Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Dřevo ohýbané s dávkou elegance

Dřevo ohýbané s dávkou elegance

České firmy se v rámci Salone Internazionale del Mobile prezentují především ve výstavních halách, galeriích a jiných showroomech Milána. Jednou z firem, která se přímo v centru designové přehlídky představí hned dvěma rozdílnými projekty, je česká společnost TON. Společně s BOMMA, Wine Food Market a studenty produktového designu UMPRUM připravil TON výstavu Glasswood v Českém centru, o které se můžete více dozvědět v našem článku Český design v Českém centru.  

Výstavy - Dřevo ohýbané s dávkou elegance

Další prezentací navazuje TON na svou realizaci v rámci Českého centra a pokračuje v představování nových tvarů svého setu Merano od mladého designéra Alexandera Guflera. TON tak novinkami doplňuje dnes již ikonický produkt značky, křeslo Merano z roku 2010. To si za dobu své existence dokázalo vybudovat poměrně silný respekt v rámci umělecké komunity i řad odborníků, když získalo hned několik ocenění. Mezi nimi nechyběl prestižní RedDot Design Award, Good Design či German Design Award Nominee.

Výstavy - Dřevo ohýbané s dávkou elegance

K ikonickému exempláři křesla přibyl další sedací nábytek - klasická židle a barová stolička pod stejným názvem. Celou sadu v jeden celek sjednotil nakonec stůl Stelvio. Jelikož se celý projekt odvíjel od produktů Merano, tedy názvu Guflerova rodného města v Itálii, jejich premiéra v Milánu se takřka nabízela.

Výstavy - Dřevo ohýbané s dávkou elegance

Židle harmonicky propojují materiál masivního dřeva s ohýbanou překližkou a díky použité výrobní technologii jsou velmi lehké. Klasické židle lze prakticky stohovat a u barových stoliček si může zákazník vybrat ze dvou nastavitelných výšek. V nabídce jsou v provedení buku, dubu, americkém ořechu a na přání také v čalouněné variantě.

Výstavy - Dřevo ohýbané s dávkou elegance

Výstavy - Dřevo ohýbané s dávkou elegance

Stůl Stelvio designér popisuje jako „prostorný, s masivními nohami, zaoblenými hranami a nadčasovým designem“. I u jeho výroby bylo myšleno na praktičnost. Díky absenci lubu lze pod dýhovaný plát bez problému zasunout nejen židle, ale také křesla s područkami.

Výstavy - Dřevo ohýbané s dávkou elegance

Výstavy - Dřevo ohýbané s dávkou elegance

Guflerovi se tak podařilo vytvořit komplexně pojednaný set produktů komunikující stejným jazykem, který dokáže trefně propojit dlouhodobé cíle firmy TON - ruční práci, přírodní materiály a současný design.

Prezentaci firmy TON můžete najít na stánku B21 v hale 12 nebo v Českém centru Milána na Via G. B. Morgagni od 8. do 13. dubna 2014.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Eva Slunečková Autor:
Eva Slunečková

Foto: TON

Zdroj: www.ton.cz

Publikováno: 12.04.2014


Přidejte se k Insidecor komunitě...