Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Plumen

Plumen

Britská značka Hulger je tvůrcem první nízko-energetické designové žárovky na světě. Plumen je originálním zdrojem světla, které může fungovat samostatně i ve spojení s nějrůznějšími exkluzivními stínidly.

Základní model žárovky Plumen 001 představila značka Hulger v roce 2010. Pod jejím designem je podepsán londýnský designér Samuel Wilkinson, který vytvořil jakýsi nekonečný uzlový tvar ve formě připomínající siluetu klasické žárovky.

Osvětlení - Plumen

Projekt žárovky Plumen 001 se záhy setkal s obrovským zájmem médií i dalších profesionálů. Získal mimo jiné cenu Brit Insurance Design of the Year 2011, Black Pencil v rámci D&AD awards 2011 a je nyní zastoupen ve stálých sbírkách prestižních muzeí včetně MoMA, Victoria & Albert Museum, Smithosonian Cooper-Hewitt Collection, The Art Institute of Chicago a Design Museum v Helsinkách.

Osvětlení - Plumen

V poslední době značka rozšířila svou kolekci o další produkty aplikovatelné na žárovku Plumen. Většina z nich pracuje v opačném smyslu než většina současných stínidel, které chtějí spíše nízko-energetický zdroj zakrýt než ho vystavovat na odiv. S Plumenem je to však právě naopak. Drop Cap je pouze jakousi elegantní adjustací dynamických skleněných trubek žárovky Plumen.

Osvětlení - Plumen

Pharaoh je jednoduchým kovovým stínidlem se zrcadlovým povrchem, které vyvinula značka Hulger ve spolupráci s dánským výrobcem svítidel Lightyears tak, aby opět vynikly vizuální kvality žárovky Plumen.

Osvětlení - Plumen

Sám Samuel Wilkinson pak pro žárovku navrhl toto skleněné stínidlo Vessel, které je možné jak zavěsit, tak i díky své ostré zkosené hraně položit na desku stolu. 

Osvětlení - Plumen

Zatím nejaktunějším produktem londýnské značky je nový design žárovky Plumen 002. Její tvar opět vychází ze siluety klasické žárovky. Oproti prvnímu modelu je jeho tvar jednudušší a kompaktnější.

Osvětlení - Plumen

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Adam Štěch Autor:
Adam Štěch

Zdroj: plumen.com

Publikováno: 12.03.2014


Přidejte se k Insidecor komunitě...