Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

LOOOOX: Obchod plný Skandinávie

LOOOOX: Obchod plný Skandinávie

Industriální, surový, černý, bílý, šedivý, minimalistický, ledový. Tak by se dal popsat obchod LOOOOX, který založili architekti z ateliéru OOOOX.

Perfektní sladěnost interiéru a sortimentu charakterizuje showroom LOOOOXu.

Už je to více než rok, co se obchod LOOOX přesunul z budovy bývalých Elektrických podniků na Vltavské do nově zrekonstruované M Factory na adrese Osadní 35 v pražských Holešovicích. Sem se za obchodem přesunul i celý ateliér a my ho šli navštívit. Zajímá-li vás, jak vypadal obchod na Vltavské, nahlédněte do našeho archivu.

M Factory, nový domov ateliéru OOOOX a obchodu LOOOOX.

„Na předešlé adrese se obchodu nedařilo. Spojení ateliéru s LOOOOXem má jednu velkou výhodu: vždy je u obchodu přítomen odborník, tedy architekt, který zákazníkovi dokáže bezvadně poradit,“ vysvětluje Radka Valová, spoluzakladatelka ateliéru OOOOX. Právě ona iniciovala založení obchodu. Spojení obou aktivit přineslo i další výhody - klienti mají již při vytváření realizace šanci se na živo poohlédnout po doplňcích, které by se jim líbily a osahat si je přímo na místě.

Ani pracovní prostory nepopřou své obyvatele - surové materiály mu dominují stejně jako většině OOOOX realizací.

V prostorách se předtím nacházelo zakázkové krejčovství a všechny stěny byly schované za sádrokartony, podlahy pokryté červenými koberci. Sádrokartony i koberce architekti odstranili, přiznali struktury prostoru a majitelka prostorů byla nadšená, že se obnovily staré cihly.

V obchodě si můžete prohlédnout veškerý sortiment LOOOOXu, a to i ten, který nenajdete na e-shopu obchodu. „Přes internet totiž nelze prodávat všechno – některé věci musí zákazníci vidět na vlastní oči. Například zrcadla, které sami vyrábíme,“ říká Radka. Ateliér si na zakázku dává šít i polštáře, zbytek zboží nakupuje architektka od různých firem. Všechno se prodává v malém počtu kusů. „Obchod nechceme dělit podle značek, jde hlavně o jednotný styl,“ doplňuje.

Široký výběr polštářů je umístěn tak, aby se na ně zákazníci dívali na denním světle.

Produkty vybírají architekti podle vlastního vkusu. „Všechno bych mohla mít doma – co se neprodá, beru k nám,“ směje se Radka. Není tedy divu, že tu najdete řadu věcí z betonu, nejoblíbenějšího materiálu ateliéru. Třeba stolky, jeden z nejprodávanějších produktů. 

Ateliér OOOOX v mnoha svých realizacích používá doplňky z vlastního obchodu LOOOOX. 

S umístěním vybraného produktu vám kdokoliv z týmu OOOOX rád poradí. „Někdy klientovi větší doplňky zavezeme domů, aby vyzkoušel, jak budou vypadat v reálném prostředí,“ říká architektka.

Surové materiály často tvoří zajímavý konstrast s jemnými prvky.

Radka Valová se svým ateliérem navrhla i byt pro SQUAT iD23, kde použila produkty z LOOOXu. Uvidíte tu třeba betonové stolky, závěsné zrcadlo a polštáře. 

Propojení ateliéru a obchodu se tak ukázalo jako velmi praktické. „Všechny své projekty jsme schopni produkty z LOOOOXu uspokojit, nestává se nám, že by klienti chodili pro doplňky jinam. To je pro nás znamení, že jsme měli dobrý nápad,“ říká Radka. Do budoucna si dává předsevzetí, že se bude více věnovat rozvoji LOOOOXu. Padnul vkus obchodu do oka i vám?

_____________________________________________________________________________________

LOOOOX

Osadní 35 Praha 7

www.loooox.com

facebook

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Foto: insidecor, Archiv OOOOX

Publikováno: 16.08.2016

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...