Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Horský apartmán na Klínovci definují zelené detaily

Horský apartmán na Klínovci definují zelené detaily

Poctivá ruční práce, spousta dřeva a nádech horské estetiky – to vše v sobě pojí nedávno dokončený apartmán v Krušných horách. Loučná pod Klínovcem nabízí impozantní výhledy na přilehlý vrchol Klínovce nebo na nedaleké lázeňské městečko Oberwiesenthal, krčící se pod kopcem Fichtelberg. Designérka Martina Schultes dostala na starosti prostor, kde již byla daná dispozice, avšak volnou ruku měla spolu s investory v oblasti elektroinstalace, rozvodů a výběru materiálů. Rozhodli se respektovat okolí, a tak interiér odkazuje na srdce Krušných hor.

Martina zvolila jednoduchý formát, který kombinuje přírodní barvy, přičemž hlavním motivem jsou tmavě zelené detaily prolínající se celým bytem v různých podobách. Okna celého domu již byla v této barvě,  Martina se proto rozhodla udělat z ní decentní klíčový motiv.   

Apartmán v Loučné ukazuje, že i na poměrně omezené metráži se dá vykouzlit příjemný elegantní a do detailu propracovaný interiér. Dispozice 3kk může být pro architekty někdy výzvou, jak spojit všechny nápady dohromady v kompaktní celek, protože se nejedná o úplně malý prostor, ale zároveň místa není na rozdávání. 

V celém bytě najdete ručně dělané obložení ze světlého dřeva. Bronzové kování a zámečnické práce rovněž vznikaly na zakázku. Spolu s šedou dlažbou tvoří základní elementy interiéru. Přidejte černý kov a máte kompletní paletu materiálů a barev horského apartmánu.

Úzkou chodbu doplňují černé dveře, které oddělují celý interiér.

Lehký kovový rám se v interiéru opakuje spolu s ostrými hranami.

Obývací pokoj je propojen s kuchyní a svůj prostor má i jídelní stůl. Byt nabízí výhled do krajiny téměř ze všech místností díky efektivnímu rozložení jednotlivých kusů nábytku a kuchyňské linky. A protože Martina Schultes sází na vhodně rozmístěné světlo, najdete v obýváku různé variace osvětlení. V celém interiéru použila například svítidla francouzské značky DCW Lampe Gras, které u nás prodává firma Stockist.

Jídelní stůl jasně napovídá, kde je jeho místo. Les, nebo jídelna? Obojí je správně – pochází totiž z jednoho kusu dřeva, chcete-li stromu. Pocit živoucího přírodního elementu dodává nepravidelná hrana stolu, která jasně říká, že tento kus nábytku kdysi býval stromem. 

Kuchyňská linka je vedle výhledu z terasy klenotem celé místnosti – zdobí ji zelený mramor Guatemala, který vyniká v kombinaci s jednoduchou kovovou konstrukcí a tmavým základem v zemitých barvách. S tmavší linkou efektně kontrastuje světlé dřevěné obložení.

Po zelených stopách se můžete vydat i do dalších pokojů. Ložnice se drží celého konceptu a kombinuje šedou dlažbu, jednoduchý nábytek a klíčové zelené detaily. Martina využila hladké velké plochy na čele postele a kožený potah sama patinovala, aby docílila vintage vzhledu.

Masivní kožené popruhy podporují efekt letité kůže s patinou. 

Dominantou dětského pokoje je patrová postel ze smrkového dřeva mořeného do zmiňovaného zeleného odstínu. Na míru dělaná palanda ukazuje poctivou truhlářskou práci, které je v celém bytě více než dost. Navíc chytře šetří prostor a děti tento typ lůžek milují. 

Koupelna se sprchovým koutem je vybavena jednoduchým kovovým nábytkem, který designem navazuje na zbytek úložných prostor v celém bytě včetně kování. Když se zaměříte na svítidla, uvidíte, že stejná použila Martin i v obývacím pokoji a kuchyni. 

Horský apartmán v Loučné se hrdě hlásí ke svému okolí. Působí uhlazeně a kompaktně, respektuje přilehlou přírodu a citlivě s ní komunikuje. Všechny místnosti propojují stejné černé dveře a podlaha rovněž zůstává neměnná napříč celým interiérem. Opakování určitých prvků na různé způsoby se ukázalo jako trefa do černého. Nebo spíše zeleného? Dominantní zelená odkazuje na krušnohorské lesy a citlivě se vine skrz prostor v rozličných formách. Martině Schultes se povedlo na jednom místě propojit moderní s přírodním a design s řemeslem. 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...