Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Neomezené možnosti bytového textilu na lednovém veletrhu HEIMTEXTIL

Neomezené možnosti bytového textilu na lednovém veletrhu HEIMTEXTIL

Každoročně se v lednu veřejnosti otevírá příležitost odhalit na frankfurtském veletrhu Heimtextil nejnovější trendy v oblasti bytového textilu. V této oblasti jde o největší mezinárodní veletrh, který funguje zároveň jako barometr trendů a přehlídka vysoce kvalitního textilu charakteristického špičkovým designem a inovativními funkcemi. Ani leden 2017 nebude o tento zážitek ochuzen. Konkrétně v termínu od 10. 1. do 13. 1. se budete moci seznámit s nejnovějšími produkty a již tradičním Theme Parkem zaměřeným na trendy s mottem "Explorations".

 

Návštěvníci se mohou těšit na nepřeberné množství akcí, novou inspiraci pro svou práci a setkání se zkušenými partnery pro interiérové projekty. Veletrh organizuje komentované prohlídky a řadu přednášek koncipovaných speciálně pro architekty, bytové architekty, designéry a hoteliéry.

 

 

 

Finální volba produktů pro tematické představení je výsledkem dlouhodobého zkoumání nejnovějších trendů a materiálových inovací v oblasti textilií, na kterém se podílí kolem 30 architektů a bytových architektů i designérů z různých zemí. Představen bude nejnovější design textilních přepážek a textilních ochran proti slunci, obložení stěn, tapet a nábytku. Natalie Weinmann z agentury Carlin International/Exalis, která se zaměřuje na výzkum trendů, vysvětlila výběr následovně: „Na základě tématu ,Explorations‘ jsme hledali materiály, struktury a prvky, jež nám pomohou v inovativním tvoření. Na naší průzkumné cestě jsme objevili látky, jež ve spojení s jinými materiály daly vzniknout překvapivým kombinacím. Těchto devět látek z neznámých světů nás zcela zasáhlo. Jejich přirozená krása dává vyniknout neočekávané smyslovosti.“

Organizátoři veletrhu pokračují v oblíbené tradici a inspirativní a trendy nabitý Theme Park se proto opět otevře v hale 6.0. Jde o místo, které má za cíl inspirovat návštěvníky k objevování a zkoumání nových výrobních a marketingových přístupů. Téma na rok 2017 - Explorations - v sobě skrývá 4 hlavní trendy: virtuální objevy, kulturní objevy, planetární objevy a přírodní objevy.

Virtuální objevy odkazují na digitální proces, který otevírá možnost nové interpretace průsvitnosti. Díky perleťovému lesku je tkanina velmi živá. Jemné tkaniny a hedvábí připomínají díky výtečné holografické hře odstínů odraz na vodní hladině. Tomuto trendu vládnou extravagantní květinové vzory, výšivky, krajky a žakárové vzory a výsledek je fascinující. Stavby buněčných organismů inspirují a zprostředkovávají nové chápání 3D.

Kulturní obejvy poukazují na fakt, že jsme svědky nástupu nového městského multikulturalismu: různé kulturní vlivy se spojují a spoluvytvářejí jedinečnou multikulturu. Tuto transformaci vnímáme i v interiérech. Lidé se již nezaměřují na jednotlivé kultury, tradiční techniky se modernizují a propojují a výsledkem jsou velmi moderní a luxusní modifikace. Pigmentové barvy se propojují s městskými odstíny a vytvářejí univerzální etnický vzhled.

Planetární objevy nám sdělují, že v neznámém meziplanetárním světě se využívají suroviny a interiér se stává sám o sobě minerálem. Z materiálů, jež mají ochranné vlastnosti, se extrahuje nový magický lesk. Z tohoto bohatství materiálů vznikají materiálové extrakty a dosud neznámé textury. Nové techniky na bázi otěru dávají vzniknout jemným strukturám připomínajícím kresbu na řezu minerálů. Barevná paleta si hraje se světlými a tmavými odstíny a osciluje mezi jasnými bílými a popelavě šedými tóny.

Přírodní objevy připomínají, že použití přírodních materiálů v průmyslových výrobních procesech je stále častější. Interiér vstupuje do symbiózy s přírodou a my dotykem objevujeme přírodní krásu vláken připomínajících strukturu dřeva nebo kůry. Za pomoci geometrických prvků materiály napodobují rostlinnou říši. Za pomoci promyšlených struktur se do interiérů dostává svět zvířat a jsme obklopeni maskovacími vzory, základními i propracovanými, a vzory ze světa zvířat i rostlin. Intenzivní zelené tóny se mísí s barvami inspirovanými kůrou stromů a zeminou.

U veletrhu plného látek se můžete obávat, že se do toho množství textur, vzorů i barev nenávratně zamotáte a odnesete si domů jen chaotickou představu. V případě Heimtextilu se nemusíte bát. Vše je perfektně organizováno do logických celků, v rámci kterých ihned rozeznáte jednotlivé dodavatele. Na cestě po instalacích vám navíc pomůže průvodce, který si můžete zdarma vyzvednout na veletrhu nebo rovnou stáhnout z webových stránek.


Heimtextil

Frankfurt am Main, 10.-13.1.2017

heimtextil.messefrankfurt.com

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Tereza Schneiderová Autor:
Tereza Schneiderová

Foto: www.messefrankfurt.com, heimtextil-theme-park.com

Publikováno: 15.12.2016


Přidejte se k Insidecor komunitě...