Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Londýnský Hampstead: Studio Black & Milk schovává luxus do skromné slupky

Londýnský Hampstead: Studio Black & Milk schovává luxus do skromné slupky

Přízemní rodinný dům se nachází v londýnské čtvrti Hampstead mezi viktoriánskými činžovními domy. Stavba byla dokončena v roce 2015 studiem Claridge Architects. Interiér byl následně navržen samotným developerem, což se ale pro nové majitele ukázalo jako nevyhovující. Na pomoc bylo proto přizváno interiérové studio Black & Milk, které ve svých návrzích zohlednilo zalesněné okolí a nezůstalo pouze u demonstrace luxusu. Rozhodnutí tak padlo na více umírněný styl využívající čistoty jednotlivých zařizovacích prvků.

Designéři chtěli vytvořit osobitý styl, který podtrhne společenskou povahu majitelů. Každému pokoji tak prosklili jednu stěnu a dům otevřeli přilehlé přírodě. Dům disponuje velkou obývací místností, třemi ložnicemi s vlastními koupelnami a TV místností. Celková plocha stavby je 200 m2 se stropy vysokými 2,7 m. Z pokojů je možné vyjít rovnou na terasu, která je ve stejné úrovni se zahradou.

Původní šedé kachličky na podlaze byly nahrazeny dubovými prkny, která nyní leží na podlahovém vytápěcím systému. Sjednocena byla také barevná paleta v jednotlivých místnostech. Designéři sáhli po přirozených barvách a každému pokoj vtiskli originální tón. Hlavní ložnice je například laděna do podzimních tónů, zatímco pokoj pro hosty hraje světlými barvami a v dětském pokoji rozkvétá celá stěna.

Obývací pokoj jakožto největší místnost poskytuje jednak pohodlný kout na sezení a také útulné místo ke čtení nebo relaxaci. Součástí obývacího pokoje je moderní krb na bio plyn. Podlahu tvoří dubová prkna, která jsou zespodu vyhřívaná. Z pokoje je vchod rovnou na starou zahradu. Velká šedá pohovka pochází od skandinávské značky Norr11. Červené křeslo ve čtecím koutku nese název Clarissa a jeho autorkou je Patricia Urquiola.

Jídelně, která tvoří předěl mezi obývacím pokojem a kuchyní, dominuje dřevěný jídelní stůl. V případě, že rodina očekává hosty, může si stůl snadno roztáhnout. Nad stolem visí tři závěsná svítidla, která přicestovala až z Filipín. Bílé závěsy umožňují, aby byla místnost každý den zaplavena denním světlem ze zahrady.

V kuchyni designéři sáhli po jednoduchém kontrastu tmavých stěn a bílé kuchyňské linky. A stejně jako v dalších místnostech, i zde hrají důležitou roli rostliny.

Majitelé mají k dispozici oddělený pokoj na sledování TV nebo poslouchání hudby. Z šatny, která k tomuto pokoji původně patřila, byla vybudována koupelna.

Pracovna, která je mimochodem součástí ložnice rodičů, je vybavena pracovním stolem Harold Desk od Luca Nichetta a křeslem Porto Chair od Matthewa Hiltona.

Barevně vyladěnou ložnici podtrhuje velkoformátová tapeta. Sofa v barvě hořčice navíc skvěle ladí s tmavě modrým polstrováním postele. Velkou výhodou je, že z ložnice mohou majitelé vyjít rovnou na terasu, která je díky předsazené stěně v zákrytu od zbytku verandy.

V dětském pokoji převládá jednoduchost a čistota tvarů, kterou vyvažuje romantická květinová tapeta a závěsy ve starorůžové barvě. Dřevěná podlaha působí velmi jemně a hodí se k celkovému umírněnému konceptu. Ani zde nechybí dekorace v podobě rostlin.

Hosté mají k dispozici malou ložnici, kterou zdobí tapeta s motivem lesa. Bledě modrou zde vkusně doplňuje růžové polstrování na posteli i světle dřevěný nábytek.

V domě se nachází celkem tři koupelny, které náleží ke každé z ložnic. V místnostech se mísí materiály jako beton, kov, dřevo a sklo. Koupelna rodičů a dětí je zařízena ve stejném stylu, kterému dominuje dřevo a světlé barvy. Koupelna pro hosty je naopak zařízena pomocí černých kovových prvků. Sprcha je ukryta za skleněnou stěnou, která byla vyrobena přímo na míru danému prostoru.

Velká prosklená okna po celé délce domu nabízí výhled na starý les. Při řešení interiéru tak bylo nutné přihlédnout i k okolní přírodě.  Ve finále měl vzniknout dům, který bude oslavovat současný design, ale zároveň umožní svým obyvatelům kdykoliv a kdekoliv relaxovat. I proto není přítomný luxus vidět na první dobrou.

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...