Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Freestile a RugXstyle: koberce s motivy, které vás nepřestanou bavit

Freestile a RugXstyle: koberce s motivy, které vás nepřestanou bavit

Zátěžové koberce nezní zrovna dvakrát zábavně. Přesto jsou výrobci, kteří téma pojali inovativně a přišli s originálními designy, jež můžete poskládat pokaždé jinak. Představujeme vám koberce Freestile a RugXstyle, které vyrábí společnost Object Carpet a u nás nabízí společnost BOCA.

Freestile jsou čtvercové koberce o rozměru 50 x 50 cm, které vyrábí společnost Object Carpet. Jsou vysoce odolné, a proto se hodí především pro instalaci v komerčních prostorách – ať už mluvíme o restauracích, hotelích, showroomech či kongresových centrech. 

Můžete si s nimi opravdu vyhrát: podle toho, jak je k sobě přiložíte, vznikne vždy unikátní geometrický vzor. V kolekci najdete květinové motivy, ale i ornamentální a exotické vzory: široké portfolio odráží kultury jednotlivých zemí a jejich metropolí, od Antverp až po Marakeš a Tokio. 

Barvy do interiéru přinese třeba vzor Marrakesh, orientální mozaiku zase Tunis a nordickou chladnost Aarhus. Na vintage notu hraje bordeaux Budapešť, barvy mokřadů a vody slibuje vzor Helsinky a optické klamy přinese Malmö. Vzory se tisknou digitálně, dodávají interiéru hloubku a mají prostorový efekt. Vlákna se pak tkají ploše, povrch tvoří pevně utažená smyčka a výsledné koberce jsou tak vhodné i pro alergiky.

Za návrhy stojí německé duo designérů Kathrin a Mark Patel. Ti vymysleli 3D efekt, který koberce vytváří – jak říkají výrobci, z kaleidoskopických tvarů oči nespustíte. Freestile dostanete v 16 různých provedeních, z nichž se každé prodává ve čtyřech barevných odstínech. Díky digitálnímu tisku jsou barvy nádherně syté.

Koberce Freestile navíc myslí na udržitelnost životního prostředí. Všechny koberce jsou 100% recyklovatelné a vyrábějí se z PET materiálu. Zlepšují také akustiku v prostoru a absorbují hluk – odolností se zároveň vyrovnají tvrdým podlahovým krytinám.

Mladšími sourozenci kolekce Freestile jsou pak kusové koberce RugXstyle. Kathrin a Mark se inspirovali úspěchem své předešlé kolekce a navázali na ni koberci ve tvaru kruhu a obdélníku. Ty se vyrábějí v šesti původních designech, ke kterým přibyl jeden úplně nový. Designy jsou opět k dispozici v různých barvách a světlých a tmavých variantách. Některé koberce mají navíc tzv. borduru, tedy ozdobný okraj. Že bylo rozšíření řady Freestile dobrý nápad, dokazuje ocenění Red Dot Design Award, které letos koberce RugXstyle dostaly.

Chcete si vyzkoušet, jak by vypadalo vaše freestylové pojetí Freestilu a RugXstyle? Zkuste to na webových stránkách Objet Carpet, kde najdete jednoduchý konfigurátor. Nebo se přijďte podívat na Floru, kde najdete showroom obchodu BOCA a s ním i všechno, co se koberců týká.


Boca Praha

www.bocapraha.cz

Vinohradská 151,  Praha 3

Atrium Flora, budova B, 9. patro (vstup z ulice Jičínská)

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...