Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Nábytek do malých prostor

Nábytek do malých prostor

Máte malý byt, který vám nedovoluje velkoryse pojímat jeho prostor? Nevadí. I tak si můžete pořídit nápaditý a výtvarně kvalitní nábytek. My vám představujeme naše oblíbené kousky, které se vám přizpůsobí a podle potřeby ušetří pěkný kus místa. 

Rakouská designérka momentálně žijící v Londýně, Stephanie Hornig, představila minulý rok flexibilní a dynamickou knihovnu, která se přizpůsobí jakémukoliv prostoru. 

Nábytek - Nábytek do malých prostor

Set je knihovna založená na principu harmoniky, jejíž rozměry můžete měnit pouhých stlačením nebo roztažením dřevěné konstrukce. Do ní pak jednoduše zasunete plechové poličky.  

Nábytek - Nábytek do malých prostor

Japonští architekti i designéři často musí pracovat s malými měřítky. To je případ i tohoto návrhu od Naho Matsuna, který vytvořil důmyslný systém šesti malých stoliček Cube 6, dohromady vytvářejícími prostou krychli.

Nábytek - Nábytek do malých prostor

Designér Mauricio Affonso pochází původně z Brazílie. V roce 2011 však přesídlil do Londýna, kde začal studovat Royal College of Art. Jeho diplomová práce z minulého roku se zabývá využitím prostoru a jeho přizpůsobování. 

Nábytek - Nábytek do malých prostor

Kolekce stolů Fan je tvořena jednoduchou dřevěnou konstrukcí, na níž spočívá flexibilní deska vyrobená z několika desítek pružných dřevěných lamel. Ty se dají také snadno roztahovat a zvětšovat podle libosti a přizpůsobovat velikost užitné plochy stolu.

Nábytek - Nábytek do malých prostor

Kanadský designér žijící v Londýně Philippe Malouin je často autorem nečekaného nábytku, ve kterém kombinuje praktickou funkci s konceptuálními prvky a vtipy. Podobně je koncipována i jeho dřevěná židle Hanger, která se dá po složení do ploché podoby použít jako věšák.

Nábytek - Nábytek do malých prostor

Oiriginální systém skládání představuje tato dřevěná židle Clip, kterou navrhlo berlínské studio Osko + Deichmann pro holandského výrobce Moooi. Forma židle je inspirovaná dřevěným skládacím košíkem, který designéři objevili při svých cestách v Bulharsku. Dřevěné lamely jsou tak důvtipně poskládány, že se dá židle složit jediným pohybem do skládné formy podobně jako sponka.  

Nábytek - Nábytek do malých prostor

Za návrh skládacího stolu Ola získalo švédské studio Akka v roce 2011 jednu z prestižních cen pro mladé designéry D3 Awards vyhlašovanou na veletrhu IMM v Kolíně nad Rýnem. Dnes ho vyrábí značka Materia.

Nábytek - Nábytek do malých prostor

Stohovatelnost je dnes už jedním ze základních požadavků při designu prostorově ekonomického nábytku. Jeho geniální podobu vytvořil také designér Staffan Holm se svou stoličkou Spin pro značku Swedese. Stolička se třemi nohami se dá na sebe velmi jednoduše vrstvit tak, že se jednotlivé kusy do sebe elegantně a snadno zaklesnou.

Nábytek - Nábytek do malých prostor

Uskladnit v malém bytě jízdní kolo je také častým problémem. Ten se se svým nástěnným úložným systémem, který je zaroveň držákem na kolo, snaží vyřešit designérka Tamasine Osher. Její Pedal Pod je vyroben z ořechu a dubu a vytváří malou nástěnou sochařskou kompozici s velmi praktickým použitím.

Nábytek - Nábytek do malých prostor

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Adam Štěch Autor:
Adam Štěch

Zdroj: www.stephaniehornig.com, nahomatsuno.com, mauricioaffonso.com, www.philippemalouin.com, www.moooi.com, www.akka.se, www.tamasineosher.com

Publikováno: 26.02.2014


Přidejte se k Insidecor komunitě...