Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Luxusní rezidence na břehu řeky Leie v Belgii vás okouzlí

Luxusní rezidence na břehu řeky Leie v Belgii vás okouzlí

Na břehu řeky Leie v Belgii, poblíž historického města Gent, najdeme krásnou rezidenci, která v sobě nese všechny prvky luxusu a neotřelé elegance. Už z dálky je toto sídlo výjimečné a tolik odlišné od okolních domů. Výletní lodě často u břehu zpomalují, aby turisté mohli obdivovat tento designový skvost, který je perlou severského prostředí.

Uprostřed zahrady, která je zároveň také golfovým hřištěm, stojí na pohled minimalisticky řešená stavba, za jejímž vznikem stojí architekti Benny Govaert a Damiaan Vanhoutte. Ti při realizaci elegantní rezidence promysleli vše do posledního detailu.

 

Celé přízemí, jehož součástí je velký obývací pokoj propojený s kuchyní, je prosklené a směrované k místní řece. Velká okna tak umožňují maximální viditelnost a propojení s okolní přírodou. K přízemní části domu patří také bazén s přístřeškem a místem pro odpočinek.

 

Pohled od řeky nám ukazuje dlouhou horizontální betonovou konstrukci, která definuje přízemí interiéru i exteriéru. Posuvné dřevěné panely slouží k zakrytí prosklených částí domu i bazénové části, a nabízí tak obyvatelům větší soukromí a klid.

Atraktivní design se odráží také v interiéru domu. Ten je zařízený v minimalistickém stylu s důrazem na jedinečné a luxusní doplňky.

V prvním patře je umístěna hlavní ložnice s koupelnou, jejíž součástí je také velká střešní terasa, ze které je okouzlující výhled na řeku a okolní zahradu. Celý střešní komplex doplňují další dva pokoje s vlastními koupelnami a soukromými terasami.

Přední strana stavby směřující k ulici je částečně uzavřena dřevěným křídlem a nabízí dvoje vchodové dveře i bránu k výtahu. Promyšlená je střešní část stavby, kde se nacházejí ložnice. Ty jsou otevřené směrem do zahrady a naopak uzavřené a odhlučněné betonovou fasádou směrem do ulice a k řece. Zaručují tak domácím naprostý klid.

Skrytou částí rezidence je nádherný suterén připomínající luxusní jeskyni. Když sestoupíte po schodech, otevírá se nový prostor. Oproti světlejší nadzemní části je temnější, ale velice útulný.

Dřevěný interiér doplněný černým marockým štukem dává nádech elegance celému interiéru. Součástí místnosti je bar, za kterým najdete hlavní prvek – velké prosklené okno, odhalující vnitřní prostor bazénu.

Bar, DJ pult, skleněná skříňka na víno, dlouhé lavice i zabudovaná doutníková skříň jsou ztělesněním luxusního podzemního klubu. Celou tuto idylku doplňuje také prostor pro exkluzivní auta.

 

Až budete mít cestu do Belgie, zkuste okružní plavbu po řece Leie a načerpejte energii i inspiraci nejen krásnou přírodou, ale i touto luxusní rezidencí, kterou stojí za to vidět na vlastní oči.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...