Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Koupelna plná nápadů: doplňky

Koupelna plná nápadů: doplňky

Drobnosti, na které je třeba nezapomínat. Doplňky výrazně přispívají k celkovému dojmu z jakéhokoli prostoru a nejinak je tomu i u koupelny. Proto uzavíráme náš výběr produktů do koupelen právě s nimi. Těšte se na úložné prostory, věšáky a žebříky nebo třeba koše na prádlo.

Italský výrobce Kristalia, kterého najdete v distribuci Stockist, stvořil elegantní prostorově nenáročnou skříň jménem Box. S hloubkou pouhých 20 cm pasuje téměř kamkoli a po otevření se nestačíte divit. Díky variabilnímu vnitřku do ní uložíte spoustu věcí a zároveň slouží jako zrcadlo. Potřebujete, aby se dveře otevíraly na druhou stranu? Skříň jednoduše otočíte o 180 stupňů. V některých případech je více někdy opravdu více.

Nástěnný věšák Beam od dánského výrobce Hay je interpretací klasického amerického věšáku s háčky. Švýcarské trio designérů, které si říká Big-Game, opatřilo kovovou základnu dřevěnými posuvnými háčky. Šoupat s nimi můžete dle libosti. Věšák ale není pouhým věšákem, nýbrž i poličkou – horní část je ideální k odkládání různých drobností. Tyto důmyslné pomocníky prodává Stockist.

Firma Innex nabízí stínící systém vhodný do koupelny, který vás spolehlivě ochrání jak před sluncem, tak před zvědavými pohledy.  Látková stínidla Plisé od rakouského výrobce Leha dokáží být v okně dokonale skrytá, když jsou zatažená. Za pomocí madla je pohodlně stáhnete do požadované výšky. Trvanlivé sklady se dobře udržují a dodají vaší koupelně ty správné tvary. Zapomeňte na záclony a vyberte si z více než čtyř set barevných provedení. ​

Britský designér Peter Jamieson navrhl pro německou firmu Knief kolekci koupelnového nábytku s akcentem na úložný prostor a odkládací plochy. Do stoličky Stool Round schováte všechno možné. Vedle chytrých řešení vyčnívá sada také díky unikátnímu odolnému materiálu  k|stone®. Čeká na vás v devíti základních barvách, ale pokud máte tu svou oblíbenou, tak i s tím se dá něco dělat. Obraťte se na společnost Design Bath.

Položit, pověsit a opřít. Tři slova pro jeden žebřík, který je ideálním praktickým pomocníkem do koupelny. Šikovně umístěné poličky si zamilujete na první odložení. Kolekci plnou hravých kousků od značky Knief seženete rovněž u firmy Design Bath

Nástěnný žebřík z koupelnové kolekce dánské značky Menu je vyroben z práškově lakovaného aluminia. Dokonale jednoduché tvary doplňují příčky z masivního jasanu. Vyberte si, jak žebřík umístíte: zavěsit za dekorativní kožené poutko nebo jen opřít ležérně o stěnu? 

Menu nezapomíná ani na odpadkové koše. Důležitý detail do koupelny v podobě elegantního pedálového koše z dílny autorů celé kolekce, Norm Architects, najdete v nabídce firmy Stockist. Vybírat můžete mezi variantami z nerezové oceli či z plastu. Barev zde nejsou potřeba, bílé a černé provedení dokonale vystihuje jednoduché tvary výrobku.

Beton v koupelně? A proč ne; nebo spíše rozhodně ano. Originální držák na toaletní papír je určen k montáži na zeď. Firma Loooox představila výraznou sadu betonových doplňků do koupelny, která vás chytne za srdce. 

S firmou Loooox ještě chvíli zůstaneme, a to kvůli luxusnímu úložnému boxu s korálkovým povrchem. V boxu se severským nádechem najdete po odklopení víčka proutěný vnitřek. Do stylových krabiček uložíte kosmetiku, šperky a jiné drobnosti. 

Textilní vak na prádlo od firmy Loooox vypadá jako by právě vstal z postele. A v tom tkví jeho kouzlo. Vypráví příběh o svém účelu skrze to, jak vypadá.  V igelitovém vnitřku prádlo pohodlně počká, až přijde jeho chvíle.

Mořská tráva roste ve slaných vodách v malých hloubkách, kam ještě dopadá sluneční světlo. Tvoří pod hladinou celé louky, skoro jako na pevnině. Její dlouhá hrubá stébla dala podobu i pleteným košům na prádlo od společnosti Loooox. Mořská tráva je vhodná i pro alergiky a má aromaterapeutické účinky – dlouhodobě voní po zeleném čaji. 

Pokud jste zastánci trvanlivějších materiálů, než je například mořská tráva, pak je tu stříbrný koš na prádlo ve tvaru plechové popelnice. Snadné otevírání zajistí pedál, jednoduchou údržbu zase vyjímatelná vnitřní nádoba. K sehnání je u firmy Loooox

Umyvadlo Basin je dílem dánské kosmetické značky Meraki. Snoubí v sobě lázeňskou tradici a jednoduchý minimalismus, tolik typický právě pro Dánsko. Bílý smalt se záměrně oprýskanými místy na vás dýchne vzpomínky na dávné časy.  Umyvadlo nabízí ve dvou různých velikostech obchod Stockist.

Doplňky uzavírají náš výběr produktů do koupelny a tvoří sladkou tečku v podobě hotové vyladěné koupelny. Z prostoru koupelny často vedou naše kroky do ložnice. My se tohoto spojení budeme držet, a tak se příště můžete těšit nové téma – ložnice. 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...