make Up. Matný povrch keramických váz evokuje dokonale vyhlazenou pleť za pomoci make-upu a podle toho kolekce získala své jméno. Jemný barevný odlesk spolu s romantickými decentními tvary vytváří sofistikovaný multifunkční doplněk. 

Beton se stále více začíná prosazovat na poli interiérového designu. Není divu, například surový vzhled betonových květináčů z dílny LOOOOXX působí v kontrastu s živým organismem velmi efektně.

Neobvyklou mísu na ovoce navrhla pro firmu Ghidini 1961 designérka Nika Zupanc, která se svou tvorbou snaží „sdělit věci, které nejdou vyjádřit slovy,“ jak sama říká. Miska Florida Bowl je vyrobena z mosazi a díky svému okázalému pojetí bude klenotem vašeho obýváku jak prázdná, tak i plná.

Nízký odkládací stolek jménem Piňa dělá čest svému jménu. Ocelová konstrukce připomínající ananas pochází z dílny italského výrobce Magis. Tento stolek najdete u prodejce Stockist a odložit na něj můžete třeba misku s čerstvě nakrájenými plátky ananasu. 

Ručně vyráběné misky z tenkých plátů mosazi se hodí k servírování, odkládání šperků, nebo jako „pouhá” dekorace. Každý kousek je originál a nese rukopis svého tvůrce. Sada misek Form Bowl Set je k dispozici v různých velikostech a barevných variantách u firmy Bulb. Dopřejte si trochu art deca ve stylu Velkého Gatsbyho. 

Kulatý podnos Tray od mladé belgické značky Notre Monde je ideální pro servírování nápojů nebo občerstvení. Praktické postranní úchopy umožní snazší manipulaci. Vybrat si můžete buď skleněnou, nebo dřevěnou horní desku zdobenou přírodními motivy.

Reproduktor Beosound 1 od dánského výrobce Bang & Olufsen přináší seriózní zvukový zážitek. Nechte se pohltit 360 stupňovým prostorovým zvukem a přitom se kochejte pohledem na dokonalý severský minimalismus. Reproduktor je dostupný ve stříbrném a zlatém provedení. 

BeoVision 14 je interaktivní 4K Ultra HD LED televize. Jako vše z produkce  Bang & Olufsen i tento produkt vyniká vysoce kvalitním zvukem a všechny aplikace, na které jste zvyklí ze svých telefonů či tabletů, si můžete užívat v HD kvalitě na této elegantní televizi.

Žijeme v době chytrých telefonů, tak proč by nemohla být chytrá i naše elektroinstalace? ABB-free@home je inovativním řešením elektroinstalace pro automatizaci domácnosti od firmy ABB s.r.o., Elektro-Praga. Bude za vás ovládat světlo, žaluzie, topení nebo klimatizaci.

 

Pokud máte rádi neotřelá řešení, seznamte se s vypínači německé značky Hager Electro, která čeří stojaté vody tradičních vypínačů. Vypínače Berker R.1 jdou proti proudu jak výběrem materiálů, tak revolučním kulatým tvarem. 

Seriál týkající se obývacích pokojů jsme završili výběrem doplňků. Nemusí jít jen o věci, na které sedá prach. Vedle estetického účelu v sobě nesou i funkčnost. Právě na těchto malých věcech záleží a často na sebe i přes zdánlivou nenápadnost strhávají pozornost. Spolu s ostatním vybavením dotvářejí obývací pokoj a dělají z něj skutečné místo ke spokojenému životu. 

 

 

 

 

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...