Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Klinika estetické medicíny ReFuture je plná překvapení

Klinika estetické medicíny ReFuture je plná překvapení

Pokud žijete v přesvědčení, že klinikám a medicínským zařízením je lepší se raději velkým obloukem vyhnout, pak máte jistě na jednu stranu pravdu. Ale na druhou stranu, když už se tam vydáte, jistě na vás bude působit jinak prostor, který je pozitivně naladěný, než ten nudný, depresivní, ba dokonce děsivý. Designově zajímavých klinik není mnoho, ale když už se nějaká taková objeví, je radost pohledět.

Vydejte se s námi na Ukrajinu, do hlavního města Kyjeva, kde se nachází klinika estetické medicíny ReFuture, kterou si vzali do parády architekti ze studia YoDezeen. Klinika se vymyká všem standardům a je vynikajícím příkladem propojení elegance a minimalismu.

Když vstoupíte dovnitř, na první pohled vás upoutá rozlehlá recepce s kamenným obložením a dřevěnou podlahou. Designéři zde omezili paletu klíčových materiálů na kámen, dřevo a kov. Ředitel a hlavní lékař ReFuture Jevgeni Sharov se podílel na hledání rovnováhy mezi lékařskými nároky, požadavky na soukromí, komfortem pro klienty a elegancí.

Kyjev je známý pro své historické budovy. A právě ty byly inspirací pro vstupní část i společné prostory kliniky. Použitím hrubého kamene chtěli architekti do jinak sterilního interiéru s kovovými a zdravotnickými komponenty dodat texturu a nádech historie.

Textura je klíčovým vizuálním prvkem celého prostoru. Doplňuje ji také mnoho pozoruhodných svítidel, která textury zvýrazňují a přitahují pozornost jak svým vzhledem, tak i příjemným tónem světla.

Klinika zabírá dvě podlaží s celkem 270 metry čtverečními. Architekti si vyhráli s každým detailem a každý koutek interiéru doladili tak, aby návštěvníkům co nejvíce zpříjemnili pobyt. Nádech elegance se odráží jak ve zvolených materiálech, tak i ve výběru nábytku a ostatních doplňků.

Nejen společné prostory na chodbách můžou upoutat pozornost. Jakmile totiž klienti vstoupí do jedné z ordinací, ohromí je jedinečný interiér, ve kterém je pouze to, co tam má být. Nic víc, nic míň. A to vše doplněné nadčasovým designem. Za pozornost stojí originálně řešené stropy i barevné tónování zdí.

Design a vybavení jdou s dobou. Architektonicky a designově zdařilé pojetí se objevuje čím dál častěji i na místech, kde bychom to kolikrát ani nečekali. Podobně jako na ukrajinské klinice ReFuture.

Podívejte se i na jiná netradiční místa, která políbila designová múza, a nechte se inspirovat: Z nudné kanceláře organickou džunglí odpočinku nebo Lékárnu Molecure inspirovalo DNA i příroda.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...