Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

HNST.LY: Poctivost na prvním místě

HNST.LY: Poctivost na prvním místě

 

Za projektem, který se rozběhl před dvěma lety, stojí blogerka, fotografka a stylistka Bára Perglová. Vášeň pro pěkné a užitečné věci ji naplňuje již od doby, kdy procestovala celou Evropu jako digitální nomádka a setkala se s mnoha tvůrci nejrůznějších zaměření.

Majitelka HNST.LY Bára Perglová (v popředí) s architektkou Lenkou Juchelkovou při slavnostním otevření showroomu.

„Majitelé zajímavých obchůdků pro mě byli hrdiny. Obdivovala jsem jejich vášeň a touhu dělat věci dobře a poctivě. A tak se zrodil nápad založit obchod HNST.LY – poctivou prodejnu s krásnými věcmi a nádhernými příběhy, které budu vyprávět svým zákazníkům,“ popisuje motivaci, která vedla k založení kamenné prodejny, majitelka Bára Perglová.

Čerstvě otevřený showroom HNST.LY můžete navštívit v pražských Holešovicích. Pokud nemáte čas se zastavit, nahlédněte alespoň do praktického e-shopu.

Velká prosklená výloha se pyšní vlastní malou zahrádkou, v níž naleznete zejména sukulenty.

„Když jsem přemýšlela o založení obchodu, hned na začátku jsem se ohlížela po prostoru v oblasti Holešovic a Letné. Tahle část Prahy je podle mě velmi energická, pulzující a neustále se rozvíjí,“ říká Bára Perglová. Showroom o rozloze 40 metrů čtverečních byl od počátku výzvou. Majitelka Bára a architektka Lenka Juchelková chtěly dát hlavní slovo prodejnímu prostoru. Použily proto poličky, které prostor opticky nezatěžují a nabízejí požadované místo pro výstavu i uskladnění produktů.

Příjemnou atmosféru dotváří všudypřítomná zeleň, která si výborně rozumí se světlým dřevem a křehkým sklem.

Autorem minimalistického osvětlení je architekt a designér Vojtěch Malina.

Většina nábytku je vyrobena na míru přímo pro HNST.LY a vychází z návrhu architekta a designéra Vojty Maliny, který si dal záležet na tom, aby byl nábytek funkční a zároveň zaujal propracovanými detaily. Vsadil na lokální materiály: kov, dubové dřevo i sklo, včetně vlastnoruční výroby.

Na míru zhotovený nábytek doplňují retro kousky, třeba komoda ze 60. let minulého století.

„Krása má pro nás stejnou hodnotu jako užitek. Na naše báječné věci se nebudete jen zbožně dívat, budete s nimi žít. Doma, v práci i na cestách. Lovíme je převážně v lokálních vodách, ale nebojíme se potopit ani do průzračných mořských hloubek. A čím naše úlovky vynikají? Jsou krásné, poctivé a praktické. Jednoduše honestly,“ říká Bára Perglová.

Zdejší bohatá nabídka keramiky, dřevěného nádobí, pletených doplňků a přírodní kosmetiky vás okouzlí nadčasovým půvabem, u něhož je na první pohled jasné, že jsou za ním hodiny ruční práce.

„Poctivý design vnímáme jako investici, která se jednou může proměnit v rodinné bohatství,“ říká Bára Perglová.

V portfoliu HNST.LY naleznete také interiérové a módní doplňky i kosmetiku. Všechny produkty vynikají kvalitním zpracováním z přírodních materiálů, nadčasovým designem a praktickým rozměrem – výrobky jsou navrženy tak, aby svým půvabem a funkcí především zpříjemňovaly každodenní život. Filozofie obchodu sklízí úspěch; letos třeba dostal nominaci v kategorii Obchod roku soutěže Czech Grand Design.

V duchu hesla design pro každý den” chystá obchod rozšíření stávající nabídky o další praktické předměty jako například knížky, sešity a zápisníky nebo originální české sklo.

Showroom byl sice otevřen na konci září, ale už teď je jasné, že má slušně nakročeno a majitelka přímo srší nápady. „V obchodě plánujeme pořádat workshopy a kreativní setkání. Velkým plánem jsou také vlastní HNST.LY kolekce, které budou vznikat ve spolupráci s našimi tvůrci.“ První vlaštovkou je keramika od Niny Rail – polomáčené pohárky, které jsou výsledkem spolupráce mezi Ninou a majitelkou Bárou.

Domácí potřeby nikdy nebyly krásnější! V malé švédské dílně s více než stoletou tradicí vznikají půvabné a důmyslně navržené kartáče, lopatky a další předměty do domácnosti.

Zastavte se v nově otevřeném showroomu HNST.LY a udělejte si radost něčím skutečně kvalitním a praktickým. Třeba se právě z některého z místních produktů stane dědictví, které se bude ve vaší rodině předávat jako skutečný poklad.

____________________________________________________________________________________

HNST.LY

Šternberkova 12, Holešovice

www.hnst.ly

facebook

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Barbora Hortová Autor:
Barbora Hortová

Foto: archiv HNST.LY

Publikováno: 20.02.2017


Přidejte se k Insidecor komunitě...