Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

GAN – ručně tkané koberce, které pomáhají chudým indickým komunitám

GAN – ručně tkané koberce, které pomáhají chudým indickým komunitám

Chcete si koupit něco hezkého do domácnosti a zároveň mít pocit, že přispíváte na dobrou věc? Pak sáhněte po ručně vyráběných textilních výrobcích značky GAN. Ta totiž přispívá nejen ke zútulnění domovů po celém světě, ale také k rozvoji životní úrovně indických komunit, které mají ruční výrobu produktů GAN na svědomí. Rozmanité druhy koberců, polštářů, sedadel i různých dalších doplňků do domácnosti se vyznačují vynikající kvalitou a neotřelým designem pracujícím s neobvyklými barvami a překvapivými strukturami.

Základy značky GAN, dceřiné firmy společnosti GANDIABLASCO, byly položeny již v 80. letech. José Gandia-Blasco se tehdy rozhodl stavět na základech v té době již čtyřicet let fungujícího rodinného podnikání a pustit se do výroby koberců. Ty se od ostatních produktů odlišovaly neobvyklým a odvážným vzhledem. Ačkoli textilní výroba patřila k velmi tradičním průmyslovým odvětvím, sázka na propojení tradice a moderní, výrazný design, se vyplatila. Nové textilní kolekce společnosti GANDIABLASCO okamžitě sklidily obrovský úspěch. Ačkoli společnost v devadesátých letech změnila své směřování a zaměřila se spíše na výrobu venkovního nábytku, koberce zůstaly i poté důležitou součástí její nabídky. Když v roce 2004 začal José Gandia-Blasco spolupracovat s designérkou Mapi Millet, rozhodli se společně založit novou značku GAN, která měla slučovat veškerou textilní výrobu firmy GANDIABLASCO. Dnes je značka GAN konceptem zastřešujícím produkci jedinečných ručně vyráběných výrobků, který je zároveň těsně napojený na svou mateřskou značku GANDIABLASCO.

V podání značky GAN se z obyčejného koberce stává doplněk, který díky své variabilitě a rozličnosti tvarů, materiálů i obrysů dokáže zcela zásadně definovat prostor. Všechny produkty jsou ručně vyráběné v Indii z nejlepších přírodních materiálů. Ta nejkvalitnější vlna se pod rukama zkušených řemeslníků přeměňuje v neobvyklé textury, hedvábí zase některým povrchům dodává neodolatelný lesk. Celý tým zaměstnanců GANu neustále pracuje na optimalizaci a přizpůsobuje tradiční techniky současným potřebám..

Mezi tradiční techniky, které značka využívá, patří řetízkový steh.

Vlajkovou lodí značky GAN byly již od počátku koberce nejrůznějších barev, tvarů a vzorů. Jedním z nich je moderně působící koberec Canevas Abstract od designérky Charlotte Lancelot, který se nabízí hned v několika barevných kombinacích. Neobvyklého efektu je zde docíleno aplikací zvětšeného křížkového stehu ze 100% vlny, který vplétán do perforované měkké plsti.

Neobvyklou techniku výroby koberce Canevas Abstract ocení člověk především při pohledu zblízka.

O něco tradičněji působí koberec Hand Knotted Furtive Persan. Ručně vázaný koberec ze 100% novozélandské vlny se na první pohled vzorem podobá tradičním perským kobercům, díky moderní technologii je ale skvělým příkladem přístupu značky k výrobě.

Několik výrobků pro značku pro GAN navrhla také španělská designérka Patricia Urquiola. Řada vlněných taburetů s názvem Mangas Original je inspirována tradičními vlněnými svetry a je vyráběna v decentních zemitých barvách, ale i ve výraznějších kombinacích s tyrkysovými či žlutými prvky. Jednotlivé tvary do sebe navíc zapadají a je možné je libovolně kombinovat jako puzzle.

Kromě taburetů má návrhářka na svědomí také moderní koberec Mangas Rhombus. Ten vzniká speciální technikou pletení, vzor je na koberci asymetricky rozmístěný a okraje jsou obšité výrazně žlutou nití, přesto ale celek působí jemně a harmonicky.

Novinkou v sortimentu značky GAN je řada Garden Layers, která nabízí množství doplňků speciálně určených k využití ve venkovních prostorách. Široká škála polštářů, koberců, matrací i lehátek nabízí různé možnosti využití i kombinací a přímo vybízí k relaxaci.

Produkty značky GAN nejsou obyčejnými textilními doplňky. Díky své rozmanitosti a neobvyklým designům a strukturám se stávají prvkem, který dokáže zcela plnohodnotně dotvořit atmosféru jakéhokoli místa a zútulnit i ten nejnevlídnější prostor. Díky špičkové ruční výrobě a použití nejkvalitnějších materiálů pak máte jistotu, že vás v interiéru budou těšit po dlouhá léta.


GAN, prodává Stockist

Vinohradská 50, Praha 2

www.stockist.cz

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...