Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

NTSK #11.17: Londýnské oslavy designu a chytrý domek v japonské školce

NTSK #11.17: Londýnské oslavy designu a chytrý domek v japonské školce

Další týdenní výběr projektů ze světa architektury a designu je tu. Tentokrát jsme zamířili do Rotterdamu, Leidenu či Sagy – zahraniční portály psaly třeba o domu z dvacátých let, ze kterého se stala rezidence, či dřevěném domku v japonské školce, jenž věrně napodobuje běžnou domácnost. Nezapoměly ani na výběr nejlepších projektů London Design Weeku.

 

1. Strom srdcem domova

Ateliér MVRDV navrhl soukromou rezidenci v Rotterdamu, která je inspirovaná modernistickou architekturou 30. let. Investoři si přáli dostatek soukromí a zároveň velký příliv denního světla. Dům se svíjí kolem stromu, který je symbolickým středem domova.

http://www.designboom.com/architecture/mvrdv-casa-kwantes-house-rotterdam-the-netherlands-03-13-2017

2. Pavilony pro setkávání

Magazín Wallpaper vybral 12 nejpůsobivějších pavilonů, které slouží k setkávání či debatám. Navrhli je architekti z celého světa. Nechybí tu ani literární loď Gulliver, kterou najdete na střeše Centra pro současné umění DOX. Autorem dřevěného pavilonu je architekt Martin Rajniš.

http://www.wallpaper.com/gallery/architecture/bold-architectural-pavilions-and-temporary-structures#184600

3. Londýnské oslavy designu

Od 12. do 17. března se koná London Design Week. Tématem letošního ročníku je Design jako věda a pozornost patří výzkumu materiálů i technik. Magazín Wallpaper vybral nejzajímavější projekty, jež se na oslavách designu objevily. Na fotce si můžete prohlédnout koberec od značky Tai Ping, jehož surrealistický design si hraje se stíny a světlem.

http://www.wallpaper.com/gallery/design/london-design-week-2017-the-wallpaper-edit#191845

4. Ze školky rezidencí

ATELIER SPACE renovoval prostory, kde se kdysi nacházela školka. Ta vznikla v nizozemském Leidenu v roce 1925 a vloni ji nahradilo rezidenční bydlení: z jedné třídy se staly tři pokoje. Architekti zároveň zachovali řadu původních prvků – od velkých oken až po dveře a dlaždice.

http://www.archdaily.com/867212/adaptive-reuse-of-a-former-school-for-infants-atelier-space

5. Dřevěná domácnost

A teď něco pro děti. Japonské studio Hibinosekkei umístilo do školky v městě Saga dřevěný domek, který věrně napodobuje běžnou domácnost. Drobná stavba vznikla z borovicového dřeva a její součástí je nejen kuchyň a jídelna, ale i prádelna a šatna.

https://www.dezeen.com/2017/03/10/micro-house-kindergarten-encourages-play-hibinosekkei-saga-japan/

Jaký je Váš názor?

zpět na seznam článků

O článku

Veronika Čáslavská Autor:
Veronika Čáslavská

Publikováno: 20.03.2017


Přidejte se k Insidecor komunitě...