Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku

Reprezentativní prostory Vratislavského paláce připomínají privátní klub

Reprezentativní prostory Vratislavského paláce připomínají privátní klub

Pro všechny milovníky umění máme skvělou zprávu. Galerie Pro arte opět otevřela své prostory ve Vratislavském paláci na Malé Straně, avšak v novém a neokoukaném kabátě. Kromě uměleckých sbírek současných umělců zde mohou návštěvníci obdivovat také elegantní interiér z dílny talentované designérky Denisy Strmiskové.

Interiéry barokního paláce v srdci Prahy se proměnily v prostor se silnou atmosférou, která doplňuje osobitost vystavovaných děl. A to především díky použití promyšlených koláží materiálů, tlumených barev a nových i historických nábytkových solitérů a doplňků.

„Chtěli jsme vytvořit nové reprezentativní i pracovní prostory, které budou mít nádech moderního uměleckého salonu. Tak, aby díla na stěnách vynikla a klienti se u nich rádi zastavili,“ vysvětluje designérka Denisa Strmisková. „Design interiéru vznikal jako doplněk k těmto uměleckým dílům. Vybírala jsem zajímavé kousky a materiály, které si budou s obrazy na stěnách povídat. A zároveň budou zajímavými solitéry současného designu.“

Detailní vizualizace, podle kterých vznikly nové reprezentativní prostory.

V čem hledala autorka inspiraci a co jí na projektu nejvíc bavilo? „Obecně mě u všech projektů nejvíc baví ta prvotní fáze hledání a vymýšlení. V tomto případě jsem zkoumala historické zdroje okolo pařížských uměleckých salónů a ateliérů, vzhledem k tomu, že klienti mají na Paříž vazby. Hledala jsem návaznosti a možnost, jak to celé přenést do něčeho současného, co bude fungovat v kontextu pražského prostředí,“ říká s nadšením designérka, která měla při tvorbě volnou ruku.

V interiéru použila tlumené a zároveň výrazné zemité barvy. Strukturovala tak jednotlivé místnosti, které jsou vzájemně propojené. Šedivě pískové stěny doplnila tmavě červenou výmalbou a další místnosti pak výraznou zelenou a temně modrou barvou.

„Prostory jsou rozdělené do tří po sobě jdoucích částí. Průchod by měl být pro návštěvníka zážitkem. Každá z místností je totiž něčím jiná. Cestu pak zakončujete v poslední nejtmavší místnosti, koncipované jako salon s pohodlným posezením,“ vysvětluje Denisa Strmisková.

Barevné schéma můžete pozorovat i na nábytku a doplňcích. Sametové pohovky v temných modrých a růžových odstínech doplňují výrazné válcové pufy. V růžovém tónu se nese i koberec, který spolu s parketami propojuje všechny místnosti. Nenucené rozmístění nábytku do kompaktních celků, zcela odlišných od klasického kancelářského prostředí, dodalo celému prostoru stylový klubový nádech. Designérka vybírala z nábytkových kolekcí současných i historických značek. Najdete tu například kancelářské stoly Master & Master, židle Drop výrobce Fritz Hansen od Arne Jacobsena či lampu Mantis od sochaře Bernarda Schottlandera a mnohé další kousky.

Reprezentativní prostory Vratislavského paláce se nyní mohou pochlubit prostorem, který je pro návštěvníky příjemný a který zároveň dává vyniknout samotným uměleckým dílům. I díky nim dostávají standardní interiérové prvky novou dimenzi. Vizuálně i pocitově pak prostor osvěžuje interiérová zeleň a speciální vůně. Kateřina Šantrochová a její nová značka Scent de Roche vytvořila originální interiérovou vůni na míru," říká na závěr designérka.

Zaujal vás tento stylový interiér? Podívejte se také na jiný zajímavý projekt z dílny designérky Denisy Strmiskové: Long Story Short – ráj nomádů v centru Olomouce.


Galerie Pro arte - Vratislavský palác

Tržiště 13

Praha 1- Malá Strana

Jaký je Váš názor?

Související články

zpět na seznam článků


Přidejte se k Insidecor komunitě...