Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Italská značka Studioart se nebojí jít s kůží na trh

Italská značka Studioart se nebojí jít s kůží na trh

Italská firma Studioart používá kůži v nevídaném měřítku a ukazuje, že nepatří jen na nábytek. Dává ji třeba na zdi. Za značkou stojí Nadia a Gianfranco Dalle Mese, kteří se koželužství věnují už od roku 1967. Tehdy se však ještě na interiéry nesoustředili – s koženými stěnami a výzdobami interiérů přišli až o desítky let později. Dnes nabízí Studioart kůži v široké škále barev, úprav, vzorů a prošívání. Vedle tapetových systémů prodává i doplňky či koberce a patří mezi špičku v oboru.

„Snažíme se hledat nové cesty a nápady, aniž bychom zanevřeli na kořeny řemesla,“ říká u příležitosti desetiletého výročí Nadia Dalle Mese. V portfoliu firmy se pojí tradice s inovací: letos například navázala spolupráci s mladými designéry, kteří dostali za úkol předvést nové pojetí kožených tapet. Ty se lepí po částech a dovolují vytvářet zábavné a různě velké kombinace.

Moderní a architektonické pojetí ukázal Massimo Brancati. „Chtěl jsem prozkoumat trojrozměrnost povrchu a pohrát si s nahodilostí a nepravidelností,“ vysvětluje designér. Vzal proto tvary, které již patří mezi stálice v portfoliu Studioartu: trojúhelník a čtverec. Vytvořil z nich kolekci Kaleido. Z šesti různých tvarů pak vznikla série Framenti a dřevem byla inspirovaná kolekce Woods.

Neo-buržoázní koncept v pastelových barvách zvolila Giorgia Zanellato. Kolekce Ondo je charakteristická viditelnými švy v kůži. Tapety Semitondo a Ginko zase využívají moderní technologii, která dovoluje vytvořit koženou dlaždici, jež je plochá a vypouklá zároveň. Série Losange k sobě skládá kosočtverce a vytváří zajímavé geometrické vzorce. „Kolekce odrážejí mou vášeň pro geometrické tvary, hlavně čtverce,“ říká designérka.

Další návrhy představila Elaine Yan Ling Ng z ateliéru The Fabrick Lab. Její návrhy jsou inspirované přírodou. „Umí úžasně násobit tvary,“ říká designérka s tím, že pravidelnost, kterou v přírodě vídáme, vzniká na základě matematických formulí. Odkazuje tím tak i ke Studioartu jako takovému – i v něm se snoubí přírodní materiál s vyspělými technologiemi. Designérka studovala vzory, které potkává v zeleni, a vytvořila čtyři sady: Hyperreal, Delta, Vector a Parallel.

Studioart tak jasně dokazuje, že se nebojí jít s kůží na trh. Pokud se toho o značce chcete dozvědět víc, skočte do nového showroomu obchodu Marthi Design, který se specializuje na látky a veškeré druhy potahů. S jejich instalací má bohaté zkušenosti. 


Studioart, prodává Marthi Design

 New Living Centre, 2. NP

Šafránkova 1, Praha 13

www.marthi.cz

 

 

 

SaveSaveSaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Foto: archiv Studioart

Publikováno: 20.07.2017


Přidejte se k Insidecor komunitě...