Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Hra se stylem

Hra se stylem

Hračky, dekorace i nábytek do pokojíků. Obchod ookidoo sdružuje to nejlepší ze zahraničního designu pro děti. Společně se zakladatelkou Jindrou Fišárkovou vás provedeme historií i sortimentem obchodu, ve kterém najdete kvalitní a zároveň krásné vychytávky pro děti.

Na počátku bylo zklamání, které přišlo, když dvě novopečené maminky zjistily, že sehnat kvalitní, užitečné a zároveň stylové věci pro děti je běh na dlouhou míli.

Obchod - Hra se stylem

Když nemohly najít nábytek ani hračky, které by odpovídaly jejich představám, rozhodly se založit obchůdek, jenž by naplňoval jejich sny o designovém vybavení pro děti. 

„Název jsme vymýšlely několik týdnů. Z užšího výběru jmen potom 25 dotázaných rodičů jednoznačně vybralo ookidoo. Naznačuje spojitost s dětským světem a zároveň je mezinárodní,“ říká Jindra Fišárková. Kritéria pro zařazení do katalogu ookidoo jsou následující: zajímavá estetika, vysoká kvalita, praktičnost a prvotřídní materiály s respektem k přírodě i lidem.

Pojďme ochutnat, co ookidoo nabízí.

Obchod - Hra se stylem

Flensted. To jsou ručně vyrobené dánské závěsné hračky, které fascinují nejen děti, ale i dospělé. Stejně dobře se vyjímají jak nad dětskou postelí, tak v kanceláři. 

Obchod - Hra se stylem

Psací stůl pro školáky jménem Vaclav, který lze s rostoucím věkem dítěte zvyšovat. Můžete u něj pracovat až do dospělosti. Jeho autorem je německá firma Sirch. 

Obchod - Hra se stylem

Přízové světelné koule od francouzské firmy La Case de cousin Paul lze libovolně skládat a rozjasnit jimi nejen dětský pokoj.

Obchod - Hra se stylem

Z retro sedacího vaku Lalé se vám nebude chtít vstávat.  

Obchod - Hra se stylem

Nově můžete nakupovat nejen na e-shopu, ale i v kamenné prodejně v pražské Ostrovní ulici. Ookidoo jeho realizaci svěřilo do rukou 0,5 Studiu a firmě Devoto

Obchod - Hra se stylem

„Je to obchod a zároveň minigalerie, místo, kde se na nevelkém prostoru o 20m² je na co dívat a zároveň mají zákazníci možnost vše si osahat,“ vysvětluje Jindra Fišárková. 

Obchod - Hra se stylem

„Neméně důležité byly také hodnoty, podle kterých vybíráme i naše zboží - přáli jsme si chytré řešení, kvalitní zpracování a použití převážně přírodních materiálů,“ upřesňuje.

Do budoucna plánuje ookidoo rozšířit sortiment o stylové kusy od českých designérů. „I nadále budeme objevovat pro naše zákazníky hezké věci a naši nabídku rozšiřovat,“ dodává Jindra Fišárková.

Obchod - Hra se stylem

Na závěr přináší tip na dětskou „fajnovku“ i samotná Jindra Fišárková: shapemaker od designérské dvojice MillerGoodman. „Úžasně chytrá stavebnice, která podporuje kreativitu dětí i dospělých v každém věku,“ říká. Odoláte?

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Zdroj: www.ookidoo.com

Publikováno: 26.02.2014

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...