Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Křehký v Mikulově

Křehký v Mikulově

Již po čtvrté se česká designérská špička a několik zahraničních hostů sjede na jeden víkend do jihomoravského Mikulova, kde se uskuteční festival výtvarného a experimentálního designu Křehký Mikulov. Jeho kurátoři Jiří Macek a Jana Zielenski založili festival jako platformu pro prezentaci speciálních designérských projektů, které se často prolínají s volným výtvarným uměním. V prostorách mikulovského zámku tak naleznete prezentace individuálních tvůrců a studií či designérských galerií. 

Tradičně svou novou kolekci uvede hostitelská galerie Křehký. V instalace Křehký Stories 2014 představí několik novinek včetně skleněného světelného robota od designéra a sochaře Jakuba Berdycha.

Události - Křehký v Mikulově

Svůj debutový projekt pro galerii Křehký uvede tak Jan Plecháč a Henry Wielgus, kteří pro tuto příležitost navrhli jednoduchou koženou houpačku Swing, která podle jejich vlastních slov přináší do všedního světa dospělých dětskou hravost. 

Události - Křehký v Mikulově

Mezi dalšími tvůrci v instalaci galerie Křehký se představí též ilustrátoři Michal Bačák a Petr Šmalec, grafická designérka Martina Černá, nebo konceptuální porcelán studia Hidden Factory, který tvoří Eva Pelechová a Gabriel Vach.   

Události - Křehký v Mikulově

Svou působivou instalační tvorbu přijedou představit i italští Analogia Project. Designérské duo se stalo slavným díky svým prostorovým kresbám, které autoři představili v prestižních institucích jako například Victoria & Albert museu v Londýně nebo na Design Days v Dubaji. „Analogia Project je fiktivní interpretací designu, která v sobě skrývá jak reálný prostor, tak nehmatatelné vztahy, které jsou mezi objekty a prostorem,“ říkají zakladatelé studiadesignér Andrea Mancuso a architektka Emilia Serra.

Události - Křehký v Mikulově

Události - Křehký v Mikulově

S designem souvisí i móda. Tu bude na festivalu zastupovat společný projekt českých módních návrhářů Pavla Brejchy a Moniky Drápalové, kteří nechají diváky nahlédnout do zákulisí procesu své tvorby a inspiračních zdrojů. 

Události - Křehký v Mikulově

S tématem oděvu souvisí i projekt Lucie Nimcové, která uvede krátký film Trina pojednávající o stejnojmenné hrdince, vězenkyni, která si z neosobního vezeňského mundůru vytváří osobní a slušivé šaty. Mezi dalšími projekty nechybí ani fotografický cyklus Rytíři od Báry Prášilové, prezentace bratislavské galerie Art Project a další. 

Události - Křehký v Mikulově

Jaký je Váš názor?

zpět na seznam článků

O článku

Adam Štěch Autor:
Adam Štěch

Zdroj: www.křehký.cz

Publikováno: 25.05.2014

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...