Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Malý stromový dům v Hong Kongu má ložnici téměř ve hvězdách

Malý stromový dům v Hong Kongu má ložnici téměř ve hvězdách

Hong Kong patří k jednomu z nejhustěji osídlených míst na světě, a možná i proto se zde lidé snaží přiblížit trochu přírodě a žít pokud možno v jejím souladu. Krásným příkladem je menší stromový dům, jehož dispozice a úchvatné výhledy dávají jeho obyvatelům pocit, že žijí v korunách stromů a mohou tak být součástí samotné přírody.

O vylepšení interiéru tohoto domu a nové proporční uspořádání se postaralo studio NC Design and Architecture. Vznikl tak zcela nový a zajímavý prostor s chytře řešenou ložnicí.

Původní interiér domu, s uspořádáním všech místností ve stejném patře, byl konvenční. Vznikal zde tak trochu tlak a stísněnost. Proto si designeři z NCDA s daným prostorem pohráli, a to, co ubrali na výšce, přidali na rozloze. Odstranili vnitřní stěnu a přesunuli spací prostor ke stropu, čímž vytvořili nové patro s dřevěnou ložnicí. Tato nová úroveň umožnila maximálně využít celý prostor nabízející 34 metrů čtverečních a přitom nepřinesla žádná omezení. Výška stropu nad jídelnou, kde se nachází ložnice, je totiž přesně taková, aby se tam i s menší rezervou majitelé bez problému vešli.

Interiér je vzdušný a otevřený. Na kuchyňský i jídelní prostor volně navazuje obývací část. Pouze koupelna s toaletou jsou trochu stranou. Velká okna a prosklené dveře vedoucí na malou dřevěnou terasu umožňují jedinečné výhledy. Celá jedna stěna se tak stává průhledem do zeleně okolních lesů. Designeři tento výhled doplnili barevnou paletou obsahující tmavě modrou barvu, která spolu se dřevem tvoří lehký kontrast a zároveň barevně ladí.

Borovicové dřevo byste našli především v nově vytvořeném patře, v útulné ložnici, která je přístupná po žebříku. Spací prostor je velký čtyři metry čtvereční a nabízí nocležníkům dostatek místa na čtení a sezení v posteli. Tato ložnice v podkroví má své kouzlo. Je jím okno, které ve dne umožňuje výhled na stromy a v noci naopak na hvězdy. Je to, jako byste spali v samotné přírodě a vesmír měli na dosah ruky..

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...