Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Hotel Ett Hem

Hotel Ett Hem

O přeměnu sto let starého městského domu do podoby jedinečného hotelu Ett Hem se zasloužila švédská designérka žijící v Londýně, Ilse Crawford. Jejím úmyslem bylo vytvořit hotel, který splní nároky hostů, ale zachová si vlastní identitu vytvořenou výjimečnou sbírkou nábytku. Ve 12ti různě velkých pokojích se podařilo vkusně zkombinovat moderní design se starožitnostmi.

Hotel - Hotel Ett Hem 

Prvními obyvateli tohoto domu byli manželé Carl a Karin Larssonovi, často označováni jako zakladatelé švédského stylu. Díky Karin a její vášni pro umělecké předměty, byla shromážděna cenná sbírka nábytku a doplňků z celého Švédska. Z počátku 20. století pochází kachlová kamna a dřevěné obložení stěn, které Ilsa Crawford doplnila moderním sedacím nábytkem.

Hotel - Hotel Ett Hem

Designérka zdůrazňuje úmysl vytvořit kultivované prostředí, ve kterém se můžete cítit jako doma. V překladu Ett Hem totiž znamená domov. Ilsa proto záměrně použila materiály jako dubové dřevo, ovčí kůže nebo samet, aby celý interiér působil útulně. Stačí se posadit do křesla anebo zasednout k velkému stolu. Prostor je osvícen moderním svítidlem, které je ukotveno v tradičním dekorativním štuku.

Hotel - Hotel Ett Hem

Každá z dvanácti ložnic v patře hotelu je zařízena trochu jinak, všechny jsou však lazeny do příjemných zemitých tónů. Prostorné postele v čele s pohodlnou pohovkou lákají k odpočinku. Lustr patří do původní sbírky nábytku a doplňků.

Hotel - Hotel Ett Hem

Koupelna s velkou volně stojící mramorovou vanou je reminiscencí na jiné století. Nerušeně se v ní můžete nechat rozmazlovat stylovým vintage komfortem.

Hotel - Hotel Ett Hem

Kuchyně je pomyslným srdcem přízemí. Velký jídelní stůl slouží k setkávání hostů u společného jídla. Lavice z kolekce Seating For Eating je dílem samotné designérky.

Hotel - Hotel Ett Hem

Ve dne prostor plný přírodního světla a večer intimně osvětlen množstvím luxusních svítidel, to jsou přednosti zimní zahrady, které Skandinávci milují. Jednoduchý styl rustikálního nábytku skvěle doplňuje množství zelených květin.

Hotel - Hotel Ett Hem

Do detailu propracované je i nádvoří s krásně udržovanou zahradou, poskytující klidnou oázu v ruchu velkoměsta.

Hotel - Hotel Ett Hem

Ett Hem je určen hostům, kteří hledají něco více osobního než běžný luxusní hotel. Dům byl postaven podle návrhu architekta Frederika Dahlberga ze speciálních cihel, které odolávají drsnému švédskému počasí. Architektonicky odpovídá typickému pojetí severského městského domu.

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Zdroj: etthemstockholm.se

Publikováno: 15.12.2013


Přidejte se k Insidecor komunitě...