Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

INNEX: Naším cílem je pohodlí

INNEX: Naším cílem je pohodlí

„Vášeň pro krásu se odráží v našich smyslech,“ říká o sobě na webu firma INNEX, která na českém trhu funguje již 12 let. „Umíme mnoho věcí, ale málokdo to ví,“ směje se Monika Ciprová, která je s INNEXem spojená od začátku.

INNEX totiž umí vybavit byt v podstatě od píky – začínal se stínicími systémy na okna, teď dodává i tapety, koberce, textil, látky a nábytek; od svých  partnerů zajistí třeba i nádobí. Jinak řečeno: INNEX vytváří návrh, koncepci, konečný výběr produktů i realizaci. „Pomáhám lidem vytvořit teplo domova, nutím je vhodně využívat moderní materiály, díky kterým bude jejich život víc komfortní,“ odpovídá Monika na otázku, jak INNEX přistupuje k navrhování, „chci, aby klient mohl doma naplno relaxovat.“

Aby mohl vzniknout interiér, který splňuje všechny požadavky na pohodlí, musí Monika zákazníka poznat. Z mnoha z nich se pak stávají přátelé. Nejlepší jsou prý takové zakázky, u kterých je jasný cílový obyvatel prostoru; proto se designérka nerada pouští do velkých komerčních projektů jako jsou kanceláře.

Showroom INNEXU.

A jak se zákazníci za posledních deset let změnili? „Jsou daleko lepší. Mám na ně neuvěřitelné štěstí,“ vypráví Monika Ciprová. Částečně má na dobrých vztazích podíl i akce jménem Siréna Party. Innex ji organizuje každou středu v měsíci, protože právě v ten den probíhá v poledne zkouška sirén. „Sirény ohlásí, že večer je na našem showroomu party pro naše zákazníky a kohokoliv, kdo chce přijít. Včetně partnerů, architektů a designérů,“ popisuje Monika.

INNEX tak chce propojovat lidi různého věku, jmění i profese. Hosté si vzájemně mohou nad sklenkou dobrého vína předávat zkušenosti, domlouvat schůzky a plánovat společné projekty. „Je velmi zajímavé, jak si konzervativní zákazníci dokážou popovídat s mladými progresivními designéry,“ říká Monika.

Firma si dává záležet nejen na dobrých vztazích s klienty, ale i pracovními partnery. INNEXU se podařilo navázat spolupráci s velkými developerskými společnostmi (dodává třeba do projektů pro Cigler Marani, Svoboda and Williams, Penta a Passer) i architektonickými ateliéry – jedním z příkladů může být ateliér Ivana Dombková architektura, s kterým pracuje mimo jiné na projektu SQUAT iD23. INNEX sem dodal v podstatě veškeré vybavení, vyjma lustru, který podle návrhu Evy Eisler vyrobila a dodala Preciosa.

Innex dodal do bytu od I.D.Arch třeba oprýskanou omítku Elizabeth Oxford.

Od Innexu je ve SQUATu i velká zrcadlová instalace Overview.

Sedačka Saga od Innexu je součástí obývacího pokoje.

Innex dodal i povlečení do všech ložnic.

Monika Ciprová si při navrhování dává záležet na textiliích, na které se dlouhodobě zaměřuje a v nových materiálech vidí budoucnost. Přesto je její oblíbenou tkaninou len. V INNEXU ho používají v kobercích, potazích i přehozech. „Je krásně měkký, ležérní a dobře se s ním pracuje. Dávno neplatí, že by lněná látka byla pomačkaný hadr. Může být luxusní a v mnoha případech ji ani není nutné žehlit. Trocha pomačkání je spíš příjemná dekorační součást materiálu,“ vysvětluje své sympatie k lnu Monika. 

Lněné ložní prádlo, plisé roletky a mnoho dalšího si můžete vyzkoušet také v již zmiňovaném projektu SQUAT iD23, který se koná do 22. prosince na adrese Pařížská 23. Na viděnou!

_____________________________________________________________________________________

Innex

www.innex.cz

Přemyslovská 43

Praha 3

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Foto: Dagmar Vyhnalkova pro SQUAT iD23, archiv INNEX

Publikováno: 08.12.2016

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...