Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Moderní nábytek Rimadesio je šperkem každého bytu

Moderní nábytek Rimadesio je šperkem každého bytu

Každý si jistě přeje mít dokonalý a krásný byt, kde se cítí dobře a je obklopen nejen milými lidmi, ale také pro něj hezkými věcmi. Běžné bydlení lze oživit například zajímavým designovým nábytkem.

Značka Rimadesio je určena moderním zákazníkům, kteří se zaměřují na design a inovace. Její produkty vynikají jednoduchostí, přesto jsou perfektně funkční, oplývají mimořádným technickým provedením a díky dokonalému vzhledu se tak stávají šperkem každého bytu.

Italská značka Rimadesio už přes půl století přináší nadčasové produkty do domáctností. Vyrábí systémy jimiž je možné esteticky rozdělit vnitřní prostory bytu. V sortimentu této značky byste našli krásné šatní skříně, knihovny, dveře, stoly, posuvné panely, regály a další kolekce doplňkového nábytku. Produkty Rimadesio jsou ideálními společníky pro každodenní život a jeho přirozené užívání.

Společnost byla založena v roce 1956 Francescem Malbertim a Luigim Riboldiem jako sklárna. Její začátky jsou spojeny s názvem Rima Vetraria, se sídlem v severní části Milána a s pouhými pěti zaměstnanci. Značka se během deseti let stala lídrem průmyslového a ekonomického boomu. Velká část výrobního procesu, jako byly rytiny, aplikace se zlatými listy nebo různá zbarvení, se prováděla výhradně ručně. Touha experimentovat napomohla společnosti vybudovat si během těchto několika let své technologické know-how a zároveň rozšířila sortiment materiálů.

Rimadesio se může pyšnit konstruktivními detaily, jedinečnými funkčními aspekty a exklusivními materiály. Značka v současné době nabízí přes 170 různých povrchů od skla a kovových materiálů až po dřevo, kůži a textilie. Od průhledných povrchů až po ty s odrazy, od přirozenosti dřeva až po sílu lakovaných barev. Sklo, které je čistým a ekologickým materiálem, hraje již od počátku nejzásadnější roli v kolekci tohoto nábytku a v kombinaci s hliníkem tvoří dokonalé, estetické i funkční řešení.

Řada dveří Rimadesio se vyznačuje lehkými pohyby a perfektní kvalitou, která vydrží po mnoho let.

Rimadesio jde svými inovacemi až za hranice obyklých metod a běžného užívání. Trvalým prvkem kolekce je nejen inovace, ale i schopnost poskytnout originální odpovědi na požadavky moderního bydlení. Nejinak tomu je také u posuvných dveří, které jsou zhotoveny v mnoha zajímavých provedeních.

Posuvné dveře jsou součástí také některých vestavěných šatních skříní. Nová koncepce šatny je propojena výhradně s architekturou a modulárními systémy. Společnost Rimadesio zastává názor, že jednotlivé místnosti včetně zabudovaných šaten by měly být navrženy s ohledem na vynikající fukčnost, která uživateli zaručí maximální přizpůsobení.

Knihovny, které dokáží rozzářit jakýkoli pokoj, najdete v elegantních regálových či prosklených variacích. Nechybí ani zajímavě tvarované knihovny, které připomínají opět moderní retro styl.

Společnost Rimadesio v posledních dvaceti letech sbírá za své produkty jedno ocenění za druhým. Od roku 2013 je také členem ADI - Asociace pro průmyslový design, která každoročně představuje nejlepší italský design. S cílem podpořit výzkum, udržitelnou inovaci a nové estetické hodnoty se tak stává jednou z významných a světově uznávaných značek. U nás, v České republice, byste sortiment této značky našli v showroomu studia Bulthaup v Praze.

 


Bulthaup studio Prague

Rohanské nábreží 671/15, Praha 8

 

 

 

 

 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...