Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Kyjevská rybí restaurace CATCH chytne za srdce nejen gurmány

Kyjevská rybí restaurace CATCH chytne za srdce nejen gurmány

Pro skutečné gurmány rybích specialit a různorodých mořských plodů vzniklo nedávno v Kyjevě místo, které potěší nejen chuťové buňky, ale svým interiérem učaruje každého, kdo sem zavítá. V elegantní restauraci s názvem CATCH nebudete vědět, co si dřív vybrat. Kromě širokého sortimentu ryb a mořských plodů tu mají na výběr i z osmi druhů ústřic, 150 různých typů šampaňského a přes 200 odrůd bílých vín.

Interiér rybí restaurace vzešel z dílny architektonického studia YoDezeen. Majitelé, tým La Famiglia, si přáli rekonstrukcí proměnit původní prostory v elegantní restauraci vyšší třídy, kam se lidé budou rádi vracet. Výsledkem je moderní evropský interiér, na jehož realizaci potřebovali architekti pouhé čtyři měsíce.

První dojem z místa byl trochu šokující. Spousta zbytečných dekorů, víceúrovňových platforem, rozdělení prostoru na výšku a další vnitřní zvláštnosti,“ vzpomínají architekti na počátky projektu.

Prostor má 560 metrů čtverečních. Bylo nutné ho „vyčistit“ a vnést do něj více světla i vzdušnosti. Původní okna architekti nahradili tenkou profilovou fasádou, vnitřní balkony zcela zrušili a schodiště přemístili. Prostor byl situován do přízemí a vertikálně rozdělen na dvě zóny. Návštěvníky tu nově vítá bar s komunálním stolem a hlavní jídelna s třímetrovou vitrínou pro mořské plody, stojany na víno a chladničky.

Díky velkému počtu závěsných svítidel, zrcadel a jiných lesklých ploch je hlavní sál plný světla a odrazů. Ve dne je restaurace určena spíše pro obchodní jednání se stylovou a útulnou atmosférou, která ale není tolik formální, a naopak večer, kdy se denní světlo mění na umělé osvětlení, se mění i prostředí a restaurace se stává velmi romantickým místem.

V interiéru najdete mnoho hrubých a neopracovaných povrchů: komplexní zdění, kovové části i betonové sloupy. Spolu s vysokými stropy a nezakrytým potrubím tak odkazují architekti na industriální styl budovy, který chtěli zachovat. Dohromady s elegantními prvky, moderním nábytkem i krásnou dřevěnou podlahou má celý prostor jiskru.

CATCH je jedna z mála restaurací v Kyjevě, kde se může naplno rozvinout vaše potěšení z jídla u jednoho velkého stolu. Takzvaný „obecní stůl“ se stal novým trendem gastronomického světa v Evropě. Nad tímto krásným kusem nábytku, vyrobeným z masivního dubu, se jako mistrovské dílo honosí ohromný lustr, tvořený ze 450 skleněných koulí.

Komorní banketová místnost je velice útulná. Tmavý strop, elegantní lustry, kožený nábytek v hnědých, modrých a šedých tónech, zrcadlo z grafitu a dokonce i kousek přírody v podobě stromů. To vše přispívá ke klidné a především nezapomenutelné atmosféře, kterou se zde podařilo architektům navodit.

Na toaletách se budete cítit jako někde v metru či vagónu vlaku. Vynikají zde tmavé tóny s mnoha různými prvky a materiály. Kruhová podsvícená zrcadla korespondují s hranatými kamennými umyvadly a podtrhují strukturu kachliček v pozadí.

Mnoho detailů a dekorací přímo odkazuje k námořnickému tématu. Některá svítidla září jako bójky v moři. Uvidíte tu i velká třípatrová akvária, za barem na vás vykouknou glazované monochromatické obklady, zobrazující mořskou vodu s řasami. V otevřené části baru uvidíte, jak kuchaři připravují vaši rybu či jinou mořskou specialitu.

Krásný interiér rybí restaurace CATCH se týmu architektů ze studia YoDezeen opravdu vydařil. Líbil se i vám? Pokud ano, podívejte se s námi také do českých restaurací, jejichž interiéry se nesou v podobném duchu: Restaurace NOSTRESS - oáza klidu v centru města nebo Bistro a bookshop Kaprova - jídlo a knihy mezi rybářskými sítěmi.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...