Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Kapky a pára jako doplněk: povrchy v koupelně

Kapky a pára jako doplněk: povrchy v koupelně

Koupelna je prostor, z kterého vycházíme jako nový člověk. Mnozí v ní tráví spoustu času – s potěšením a rádi. Přinášíme vám několik tipů, jak si poradit s povrchy v koupelně a vytvořit z ní místo, kde budete rádi trávit čas. Našemu výběru vévodí tlumené šedé tóny, které se hodí k nadcházejícímu podzimu, ale jsou elegantní a nadčasové. Vyberte si svou šedou a vkročte do světa vody, páry, kapek a vůní.

Kolekce Natural Stone může působit chladně. Hladká kamenná estetika vám ale snadno uhrane. Desky této řady hlásí návrat zpět k přírodě, ale přitom neopomíjejí potřeby moderního interiéru. Italský výrobce Cerim, firma s více než padesátiletou tradicí, si zakládá především na tom, že dává formu různým stylům, a otevírá tak dveře fantazii při vybavování všech typů prostor. Dlaždice se vyrábějí v pěti barevných kombinacích a třech velikostech. Přinášejí harmonii materiálu a barvy s archaickým nádechem břidlice.

Láká vás výraznější vzor, ale chcete podobně snový jemný povrch v neutrálních barvách? Potom je zde kolekce Contemporary Stone pocházející rovněž z dílny firmy Cerim. Matný vzhled evokuje tradiční podlahy industriálních prostor a funkční minimalistické provedení je skvělým základem pro dialog s dalšími komponenty koupelny. Obě kolekce jsou k dostání u společnosti ProCeram a.s., která se specializuje na obklady a dlažby.

Oba povrchy lze také oživit kombinací se vzorovanými dlaždicemi. Kolekce Memory of Cerim v neutrálních pastelových odstínech si pohrává s geometrickými vzory a lehkým retro nádechem. Kombinujte a docílíte nečekaných estetických výsledků.

Betonové podlahy a cementové stěrky si získávají stále větší popularitu díky vysoké odolnosti a snadné údržbě. Navíc i skvěle vypadají a vaší koupelně dodají moderní netradiční vzhled. Firma Boca se mimo jiné specializuje i na tento typ krytin.

Dekorativní podlahová stěrka Architop je pevná a voděodolná. Tato hlazená betonová podlaha existuje ve 23 barevných provedeních, případně lze její povrch ještě obarvit reaktivními barvivy. Stěrka na cementovo-polymerové bázi od pochází od italské společnosti Ideal Work.

Šedé varianty cementové stěrky Architop. 

Cementová stěrka Microtopping od firmy Ideal Work se vyznačuje podobnými vlastnostmi jako stěrka Architop. Najdete ji rovněž u firmy Boca.

Koupelna je velmi namáhaný prostor, tudíž se vyplatí vsadit na kvalitní materiály. Společnost Němec proto doporučuje ověřenou stěrku Betonepox®, která se díky unikátní technologii bez přídavku cementu obejde bez lakování a poradí si i s drobnými prasklinami v podkladu. Díky vysoké odolnosti se hodí i do bazénů. Je dokonalou imitací betonové plochy se vší chladnou krásou, tvrdostí a maximální životností. Stovky odstínů této stěrky jsou již jen milým bonusem.

Značka L’Antic Colonial spadá pod španělskou společnost Porcelanosa. Vyniká využitím prvotřídních materiálů jako břidlice, mramor nebo dřevo. Na mozaiku se snaží dívat z jiné perspektivy. Chápe ji jako prvek, který interiéru dodá náladu a energii. Mozaika umí prostor rozehrát a dodá mu určitý tvar. Temná Mosaico Paradise Tinybroken Edge Negro pokryje povrch grafitovým drobným nepravidelným vzorem. 

Mosaico Colors Aluminium Olive přípomíná lesklé rybí šupinky a rozzáří vaši koupelnu v perleťových tónech stříbrné a nazlátlé olivové. Dokonalá kombinace odstínů v této mozaice je nepřehlédnutelná a koupelně dodá opravdu luxusní vzhled. Mozaiky od firmy L’Antic Colonial prodává firma Design Bath. Najdete ji v Holportu v pražských Holešovicích, kterému se přezdívá ‚,továrna na design”. Chcete design do koupelny? Zastavte se nejprve v továrně. 

Společnost Design Bath, která výrobce Porcelanosa zastupuje, má v nabídce vedle jejich mozaik i dekorativní dlaždice Dover Antique z unikátního materiálu STON-KER®. Porcelanosa vyvinula maximálně odolný keramický systém a povrch dlaždic nezmění ani nejextrémnější podmínky. K dostání jsou ve dvou velikostech a plní i ty nejnáročnější architektonické požadavky. Lze je kombinovat s jednobarevnými dlaždicemi této řady či s jinými typy povrchů.

Koho by napadlo dávat tapetu do koupelny? Italská společnost Wall&decò na to kápla a výsledek je více než překvapivý. Technologie WET SYSTEM™ je komplexní řešení do koupelen či sprchových koutů. Je voděodolná, nepropustná a seženete ji v mnoha různých dekorativních vzorech. Italská designérka Eva Germani navrhla tapetu Niveum, která vaši koupelnu promění v rozkvetlou vodní hladinu pokrytou lotosy. Christian Bernini naopak u tapety Track by Track cílil na geometrické tvary na moderním šedém podkladu.

Wall&decò: Niveum. Design: Eva Germani.

Wall&decò: Track by Track. Design: Christian Benini. 

Wall&decò: Poly-Hedric. Design: Christian Benini.

Wall&decò: Cicadea. Design: studio Casa 1796. 

Britská značka Bushboard přináší kolekci velkoformátových obkladů do koupelen Nuance Dolce Macchiato. Velké panely řady Nuance v bezesparém provedení získaly ocenění nejen pro svůj design, ale především za funkčnost a lehkost při zpracování. Najdete je v distribuci společnosti TAUN, která se specializuje na laminátové obklady. Užívejte si plynoucí, ničím nerušený, stylový vzor na velkých plochách koupelny.

Milujete dřevo a musíte ho mít i v koupelně? Podlaha Boen od Soliter Parket se dá použít i ve vlhkém prostředí koupelny. Stačí užít celoplošné lepení bez viditelných spár s patřičnou povrchovou úpravou, nebo tepelně upravené dubové dřevo, které je vysoce odolné a lze ho užít prakticky kamkoli. Podlaha Boen z dubového dřeva v odstínu Indian Summer zútulní vaši koupelnu a vy si budete užívat každý krok mokrého chodidla.

Cíl v koupelně? Hlavně neuklouznout. Všichni naši výrobci moc dobře vědí, že protiskluzové úpravy v koupelně jsou základ. V kombinaci s prvotřídními materiály vznikly vysoce odolné funkční výrobky, se kterými vytvoříte nadčasovou stylovou koupelnu. V našem výběru jsme se řídili tím, že neutrální barvy jsou nesmrtelné a navíc se takto barevné povrchy dobře udržují. Tlumené barvy ve spojení s jedinečným designem přinesou barevný život – nejen v koupelně. 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...