Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Posezení v trávě i u bazénu, aneb nábytek na vzduchu

Posezení v trávě i u bazénu, aneb nábytek na vzduchu

S nadcházejícím létem přichází doba, kdy bychom nejraději všechen čas trávili venku. Co se vám vybaví, když se řekne zahradní nábytek? Měl by to být komfort. Mnohdy nám ale na mysli vytane spíše odolnost. Obě vlastnosti spolu velmi úzce souvisí, protože pohodlnost záleží nejen na kvalitním posezení či poležení, ale i na následné údržbě nábytku.

Vybrali jsme pro vás několik tipů, čím vybavit zahradu či terasu. Soustředili jsme se na výrobce, kteří si zakládají na vysoce kvalitních materiálech a dokonalém zpracování, aby vás jejich výrobky těšily co možná nejdéle.

Na dalších řádcích vám představíme odkládací stolky, kam odložíte nezbytnosti, chlazený nápoj nebo dobrou knížku. Poté si můžete vybrat, zda se usadíte buď do křesla, nebo rovnou na venkovní pohovku. Ideální pro odpolední siestu na vzduchu bude takzvaná denní postel. Pojďte se s námi rozhlédnout po současných trendech v oblasti zahradního nábytku.

Multifunkční odkládací stolek One-the-move si získal srdce mnoha zákazníků hned po svém představení. Čím zákazníky nadchnul, že dánský výrobce Cane-Line musel přijít s další velikostí a novými barvami stolku? Rozhodně neotřelým zpracováním a praktickou lehkou konstrukcí.

Stolek lze snadno přenášet z místa na místo díky rukojeti a odnímatelná vrchní deska se dobře udržuje, navíc může sloužit i jako servírovací tác. Elegantní tenké linie zformované v kónickém tvaru dodávají stolku vzdušnost, která se přirozeně pojí s pobytem na čerstvém vzduchu. Neztratí se ovšem ani v interiéru. Tento malý zázrak navržený dánskou dvojicí designérů Strand & Hvass najdete v nabídce Stockist. 

Zmiňované designérské duo Strand & Hvass sází u svých výrobků na výrazné detaily a funkční využití. Stockist nabízí i další výrobky z jejich dílny. Stolky Chill out vynikají nejen čistým designem, který je podtržen bílým provedením, ale jsou také mimořádně skladné. Můžete je do sebe zasunout a vytvořit menší odkládací plochy, nebo mohou tvořit dva samostatné stoly. Můžete je opět využít venku i uvnitř. Firma Cane-Line ví, jak na věc, protože se na exteriérový nábytek a doplňky specializuje více než 25 let. Zároveň si zakládá na ruční výrobě všech svých produktů.

Když odložíte veškeré nezbytnosti na praktický stolek, můžete se pohodlně usadit. Třeba do křesla Breeze Highback Chair, dalšího ze zástupců společnosti Cane-Line. Široké venkovní křeslo Breeze s vysokými zády poskytuje mimořádné pohodlí. Svým tvarem připomíná diamant a jeho zpracování je opravdu vybroušené do nejmenších detailů. Kovové podnože odrážejí barvu výpletu z odolného polyetylenu.

Struktura výpletu je silná, pohodlná a zaručuje stálý tvar. Křeslo je odolné vůči teplotním změnám a také vůči UV záření. Breeze je celý set nábytku určený ke stolování či relaxaci – společným jmenovatelem jsou ostré kubistické tvary. Nejlépe ho doplníte polštáři, které byly navrženy tak, aby dýchaly v dokonalé symbióze s celou kolekcí. Svěží soubor Breeze prodává firma Stockist.

Křeslo ze série Garden Easy od švédské firmy Röshults kombinuje robustní formy s tenkými liniemi. Štíhlá elegantní konstrukce z nerezové oceli nese robustní měkké sedací polštáře z tzv. Sunbrelly, což je speciální UV odolná outdoorová tkanina. Vše je doplněno týkovým dřevem na područích. Je luxusní, ale přesto si ponechává uvolněný osobitý styl. K dostání je v tmavé a světlé šedé u společnosti Alba Sales Consulting. Skvěle zapadne na terasu či k bazénu a přenese vás až do slunné Francie, kde tato křesla dekorovala filmový festival v Cannes. 

Venkovní pohovku Spool si užijete za jakéhokoli počasí. Díky úpravě rámu z práškově lakované nerez oceli a vysoce odolnému pružnému výpletu z polyesterového vlákna nepodléhá vlivům počasí ani chemických přípravků. Doplňkové polštáře jsou vyrobeny ze speciální voděodolné látky. Spool neztrácí barvu v žádné ze svých čtyř variant, ať prší, nebo mrzne.

Italská společnost Roda se od svého založení na počátku 90. let specializovala na zahradní nábytek v kombinaci s novátorským pojetím interiérových zahrad, které mají stírat hranici mezi vnitřním a vnějším prostorem domu. Pohovce vdechl život milánský rodák, designér Rodolfo Dordoni, který tvoří pro špičkové značky jako Foscarini, Artemide nebo Dolce & Gabbana. Tohoto obojživelníka mezi pohovkami koupíte u Stockist.

Kolekci venkovního nábytku Palissade dominuje stejnojmenné sofa. Celý soubor je vyroben z pozinkované oceli vhodné pro užívání v exteriéru. Elegantní třináctičlenná skupina se skládá z pohovky, lavic, židlí, stoliček, křesílek a stolů. Jednoduchý vizuálně výrazný design charakterizuje celý set, který zapadne vedle balkonů, teras a zahrad i do kaváren, restaurací či venkovních komerčních prostor. Vyzařuje z ní síla, aniž by byla mohutná, a i přes subtilní formy nepůsobí vůbec křehce. K dispozici je v distribuci obchodu Stockist ve čtyřech barevných provedeních: olivovém, světle šedém, antracitovém nebo krémově bílém.

Kolekce Palissade je dílem sourozenecké dvojice bratrů Bouroullecových a vznikla pro firmu Hay. Ronan a Erwan Bouroullecovi, kteří se proslavili především spoluprací s Giuliem Cappellinim a značkou Vitra, se zajímají i o design textilu a spolupracují například se švédskou značkou Kvadrat nebo společností Issey Miyake.

Kolekce Swing dělá čest svému jménu především svými dokonale uhlazenými oblými hranami. Ratanový nábytek vždy platil za zahradní klasiku a belgický výrobce Manutti přichází s klasikou v trochu jiném progresivním pojetí. Ladné křivky zaručí maximální komfort a s grácií doplní každou terasu i zahradu lenoškami, křesly a stolky. Položit se na perfektně tvarovanou lenošku či nechat odpočinout unaveným nohám na podnožce je synonymem pravého odpočinku. Pokud se vám tato představa zamlouvá, obraťte se na firmu Innex- Stínění a design.

S vrcholem venkovního lenošení přichází firma Cane-Line v podobě zahradního lehátka, které nazývá „denní postelí“. Daybed Savannah je dvoumodulová, přičemž lze zakoupit levou či pravou složku, nebo je spojit dohromady a vytvořit široké letiště. Stříška připomínající slunečník vás ochrání před neodbytnými slunečními paprsky. Materiál nevyžaduje téměř žádnou údržbu a o to víc času zbývá na chvíle odpočinku. Lehátko dodává firma Stockist a můžete vybírat ze čtyř barevných potahů.

Provedli jsme vás zahradou plnou křesílek, stolků a sofa. V duchu letní pohody budeme pokračovat i nadále a příště vám představíme osvětlení do venkovních prostor, které oceníte především za teplých letních večerů.

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...