Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Potten & Pannen – Staněk: V kuchyni se špičkovými pomocníky

Potten & Pannen – Staněk: V kuchyni se špičkovými pomocníky

Čas strávený přípravou jídla by neměl být nudný. Chce to kreativního ducha, nadšení a trochu času. „Povýšit vaření, stolování a vše, co se děje kolem kuchyně, na umění,“ zní heslo značky a celého konceptu značky Potten Pannen-Staněk. Umění vykouzlit chutné pokrmy, změnit celý proces přípravy jídla na zábavu a usnadnit vaření pomocí kvalitních přístrojů. Klíčem k úspěchu jsou kvalitní pomocníci, s kterými to půjde skoro samo. Stačí tedy jen nakoupit suroviny a můžeme začít čarovat.

I když to podle názvu nemusí být jasné, Potten & Pannen – Staněk je ryze česká síť prodejen, která na trh vstoupila v roce 1992 a v příštím roce oslaví 25. výročí působení na českém trhu. Slovenská pobočka oslavila letos 10. výročí a 4 roky otevřená prodejna v Bratislavě získala v roce 2014 ocenění GIA (Global Innovative Award). Firma klade důraz na kvalitu a design produktů a v současnosti zastupuje 36 světových značek. Patří mezi ně například Rosenthal, Villeroy & Boch, Zwilling, Staub, KitchenAid, Bamix, Mauviel, Peugeot, Emile Henry, Lampe Berger, Sigg a Polar.

Čajová konvice Rosenthal, kolekce Studio-Line.

Villeroy & Boch, kolekce Cooking-Elements.

Villeroy & Boch, kolekce Cooking-Elements.

Keramický hrnec značky Emile Henry.

Nejdůležitější je reprezentativní prostor prodejen, mnoho z nich prošlo po roce 2010 rekonstrukcí podle návrhů dvou architektů – Ivany Dombkové a Petra Václavka. V současnosti má značka 12 prodejen, z toho 6 nalezneme v Praze. První prodejna byla otevřena v Praze ve Vodičkově ulici v roce 1992, načež v roce 2014 prošla kompletní rekonstrukcí právě podle návrhu architekty Ivany Dombkové.

Potten & Pannen – Staněk KitchenAid Concept Store & Gourmet Academy v pražské Vodičkově ulici zvítězil v kategorii GIA pro střední a východní Evropu. Součástí ocenění pro nejlepší prodejnu domácích potřeb ve střední a východní Evropě je nominace do světového kola soutěže. GIA (Global Innovation Awards) je světově nejprestižnější ocenění za inovativnost a kreativitu maloobchodních prodejen, které každoročně uděluje Housewares Association v Chicagu. GIA bývá neformálně přirovnávána k udílení Oscarů v daném segmentu.

KitchenAid Concept Store ve Vodičkově ulici.

Prodejní plochu oddělují od Gourmet Academy pouhé dva schody. Prémiová škola vaření nabízí kurzy pro dospělé i pro děti od devíti let až po náctileté pod názvem Le Petit Chef Academy. Jedinečnost Gourmet Academy spočívá nejen ve špičkovém vybavení kuchyňskými spotřebiči KitchenAid, ale také ve hvězdném týmu lektorů, v němž nechybí šéfkuchaři se zkušenostmi z michelinských restaurací. Gourmet Academy je výjimečná omezeným počtem klientů, který zaručuje skutečně individuální přístup. Kurzu se může zúčastnit maximálně osm lidí. Více informací o lektorech a kurzech najdete na stránkách www.gourmetacademy.cz.

Fotografie z průběhu kurzů.

V roce 2010 se na pražském Újezdě otevřela prodejna Concept Store, opět podle projektu Ivany Dombkové. Naleznete zde nepřeberné množství domácích i kuchyňských potřeb a designových doplňků. Nově byla rozšířena prezentace produktů značky Rosenthal. Prodejna je využívána k pořádání tiskových konferencí a dalších eventů.

Concept Store na Újezdě.

Prodejna v obchodním domě Nový Smíchov funguje od roku 2001, v létě 2012 prošla rekonstrukcí podle projektu architekta Petra Václavka. Dnešní podoba prodejny nese název Cooking Cinema. „Dvoupodlažní interiér přímo vybízel k opravdu prostorovému řešení, proto byly vztyčeny celé portály, které divadelní' iluzi dotvořily,“ vysvětluje architekt Petr Václavek. Prostor je otevřený, působí vzdušně. Již zmíněnou divadelní iluzi umocňují vysoké masivy z přírodního dřeva.

Prodejna v OC Nový Smíchov.

V roce 2015 byl v OC Nový Smíchov otevřen butik Kusmi Tea Paris, který také patří značce Potten & Pannen - Staněk. Jedná se o francouzskou značku aromatizovaných a ochucených čajů. Kromě balených čajů jsou v nabídce také čaje vážené a veškeré vybavení, které k přípravě studeného i teplého nápoje potřebujete. V letošním roce se nabídka nově rozšířila o čaje značky Lov Organic. Nedávno se otevřel nový butik Kusmie Tea Paris v obchodním centru Chodov. 

Butik Kusmi Tea Paris v OC Nový Smíchov.

Roku 2007 byla otevřena prodejna Zwilling Concept Store v OC Palladium a v roce 2012 se značka rozšířila i na slovenský trh. V Bratislavě tak vznikla prodejna Cooking Cinema v nákupním centru Central. V roce 2013 přibyly franšízové prodejny v Olomouci, Liberci a Brně. Všechny projekty byly uskutečněny podle návrhů architekta Petra Václavka.

Zwilling Concept Store v OC Palladium.

Cook Shop Liberec.

Díky spolupráci značky se šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem vznikla kolekce Pohlreich Selection Potten & Pannen – Staněk. Zdeněk Pohlreich si sám vybírá produkty do této produktové řady. V letošním roce se rodina Pohlreich Selection již potřetí rozrostla o nové přírůstky. Cílem projektu je poukázat na produkty, s kterými snadno zvládne přípravu začátečník, přitom nezklamou ani odborníka. Sám Pavel Staněk se k projektu vyjádřil takto: „Pohlreich Selection není pro nás, pro pana Pohlreicha ani pro značky Zwilling, Bamix, Mauviel, Peugeot nebo Woll typickým marketingovým počinem. Jde o společný dlouhodobý projekt, který se zakládá na vzájemné důvěře, porozumění a sdílení stejných hodnot: úctě k řemeslné kvalitě, důrazu na vysokou užitnou hodnotu a nadšení pro krásu. Jsem na Pohlreich Selection opravdu pyšný a přeji si, aby naše zákazníky inspirovala k vaření plnému radosti.

Společnost klade velký důraz na nákupní komfort. Z tohoto důvodu jsou samozřejmostí pravidelná školení prodejního personálu. Kromě toho nabízí zákazníkům ochutnávky vysoce kvalitní kávy Cremesso a čajů Kusmi Tea. V prodejnách vybavených kuchyňskými spotřebiči nechybí ochutnávky sezónních specialit. Zákazníci mohou využít bezplatné služby dárkového balení nebo svatebních listů. Další řadu výhod společnost nabízí v rámci věrnostního programu Gourmet Design Club.

Potten & Pannen - Staněk se stal partnerem projektu SQUAT iD23. Produkty, jež zastupuje, se objevily v bytech iD23A a iD23D.


Újezd 25
Praha 1
 

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Dominika Coufalová Autor:
Dominika Coufalová

Foto: pottenpannen.cz, FB Potten & Pannen, gourmetacademy.cz, pohlreichselection.cz, vasekuchyne.cz, petrvaclavek.cz, zdenekpohlreich.cz, Dagmar Vyhnálková

Publikováno: 03.08.2017


Přidejte se k Insidecor komunitě...