Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Interiér, kterému vládne zima? Inspirujte se stylovými produkty

Interiér, kterému vládne zima? Inspirujte se stylovými produkty

Mrazivá a blýskavě uhrančivá? Taková může být zima, které vévodí bílá barva a další podmanivé tóny. A nejen venku můžete obdivovat všechny její krásy. Produkty a interiérové doplňky umí navodit stejně kouzelnou atmosféru i v interiéru. Nechte se inspirovat a nakoukněte s námi do světa elegantního osvětlení, hřejivých sedaček i vkusných radiátorů.

Závěsné svítidlo Niceone od německého výrobce Tobiase Grau rozzáří každý interiér. Jemné linie a čistý design ocení jak milovníci skandinávského designu, tak i ti, kteří dávají přednost jednoduché eleganci. Svítidla vypadají skvěle, když jich k sobě zavěsíte rovnou několik. K dostání jsou u společnosti Bulb, a to nejen v bílé, ale i černé či měděné verzi.

Láska, romantika, kouzlo zimy. To vše v sobě nesou lampy Fiamma a Fiammetta od designéra Roberta Paoliho, který je navrhl pro značku Slide. Lampa ve dvou velikostech ideálně vynikne uprostřed stolu, kde podpoří intimní atmosféru.

Měkoučká a nadýchaná vlna, která láká k příjemnému posezení? To je designový sedací vak od německé značky Natures Collection. Značka se vyznačuje luxusními výrobky ze 100 % přírodních materiálů.  Zaručuje kvalitu, exkluzivitu a dlouhou životnost produktů. Vak je vyrobený z novozélandské jehněčí kůže s krátkým vlasem v mnoha barevných variantách. Prodává ho Designpropaganda ve čtvercovém a oválném provedení.

Od Natures Collection nás zaujaly i designové dečky, které zahřejí nejen na těle, ale i na duši. Jsou vyrobeny z australské jehněčí kůže s dlouhým vlasem. Na omak jsou hřejivé a heboučké. Stačí se jenom zachumlat. V interiéru vykouzlí tu pravou zimní atmosféru. K dostání jsou opět v obchodě Designpropaganda.

O něco větší puf, z dílny výrobce Saba Italia, oživí i ten sebevíc strohý interiér. V tónech modré a průměru 130cm je kulatý puf Biscotto ideální pro kombinování s dalšími doplňky podobného stylu. Pořídit si ho můžete v hladké i prošívané verzi v obchodě Stockist.

Jakmile spatříte pohovku Cipria od italské značky Edra, ihned zapomenete na mrazivé počasí za okny. Devět polštářů, které připomínají nadýchané obláčky, láká k bezprostřednímu lenošení. Na sedačce se dá sedět i velice formálně. Navštívíte-li průhonický showroom Decoland, okouzlí vás Obdivuhodný svět nábytku Edra Spazio.

Když mluvíme o příjemném posezení, co se takhle rovnou zachumlat do postele? Postel Izzy od značky Interlübke má samonosný podvozek, který je kompatibilní se všemi komerčně dostupnými vloženými systémy. Elegantní design, špičková kvalita a pohodlí, to vše dělá z této postele oblíbený kousek, kterému jen tak někdo neodolá. Postel dodává firma Stopka a je k dispozici v různých výškách a tloušťkách materiálu, s úložným prostorem i bez něho.

V interiéru nesmíme zapomenout ani na podlahy. Do světlého, zimou protkaného prostoru, se bude hodit i světlá dřevěná podlaha. Zaujala nás Boen Ash Polar od Soliter Parket z širokých světlených jasanových prken, která dají vyniknout ostatním interiérovým doplňkům.

Od firmy Soliter Parket jé také podlaha Volunta Arctic Frost. Jde o dřevěné vrstvené parkety, vyráběné z přírodního dubu, které jsou navíc ručně škrábané. Toto precizní zpracování se odráží v samotné kvalitě podlahy i jejím přirozeném vzhledu.

Pro zútulnění a optické zahřátí prostoru jsou vhodné naopak tmavší podlahy. Vinylová podlaha Art Select má přirozenou strukturu dřeva v krásných přírodních tónech, které dodají vašemu interiéru opravdové teplo domova. Firma Designflooring je vyrábí v různých formátech a u nás jsou k dostání v showroomech Barkotex.

Z dílny designéra Andreie Munteaneho pochází sympatické křeslo Lhasa. Je vycpané, lehce zakřivené a s měkkým polštářem, který v chladných dnech jistě zahřeje. Pořídit si ho můžete třeba u firmy KFF.

Kuchyň v severském stylu od norského studia Lund Hagem Architects udělá parádu každé hospodyňce. Místo běžných kuchyňských skříněk tu jsou velké multifunkční skříně. Když je otevřete, objeví se vestavné spotřebiče i veškeré kuchyňské nádobí. Vše v přehledné formě a ihned po ruce. Pokud se vám tato minimalistická kuchyň Cabin Kvitfjell líbí, seženete ji v Bulthaup.

Jako sněhová vločka vypadá koberec od značky Moooi. Navrhl ho sám designér a kreativní ředitel značky Marcel Wanders. Koberec s příhodným názvem Crystal Ice se vyrábí v různých průměrech a materiálech. Pořídit ho můžete vlněný či z polyamidu, a to i v šířce 3,5 metru. Design byl vytvořen za pomoci digitálního tisku s vysokým rozlišením.

Zahřát se můžete nejen u stylových krbů, ale také u designových radiátorů. Ty nemusí být jen nudným funkčním doplňkem, ale mohou se stát ozdobou interiéru. Litinový radiátor Barocco od značky Caleido si stojí za svým jménem, ukazuje na obdiv své zdobné prvky. Dodává ho firma Design Bath, a to v tmavě šedé barvě.

A jaké topení dát do koupelny? Tam zase vynikne radiátor Ice Bagno, který je uzpůsobený i pro sušení ručníků. Dostupný je hned v několika tvarových a barevných variantách opět v obchodě Design Bath. Jeho předností je minimalistický a funkční design, které bude moderní i za několik let.

Existuje mnoho dalších zajímavých produktů, kterými si zařídíte krásný zimní interiér. Nebojte se experimentovat a přeneste si kousek této ledové krásy i k vám domů. A pro ty, kteří chtějí zimu raději prospat, máme skvělý tip na další inspiraci: 10 originálních ložnic, které vás okouzlí i zahřejí.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...