Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

RÁNO KÁVU VEČER VÍNO: Nový podnik nabízí celodenní pokušení

RÁNO KÁVU VEČER VÍNO: Nový podnik nabízí celodenní pokušení

Majitel nosil myšlenku a koncept otevřít kavárnu/vinárnu již nějakou dobu v hlavě a když našel ideální prostor ve Vršovicích, oslovil s důvěrou svou známou, interiérovou designérku Martinu Schultes. Vtěsnat plně funkční bar se zázemím, sezením pro hosty a rozsáhlou vinotékou do prostoru o výměře necelých 25 m2 byla pořádná výzva. 

Autorem loga je grafik Miloš Pexa.

V minulosti prostory sloužily jako trafika. Pod nevábnou slupkou starého lina se ale ukrýval poklad v podobě původní podlahy s dekorativní černobílou mozaikou. Při škrábání zašlé omítky se opět poštěstilo a sama designérka objevila pod nánosy sytě zelené barvy původní výmalbu se stopami válečku v pudrově růžových odstínech, která se stala přímo artefaktem interiéru.

Odstraněním minerálního kazetového podhledu nabyl prostor nových dimenzí a stal se tak viditelně vzdušnějším.

„Nejprve jsme s růžovou omítkou váhali, nakonec se ale stala skvělým podkladem pro dubový nábytek a doplnila majitelovo přání použít měděné lustry,“ říká Martina Schultes. Měď se dále objevila v interiéru na některých kusech nábytku, truhlících na květiny či dalších doplňcích. 

Zajímavým detailem dubového nábytku je šikmě vedený řez letokruhy.

Veškerý nábytek mimo dřevěné židle vyrobilo na míru truhlářské studio Doorway. Interiér díky tomu působí kompaktněji a nechává vyniknout ušlechtilejšímu materiálu: mědi. Zajímavou nástěnnou dekoraci představuje přiznané vedení elektrických kabelů po stěnách. Pro docílení žádaného efektu bylo nutné přesně rozkreslit trasy všech kabelů vedoucích ke konkrétním světlům.

Kabely jsou na zdi uchyceny speciálními keramickými úchytkami pro povrchovou elektroinstalaci.

Sortiment kavárny/vinárny nabízí všemožné nápoje a laskominy pro každou denní dobu. Ráno si můžete vychutnat kvalitní italskou kávu s sebou, uvnitř pak dortík či čerstvou bagetu. Večer nabízí místní vinárna vybraná vína z Moravy, Itálie, Francie a dalších zemí z celého světa.

Kout vinotéky doplňuje pult k sezení se zrcadlem v bronzového nádechu, který prostor opticky zvětšil.

Kovová konstrukce vinotéky prostor viditelně odlehčuje a zároveň nabízí návštěvníkům neustálý přehled, zda je jejich oblíbené víno na svém místě, či ne.

Martina Schultes se v oblasti designu pohybuje již řadu let. Po návratu z Kalifornie, kde vystudovala Vysokou školu interiérového designu, se věnuje navrhování veřejných i residenčních interiérů. „Inspirace přichází spontánně a z mnoha zdrojů, někdy mě dva vedle sebe položené předměty zaujmou například svou barevností a kompozicí. Mimo vášnivě čtu interiérové blogy a různé stránky týkající se interiérového designu a architektury,“ říká Martina.

Ať už jste fanoušky dobré kávy, kvalitního vína či neobyčejných interiérů, určitě byste měli zavítat do nově otevřeného podniku RÁNO KÁVU VEČER VÍNO, který zaručeně potěší jak vaše oči, tak chuťové pohárky.

___________________________________________________________________________________


RÁNO KÁVU VEČER VÍNO

Kodaňská 4, Praha 10

SaveSave

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků

O článku

Barbora Hortová Autor:
Barbora Hortová

Foto: Robert Žákovič

Publikováno: 24.02.2017

Mohlo by Vás zajímat

Přidejte se k Insidecor komunitě...