Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Nábytek, který nakopne pracovní morálku

Nábytek, který nakopne pracovní morálku

Pracovní prostor by měl podporovat soustředění, aby vás během práce nic nerušilo. Důležitá je funkčnost a pohodlí. Dlouhé hodiny práce a bolavý krk či záda – to není dobrá kombinace. Jak to vše skloubit dohromady, aby pracovna byla stylová a zároveň plnila svůj účel? Přinášíme vám tipy na kousky, které podpoří vaši produktivitu a pracovnímu koutku dodají jiskru.

Základem je pracovní deska či stůl ve vhodné výšce a pohodlné sezení. Tyto dva elementy jsou v zásadě vše, co potřebujete, aby se vám dobře pracovalo. Stůl definuje prostor jako takový, bez židle nebo křesla však nikdy nebude kompletní – oba kusy nábytku by měly koexistovat ve vzájemné symbióze.

Variabilní stůl Nori od italské společnosti Kristalia nabízí tolik možností, až se vám z toho zatočí hlava. Dokonale ostré hrany zahalili jeho tvůrci, tříčlenné studio Bartoli Design, do mnoha barevných variant. Vedle různých povrchových úprav nabízí také dvojí provedení – pevné a rozkládací. Jste někdy nerozhodní? Potom sáhněte po rozkládací variantě – ušetří prostor a nabídne extra pracovní plochu, když je potřeba.

Někdo potřebuje k práci naprostý klid, i co se týče vizuální stránky. Ostře geometrický stůl Cut působí neuvěřitelně vzdušným dojmem. Pokud vás něco bude rozptylovat od práce, pak věřte, že on to rozhodně nebude. Rafinované podnoží se skleněnou deskou tvoří výjimečnou čistou kompozici. Tohoto elegána seženete u italské firmy Alivar.

Mladé Studio Revír navrhlo subtilní kónicky tvarovaný pracovní stůl. Masivní jasanová deska v kombinaci s kovovými nohami je oslavou jednoduchého propracovaného designu. Vtipný název podtrhuje celkové vzezření výrobku – stůl Chrt je zkrátka šampionem na dlouhé tratě i přes svou zdánlivě křehkou konstrukci. Parťáka na pracovní maratony najdete v distribuci Stockist.

Preferujete oblé hrany a dokonalou harmonii tvarů? Stůl Analog™ dánské značky Republic of Fritz Hansen nabízí odpověď na veškerou hranatou klasiku. Nohy z masivního dubu okořeněné kovovými spojovacími prvky nesou desku z dřevěné dýhy nebo laminátu. Firma Stockist jej dodává ve třech velikostech. Ideální bude jak pro osamělé vlky na volné noze, tak pro týmovou práci.

Máte desku, ale postrádáte nohy? Stolní podnože Reverse poslouží jako originální a spolehlivá základna pro každý stůl. Pánové z Master & Master věří v originální a poctivý design, a proto jsou tou pravou volbou, pokud hledáte jednoduchý funkční nábytek, který ovšem není nudný. Vybírat můžete z několika barev nohou, které podepřou váš vysněný stůl.

Ohýbaná židle CH20 od dánské firmy Carl Hansen and Son je typickým příkladem skandinávského designu s více než stoletou tradicí. Kvalitní materiály a bytelné tvary promění vaši pracovnu v útulný nadčasový prostor, kde se povinnosti stanou potěšením. A vy se můžete s chutí opřít a vychutnat si pocit z dobře odvedené práce.  

Židle Elephant, z dílny italského výrobce Kristalia, poškádlí vaši fantazii. Vybírejte z pěti druhů netradičních podnoží, spousty barevných provedení nebo typů polstrování. Křesílko můžete nechat vypolstrovat celé nebo jen jeho jednotlivé části – to je čistě na vás. Moderní oblé sedátko ve tvaru skořepiny poskytne maximální pohodlí pro dlouhé sedavé dny.

Skládací židle MK99200 spatřila světlo světa v roce 1932, kdy ji Mogens Koch navrhl do soutěže na doplňkové sezení do kostela. Vyzdvihuje ikonický vzhled režisérské židle a s látkovými nebo koženými pruhy v kombinaci s masivním dřevem nabízí elegantní alternativu ke kancelářské židli. Nesmrtelná klasika od dánského výrobce Carl Hansen and Son je sázkou na jistotu, co se týče originality a pohodlí.

Židle Soft Edge budou lahodit oku milovníků oblých tvarů. Společnost Stockist je dodává v rámci stejnojmenné kolekce, kterou dalo dohromady dánské duo ISKOS — BERLIN pro výrobce Hay. Ten usiluje o návrat do zlaté éry designu v Dánsku minulého století, avšak s moderním přístupem a za použití nejnovějších technologií.

 

Život není jen o práci, ale přesto tvoří významnou část našeho dne. Ať už pracujete z domova, nebo pracovnu využíváte pro organizování svého času nebo na jiné povinnosti či potěšení, kvalitní nábytek je zásadní. Pohodlí, trvanlivost, zpracování a vizuální řešení – to vše a mnohem víc je design. Užívejte si ho plnými doušky, zatímco vytváříte hodnoty. 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...