Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Jaké produkty se hodí do velkých prostor?

Jaké produkty se hodí do velkých prostor?

Malý, či velký prostor? Jaký máte doma vy? Pokud ten velký, pak pro vás máme hromadu inspirace, jak ho zajímavě zařídit. Každý interiér potřebuje něco jiného. V určitých případech je třeba volit takový nábytek a doplňky, které dokáží prostor zútulnit, nebo naopak takové, díky kterým může vyniknout každý detail.

Kuchyň +MODO, kterou pro značku Poggenpohl navrhl mezinárodně oceněný španělský designér Jorge Pensi, nabízí velkou řadu variant a kombinací. Ve větším interiéru působí kuchyň lehkým a vzdušným dojmem, i díky tomu získala řadu významných ocenění.

Poohlížíte se po funkční kuchyni, která je tak trochu architektonickým projektem? Pak by vás mohl zaujmout kuchyňský systém Maxima 2.2 od značky Cesar. Oceníte v něm více než 90 povrchů kombinovaných s různými způsoby otevírání. Značka Cesar tak splňuje požadavky i toho nejnáročnějšího zákazníka, který si může zvolit jakoukoliv kombinaci i uspořádání.

Pro svůj obývací prostor můžete zvolit jeden z mnoha oddílových systémů. Například Zenit Storage, který slouží nejen k vybavení obývacích pokojů, ale i šaten. Tento inovativní systém, který navrhl známý designér Giuseppe Bavuso, je velice univerzální. Každý jeho prvek může být volně umístěn či upraven podle potřeby. K dostání je u společnosti Rimadesio.

Po dlouhém dni v práci je nejlepší si pořádně odpočinout v pohodlném křesle, třeba u vaší oblíbené knihy. Pro takové účely skvěle poslouží křeslo Ox Chair. Navrhl ho pro značku Erik Jørgensen designér Hans J. Wegner, který byl natolik fascinovaný malířem Picassem, že jeho sochařský" styl převedl právě do podoby tohoto elegantního křesla. Abyste měli parádní posezení, můžete spolu s křeslem pořídit také podnožku Ox Chair. Oboje seženete v showroomech Stockist.

Křeslo Ox Chair a jeho stvořitel Hans J. Wegner

Dáváte přednost geometrickým tvarům i na podlaze? Pak zvolte podlahu od Vielaris, která dostala název Trio. Jde o dvouvrstvé dřevěné parkety, které se můžou skládat do kazetových nebo geometrických vzorů. Moderní vzor „Trio“ zahrnuje tři jedinečné prvky: trojúhelník, diamant a lichoběžník. Podlahu Trio prodává Soliter Parket v patnácti odstínech dubu a ve dvou odstínech vlašského ořechu.

Opravdu revoluční dřevěná podlaha, kterou můžete použít také jako obkladovou krytinu, je kolekce Foret výrobce Oscar Ono. Za designem stojí designér Raphael Navot, který tak oživuje starou poctivou tradici. Jde o způsob řezání dřeva přes růstové prstence. Což má mnoho výhod: jednou z nich je pevnost a vynikající zvukové vlastnosti. Díky mnoha tvarům si můžete poskládat vzor přesně podle svých představ.

Zaměříme-li se naopak na strop, lze vybírat z nepřeberného množství zajímavých osvětlení. Velký prostor lze správným lustrem opticky zmenšit či zútulnit, nebo mu dodat na luxusu a velkorysosti.

Lass-Oh je osvětlení, které se vznáší prostorem jako štíhlá zaoblená kontura. Celá kolekce, kterou nabízí Delta Light, je elegantní, flexibilní a vyniká extrémně štíhlými tvary. Je libo lineární, čtvercový nebo obdélníkový tvar? Ať už vyberete jakýkoliv, pečlivě skryté miniaturní LED klastry budou ze všech stran vyzařovat dostatek teplého světla.

Libovolně nastavitelné svítidlo Flos Arrangements z dílny designéra Michaela Anastassiadese vyzařuje rozptýlené světlo. Každou jeho část je možné připojit ke zvláštnímu napájecímu kabelu a může být zavěšeno jednotlivě, nebo v kombinaci různých tvarů. Osvětlení dodává společnost Stockist, Hagos a Designpropaganda.

Jako rozkvetlá květina vypadá lustr Discocó Wood. Jde o ikonický kousek, na němž pracoval německý architekt a designér Christophe Mathieu se španělským výrobcem Marset. Jednotlivé lístky svítidla pokrývá luxusní dubová dýha. Navzdory vizuální těžkopádnosti dřeva si svítidlo zachovává svou lehkost na pohled i fyzicky. K dostání je u Light Works.

Ve velkých halách vynikne lavice Folly od značky Magis, která připomíná smyslnou vlnu. Navržena byla designérem Aradem Ronem ve velikosti 95 x 110 cm. Díky odolnému materiálu z polyethylenu může být bez problému umístěna i v exteriéru. K dostání je v různých provedeních v obchodech Designpropaganda.

Chcete-li dodat přirozený šmrnc stěnám či nábytku, můžete to udělat vícero způsoby. Jedním z nich je například použití tapety, která představuje určitou přírodninu. Slate-Lite je kamenná dýha, jinak řečeno kamenná tapeta, která je vhodná jak pro vnitřní, tak i vnější obklady a pro nábytkové dekorace. Vykouzlete si ty nejkrásnější břidlicové bloky i u vás doma. Nabízí Fortel Design.

Pro fajnšmejkry tu máme elegantní variantu designové stěrky Betonepox Soft® VINTAGE od společnosti Němec, která jednoznačně upoutá svými secesními vzory. Výjimečného vzhledu docílili architekti ze studia Oooox použitím šablon, které se aplikovaly na stěrky, finální vintage vzhled je pak získán ručně dodanou patinou.

Ani kachličkám ještě neodzvonilo. Vysoce pevné dlaždice Aster Maximum od výrobce Fiandre mají velký formát a vytvoří příjemnou a relaxační atmosféru nejen v koupelnách. Dostupné jsou ve třech barevných odstínech a nabízí je společnost Elite Bath.

A v koupelně ještě zůstaneme. Designér Michael Schmidt navrhl originální vanu Handmade, která vznikla za pomoci tradičních postupů a 3D technologií. Čisté a křehké linie můžete doplnit i dalšími produkty z této kolekce od výrobce Falper. U nás vanu seženete například v obchodech DC 616.

Pokud se můžete pochlubit opravdu velikým interiérem, proč si nepořídit rovnou vířivku? Značka Teuco rozšířila svůj sortiment o vířivku Seaside T08, která je vybavena ultra tenkými štěrbinami, nahrazujícími klasické trysky. Jednoduchý design z dílny Giovanna Talocciho a velké rozměry zajišťují veškerý komfort, který si budete moci užívat plnými doušky. Vířivka je u nás k dostání u firmy Design Bath.

Po relaxační koupeli se můžete přesunout rovnou do postele. Nás zaujala ta od značky Ditre Italia. Elegantní postel Ecléctico, která svým vzhledem přímo vybízí k pohodlnému a nic nerušenému snění, můžete přizpůsobit individuálním požadavkům. K dispozici jsou různé čelní desky, z nichž některé můžou být vybavené policí, používanou jako noční stolek, a dalším speciálním příslušenstvím.

Zato postel YOMA od designéra Kaschkasche vypadá, jako kdyby se vznášela. Její delší stranu využijete jako poličku či noční stolek. Díky svým oblým tvarům je už na první pohled měkoučká a polštáře lze nainstalovat různým způsobem. Vždy tak lehce pozměníte charakter postele. Seženete ji v showroomech Stockist.

Doufáme, že vám naše inspirace přinesla skvělé nápady a tipy, jak velký prostor vylepšit a dodat mu na útulnosti a atraktivitě..

Pokud vás zajímají spíše menší interiéry, podívejte se na Produkty, které vyniknou v malých prostorech.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...