Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

George Prime Burger: stylová burgrárna ve Vodičkově ulici

George Prime Burger: stylová burgrárna ve Vodičkově ulici

Když na burger, tak stylově a se vší parádou. Vydejte se s námi do světa chutí, lákavých vůní a stylového prostředí, které daný okamžik a potěšení z jídla ještě více umocní. Vydejte se s námi do pražské Vodičkovy ulice, kde nedávno přibyl další přírůstek do gastronomického ráje. Představujeme vám podnik George Prime Burger. A jak už název vypovídá, dělají se tu burgry. Šťavnaté a z toho nejlepšího hovězího.

Možná vám název připomíná jinou, již vyhlášenou restauraci George Prime Steak, která je známá díky prvotřídním americkým steakům. Oba podniky mají společného majitele, který se rozhodl rozšířit svou nabídku právě o populární hamburgery. V obou restauracích najdete jedinečný interiér, který zapadá do celého stylu konceptu, a špičkové jídlo. Vaří se tu výhradně z hovězího masa plemene Black Angus, pouze z čerstvých surovin a vlastních receptur.

Interiér této restaurace navrhla Cherie Stinson, kanadská designérka a restauratérka. Cherie je navíc sama majitelkou tří restarurací v Torontu a jak sama říká, design interiérů navrhuje příležitostně, když se k ní dostane opravdu zajímavý projekt. Na realizaci George Prime Burger spoupracovala s majitelem Georgem a vedoucím celého projektu Hae-soon Chung, která měla vybudování nového interiéru na starosti.

Moji klienti George a Hae-soon jsou skvělí lidé a vždy, když potřebují pomoct s realizací projektu, ráda vypomohu, říká Cherie Stinson, která s touto dvojicí spolupracovala na různých projektech již v minulosti. Mimo jiné i na steakové restauraci George Prime Steak, kterou byste našli na okraji Prahy v Platnéřské ulici.

V původních prostorách se dříve nacházela také burger restaurace, která byla ale již delší dobu uzavřena. Takže se toto místo, nejspíše osudově, naskytlo k vybudování nové a stylovější burgrárny George Prime Burger.

Designérka čerpala inspiraci v minulosti: ve starých řeznictví, odkud převzala prvky, jimž vdechla moderní podobu. Už sama barevnost interiéru, kde teplé dřevěné odstíny doplňuje bílá, černá i červená barva, mluví za vše. Typické malé obdélníkové dlaždice v bílém provedení jsou zkombinovány s rustikálním dřevem, které je hlavní ozdobou celého prostoru. Kvalitní řezbářská práce je zřejmá především v nábytku, který byl z valné většiny vytvořen zakázkově na míru. Nechybí ani kožené detaily, představující původní řeznické zástěry.

Říká se, že každý interiér by měl mít nějaké své ohnisko, něco, co upoutá na první pohled. V George Prime Burger to jsou určitě kovová, zářící písmena P.R.I.M.E., zavěšená nad barem, dále veliká dřevěná lavice polstrovaná do červené kůže a také dřevěné rustikální stropy. Všechny tyto prvky zútulňují prostor a dodávají mu punc originality. Navíc pro použití dřevěného stropu bylo zachráněno dřevo ze staré stodoly, které tak jistým způsobem může sloužit dál a přinášet do restaurace kus historie i určité nostalgie.

Stoly jsou vytvořené podle vzorů klasických dřevěných, řeznických stolů, doplněny dřevěnými lavicemi. Zato kulaté menší stolky, které vynikají zajímavě zbarvenou deskou, připomínají kus prorostlého hovězího v řezu.

Chtěli jsme, aby restaurace nabízela to nejlepší co může, nejen z menu, ale i z interiéru, kterému jsme věnovali stejně velkou pozornost“, říká Hae-soon Chunk. „Přičemž velký důraz byl kladen na to, že chceme vytvořit neformální prostředí,“ dodává.

Díky polstrovaným lavicím, které připomínají detaily na kožených řeznických zástěrách, zde mohou sedět hosté jako v bavlnce. Designérka tak vdechla tomuto posezení nový život a modernější styl, který vnáší do celého prostoru potřebnou energii.

Při realizaci projektu jsme si nejvíce užili vše, od konceptu a vývoje až po samotné budování. Snažit se vytvořit něco nového je vždy náročné a výsledek občas zneklidňující, ale stálo to za ty bezesné noci. Jsme z výsledku nadšeni,“ říká Hae-soon a dodává: „v tomto projektu vstoupil do hry každý detail a věřím, že to pravé kouzlo je právně v tom. Nejdůležitějším z detailů však bylo přemýšlení o vizuálním zážitku každého hosta. Aby, až bude kdekoli v restauraci sedět, vždy cítil, že je součástí celého prostoru.

A co říká designérka Cherie Stinson zpětně po dokončení restaurace George Prime Burger? „Líbilo se mi pracovat na tomto neformálním projektu. Navrhuji spíše formální interiéry na vysoké úrovni, nicméně jsem k nim v tomto projektu přiblížila stejným způsobem,“ říká designérka.

V George Prime Burger servírují ručně dělané burgery z nejlepších řezů hovězího masa plemene Black Angus, které se vyznačuje tím, že je stoprocentně bez steroidů a hormonů. Kuchaři si sami míchají vlastní směs masa podle originální receptury a vytváří i vlastní omáčky. Hamburger dostanete ve speciálních „squishy“ bulkách, posypaných kaštanovou moukou a pro milovníky sladkého tu mají na výběr hned několik dezertů.

Vybíráme pouze ty nejlepší ingredience. Svědomitě se vyhýbáme polotovarům a čemukoliv z konzervy. Všechny naše omáčky jsou domácí, tedy vlastně s výjimkou kečupu a hořčice,“ vysvětlují své know-how kuchaři.

Líbí se vám interiér podniku George Prime Burger? Než do něj zavítáte osobně, podívejte se také na jiný projekt, který nám ho připomíná a kde dřevěný materiál hraje taktéž hlavní roli: Modrý Zub: Fast food, kde se nepospíchá.


George Prime Burger

Vodičkova 32

Praha 1

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Zuzana Mitvalská Autor:
Zuzana Mitvalská

Foto: George Prime Burger

Publikováno: 31.03.2018


Přidejte se k Insidecor komunitě...